Showing: 1 - 8 of 13 Articles

BGR 2017 Penuh Dengan Keistimewaan

Assalammualaikum w.b.t Bangi Golf Resort (BGR) 2017 | Bila nak dekat puasa jew pasti banyak restoran atau cafe yang buat preview hidangan yang akan disajikan sempena bulan puasa yang akan kita sambut dalam 2 bulan lagi. Bagus sebenarnya buat awal tak ada bertindih waktu majlis tau. hihi.. Setiap tahun Bangi Golf Resort atau lebih dikenali sebagai BGR …

D’Kayangan Steamboat Grill Best Di Shah Alam

Assalammualaikum w.b.t Lokasi Steamboat & Grill Untuk Keluarga | Kiranya ini dah masuk 2 kali Mrsyanie datang menikmati keenakkan steamboat dan grill di Shah Alam. Pertama kali Mrsyanie ke D’Kayangan Steamboat Grill & BBQ sewaktu sebelum bulan puasa yang lepas. Tapi kali ini ianya penuh bermakna kerana Mrsyanie dapat membawa Mak Abah bersama bersteamboat dan grill.

Ice Bucket Menjadi Kegilaan Ramai

Assalammualaikum w.b.t Ice Bucket Menjadi Kegilaan Ramai | Tengok sahaj gambar pun rasa dah teringin tau, macam tu lah mulanya Mrsyanie tergoda dengan Ice Bucket. Menjadi viral jugak lah kerana penyediaan ice balded dalam bucket besar dan penuh dengan buah-buahan serta limpahan syrup strawberry atau coklat. Siapa tak tergoda kan, mesti nak mencuba walaupun sekali. Jadi …

Restoran Chinese Muslim Mohammad Chow

Assalammualaikum w.b.t Restoran Chinese Muslim Mohammad Chow | Sebelum puasa hari itu, Mrsyanie sempat dinner bersama dengan keluarga kelab Blogger Ben Ashaari di sebuah restoran masakan cina iaitu Restoran Mohammad Chow. Memang dah lama teringin nak makan masakan Chinese macam di Hong Kong dan Beijing, sedapnya lah haih.. Tapi takkan bila teringin je nak kena travel jauh-jauh kan.. Sekarang …

Buffet Ramadhan Steamboat sambil Panggang Arang

Assalammualaikum w.b.t D’Kayangan Syurga Steamboat | Bila sebut sahaja di kayangan melambangkan seperti di awangan atau syurga gitu. Begitu juga dengan restoran D’Kayangan yang melambangkan syurga steamboat nombor 1 di Malaysia. Memang rugilah siapa yang tak mencuba sendiri makan steamboat disini, pelbagai jenis pilihan makanan laut mahupun darat.

Rasai Ikan Patin Tempoyak Asli Dari Pahang | Istana Bambu Restoran

Assalammualaikum w.b.t Rasai Ikan Patin Tempoyak Asli Dari Pahang | Sedap rupanya dapat menikimati rasa Ikan Patin Tempoyak asli dari Pahang tapi bukan Mrsyanie pergi Pahang, kat Ampang Selangor pun dah boleh dapat. Mrsyanie bukan pengemar ikan apatah lagi dengan Ikan Patin kan. Baru-baru ini Mrsyanie dapat jemputan ke Istana Bambu Restoran untuk merasai menu terbaru mereka iaitu Ikan …

Red Lobster Paling Sedap di Crab Hut

Assalammualaikum w.b.t Red Lobster Paling Sedap di Crab Hut |  Dah lama Mrsyanie tak makan Lobster, terakhir dapat merasa Lobster di Sabah sewaktu travel kesana. Katanya sekarang dah mahal Lobster disana. Betul ke?. Dah tak payah susah-susah nak ke Sabah kerana di Crab Hut Cyberjaya pun ada Red Lobster dengan harga yang murah dan sedap!! …