Showing: 1 - 8 of 18 Articles

Antara Perlis famous food menarik yang wajib dicuba

Assalamualaikum w.b.t Kecil Si Cili Padi | Bila sebut pasal negeri paling kecil di Malaysia mesti satu dunia dah tahu, bahawa Perlis adalah negeri paling kecil dalam Malasyia. Negeri paling hujung utara dan kecil yang terpahat dalam peta dunia dalam Malasyia. Tapi kecil bukan sebarang kecil tau, kerana Perlis juga mempunyai tarikan yang menarik dari …

Tips Travel Bajet Dengan Make 11.11 Fly Traveloka

Assalamualaikum w.b.t Percutian Bajet Boleh Dirancang | Korang masih ingat tak Mrsyanie ada kongsikan dengan korang lokasi wishlist yang Mrsyanie  target untuk ke Bangkok Thailand tu. Tengoklah betapa lama Mrsyanie rancang untuk kesana, bukan apa Mrsyanie lebih suka kalau travel kita dalam keadaan bajet yang sangat minimum, kira travel bajet lah. Dengan ekonomi sekarang ini kita …

Kini Penjagaan Kulit Dimana Sahaja Dengan Set Travel Cosmoderm

Assalamualaikum w.b.t I LOVE MY SKIN | Bila sebut sahaja produk Cosmoderm mesti korang dah kenalkan, alah yang membawa liputan Attika Choudhary ke IIFA Award New York. Produk Cosmoderm lebih kepada produk penjagaan diri dan kulit. Mrsyanie paling suka dengan produk Vitamin E Creams 3,000i.u yang memberi penjagaan kulit terutamanya kalau korang travel tau. Kini Cosmoderm …

Berita Baik Untuk Kaki Cuti : Cukai Pelancongan

Assalammualaikum w.b.t Cukai Perlancong Disama Ratakan | Mengenai isu cukai perlancongan yang lepas dikatakan akan dikenakan kepada seluruh hotel di Malaysia dari hotel 5 bintang sehingga tiada bintang. Kini satu berita baik telah disampaikan oleh Menteri kita mengenai isu cukai. Rakyat Malaysia dikecualikan dari cukai pelancongan yang telah dipersetujui dan disampaikan oleh Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, …

Harga Tambang MRT Malaysia

Assalammualaikum w.b.t MRT Train Terkini | MRT singkatan dari Mass Rapid Transit telah menjadi satu pengangkutan awam pilihan dan MRT bagus untuk traveller ke Malaysia.  Seronok bila dengar kawan-kawan dah rasai sendiri dan siap bawa anak-anak lagi. Mrsyanie belum lagi berkesempatan untuk merasai MRT di negara sendiri, insya-Allah Mrsyanie akan cuba juga. Rugilah sebab negara sendiri dah …

MRT Bagus Untuk Traveller Ke Malaysia

Assalammualaikum w.b.t Aliran Transit Massa (MRT) | Terbaru Malaysia melancarkan dan merasmikan projek Aliran Transit Massa (MRT) bagi fasa kedua yang melibatkan kawasan Semantan ke Kajang. Sebenarnya bagus bila Malaysia meningkatkan dan memperbanyakkan lagi kemudahan awam terutamanya bagi sektor pengangkutan. Ianya dapat meningkatkan lagi dan memudahkan para pelancong yang datang ke Malaysia secara backpacker.

Bangkok Thailand Lokasi Shopping Terbesar

Assalammualaikum w.b.t Pusat Tumpuan Pelancongan Dunia | Thailand negara jiran yang dah 2-3 kali jugak Mrsyanie sampai seperti Krabi, Phuket dan Hatyai. Tapi belum cukup lagi ni sebab antara wishlist dalam diari travel Mrsyanie adalah percutian ke Pusat Bandar Thailand iaitu Bangkok. Ianya salah satu bandar yang pesat membangun dan diperkenalkan dengan lambang kemegahan pelancongan satu …

Cukai Pelancongan Dilaksanakan, Kesan Pada Traveler?

Assalammualaikum w.b.t Adakah Besar Impak Bagi Traveler ? |  Bermula 1 Julai 2017 Pelaksanaan cukai pelancongan yang dikenakan pada kadar antara RM2.50 sehingga RM20 untuk penginapan di seluruh Malaysia, samada hotel-hotel mahupun homestay. Agaknya adakah ia akan menjadi impak buruk atau impak yang baik untuk traveler khususnya bagi rakyat Malaysia sendiri? Apa pun pasti ada penjelasan …