Showing: 1 - 8 of 33 Articles

Putrade Allsuites at RPGC Ipoh Perak

Assalamualaikum w.b.t Lebih Selesa Untuk Keluarga Bercuti | Selamat bercuti sekolah, bila masuk cuti sekolah pasti ramai yang rancang untuk bawa keluarga bercuti kan. Yelah ini masanya untuk bawa anak-anak berehat dan waktu luangkan masa bersama keluarga. Mamayanie nak rekemen pada korang bercuti ke Ipoh dengan menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh Perak. Bulan …

Art Themed Menarik Di Hotel De Art Shah Alam

Assalamualaikum w.b.t BabyFH Suka Bercuti | Ini dah ikut perangai siapa pulak ? Bila sebut sahaja nak berjalan, muka babyfh penuh dengan senyuman yang diukirnya. Ini percutian kedua buat Babyfh dan percutian pertama bersama Opahnya. Seronok Opah dapat bercuti dengan Babyfh ye, ehh ke Mamayanie yang terlebih suka sebenarnya. Yelah setahun bertapa tanpa bercuti, akhirnya …

Percutian Pertama Setelah Bergelar Seorang Mama

Assalamualaikum w.b.t 2Hari 1Malam Di Hotel Four Points by Sheraton Puchong¬†| Alhamdulillah dapat jugak luangkan masa untuk siapkan entry pertama lepas Mamayanie berpantang. Kali ini Mamayanie nak kongsikan dengan korang pengalaman percutian pertama Mamayanie bersama dengan babyFH. Walaupun percutian bukanlah lokasi tumpuan pelancongan tapi ianya satu kenangan terindah buat Mamayanie. Banyak perkara Mamayanie nak kongsikan …

Pakej Family Day Termurah di Agrofarmstay Melaka

Assalamualaikum w.b.t MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi! |¬†Agrofarmstay Melaka tahun ini sekali lagi mengadakan Mega Bonanza yang sangat menjimatkan pelanggan mereka. Berita baik untuk yang ingin mengadakan Hari Keluarga atau Family Day sesama ahli keluarga atau syarikat tempat kerja, atau pun reunion bersama rakan-rakan. Jimat sekurang-kurangnya RM1,000. WOW. Penjimatan bermula dari RM1,000 sehinggan RM3,900. …

Antara Perlis famous food menarik yang wajib dicuba

Assalamualaikum w.b.t Kecil Si Cili Padi | Bila sebut pasal negeri paling kecil di Malaysia mesti satu dunia dah tahu, bahawa Perlis adalah negeri paling kecil dalam Malasyia. Negeri paling hujung utara dan kecil yang terpahat dalam peta dunia dalam Malasyia. Tapi kecil bukan sebarang kecil tau, kerana Perlis juga mempunyai tarikan yang menarik dari …

[Hotel Review] Pengalaman Bermalam Di Tadom Hill Resort Unik

Assalamualaikum w.b.t Tadom Hill Resort Beri Kelainan | Selalunya Mrsyanie kalau bercuti mesti akan cari penginapan hotel atau resort kan, kali ini Mrsyanie inginkan kelainan dalam percutian singkat. Hari Malaysia yang lepas Mrsyanie kan sambut di Tadom Hill Resort, memang tak pernah lepaskan peluang sambut disana sebab diorang akan sediakan pelbagai aktiviti dan lebih menarik …

Yanto Tour Guide dan photographer Bali Indonesia

Berakhir Tahun 2016, Tercapaikah Impian?

Assalammualaikum w.b.t Kenangan Penghujung Tahun 2016 | Terasa sekejap sahaja dah nak beralih tahun, pejam celik sudah sampai ke penghujung tahun 2016. Pelbagai dugaan dan kenangan yang dapat Mrsyanie rasai, pasti ada yang suka mahupun duga. Sedih pulak rasa nak tinggalkan tahun 2016 kerana ia menunjukkan kita semakin hari semakin meningkat usia. Alhamdulillah apa-apa pun …

[Hotel Review] Tempahan Hotel Last Minute Dengan Harga Berbaloi

Assalammualaikum w.b.t Hotel Selesa Pilihan di Cyberjaya | Gara-gara tiada perancangan awal, akhirnya Mrsyanie terpaksa juga buat tempahan last minute setelah penat mencari penginapan sekitar Putrajaya International Convention Centre (PICC). Pada mulanya Mrsyanie hanya ada event blogger hari Ahad sahaja, alah event Kuala Lumpur Modest Fashion Week (KLMFW) 2016 jadi balik hari sahaja.