Showing: 1 - 8 of 153 Articles

Resepi Mudah Pancake Gebu Perisa Strawberi LAZZ

Assalamualaikum w.b.t Pancake Strawberi Penuh Nutrisi Untuk Anak-anak | Dalam tempoh pergerakan kawalan (PKP) ini macam-macam perkara baru yang IbuBapa lakukan. Apa pun ambillah ia sebagai satu peluang untuk kita lebih rapat bersama keluarga dan hargai masa yang diberikan ini untuk keluarga, lagi-lagi dibulan Ramadan ini. Antara aktiviti yang menarik minat Mamayanie adalah memasak, inilah …

Babyfh Suka Makan Makanan Barat? | Floyds Kitchen

Assalamualaikum w.b.t Floyds Kitchen Sajian Barat | Korang pernah dengar tak pasal kedai makan barat yang viral dekat Melaka? Alah konsepnya makanan barat dengan ala hipster tu. Kalau korang buat carian dekat google mesti jumpa punya Floyds Kitchen. Warga Tanjung Malim tak perlu nak ke Melaka merasai masakan barat dari Floyds Kitchen Western dah. Kerana …

Ayam Bismi ‘closely organik’ -Resipi Ayam Bismi Masak Thai Madu

Assalamualaikum w.b.t Mood Masak ON | Lama Mamayanie tak kongsikan resipi kan, yelah masak pun jenis yang simple je kan. Tapi kali ini Mamayanie nak kongsikan resipi simple tapi memang sedap bertambah selesa. Tak perlu menu yang banyak, menu satu ini makan dengan nasi je pun dah boleh buat korang bertambah nasi nya. Yang istimewa …

Cawangan Baru Marrybrown Di Caltex Sungai Choh Rawang

Assalamualaikum w.b.t Majlis Pembukaan Cawangan Baru Marrybrown | Tahniah Marrybrown yang merupakan syarikat rangkaian makanan segera halal pertama Malaysia kerana telah membuka lagi satu cawangannya di Caltex Sungai Choh Rawang. Kalau korang nak tahu Mamayanie sewaktu kecil memang suka pergi Marrybrown, waktu tu di cawangan Shahab Perdana Alor Setar. Dan trademark untuk Marrybrown ini adalah …

Resepi Penkek Berkhasiat Untuk Anak-anak

Assalamulaikum w.b.t Sahabat Baik Ibu, Teman Hebat Anak | Yang lepas Mamayanie ada kongsikan mengenai Surya S Great Grain menu sahur paling ringkas tapi mengenyangkan dan kali ini Mamayanie nak kongsikan dengan korang satu resepi yang akan jadikan ianya sahabat baik ibu dan teman hebat anak korang hihi. Resepi yang cukup berkhasiat bukan sahaja untuk …

Surya S Great Grain Menu Sahur Paling Ringkas Tapi Mengenyangkan

Assalamualaikum w.b.t Hidangan Sehangat Kasih Ibu |  Bila sahur je Mamayanie akan teringat menu paling mudah Mak Mamayanie sediakan iaitu telur dadar dengan kicap. Siapa yang menu sahur dia sama? Hihi Walaupun menu paling ringkas tapi bila Mak yang buat nikmat dan rasa kenyang dia lain macam. Hihi Bila Mamayanie duduk sendiri, nak masak pagi-pagi …

Tips Elak Gastrik Ketika Puasa Bersama Lazz

Assalamualaikum w.b.t Tiada Alasan Untuk Tidak Berpuasa | Gastrik antara penyakit yang korang jangan buat main-main tau. Pedih perut sakitnya jangan nak katalah kan, cuma ini bukan alasan untuk sesiapa yang mampu berpuasa untuk tidak berpuasa. Mamayanie nak kongsikan dengan korang antara tips untuk elakkan dari diserang gastrik dalam bulan puasa. Mamayanie dapat tips elak …