Showing: 1 - 8 of 107 Articles

Pencuci Muka Tanah Liat (Clay) Azyma Care Atasi Masalah Kulit Jerawat!

Assalamualaikum w.b.t | Pencuci Muka Tanah Liat – Azyma Care | Pemilihan pencuci muka yang sesuai denagn kulit wajah seseorang merupakan faktor paling utama untuk penjagaan kulit wajah. Ini kerana pencuci muka adalah agen yang bertindak sebagai pembersih kulit wajah untuk kita mengekalkan kelembapan dan kebersihan kulit wajah. Pencuci muka Clay AzymaCare sesuai untuk semua …

PENJAGAAN WAJAH: Apa Itu Double Cleansing?

Assalamualaikum w.b.t! | Double Cleansing atau pembersihan berganda | Kebanyakkan ramai yang dah tahu apa itu Double Cleansing kan. Yang mana memang menjaga kulit wajah diorang akan buat setiap hari Double Cleansing untuk penjagaan kulit wajah yang bersih dari pori-pori dalam dan permukaan luar. Kali ini Mamayanie nak kongsikan serba sedikit mengenai penjagaan wajah dengan …

Beau C+ Collagen Membantu Masalah Kulit Wajah Dari Dalaman

Assalamualaikum w.b.t! Masalah kulit Wajah Nak Dekat Raya ? Tiada masalah dengan amalkan Beau C+ Collagen | Waktu nak Raya ini lak pulak, masalah kulit wajah Mamayanie menjadi-jadi. Ada je yang timbul, jerawat lah dan kulit jadi kering. Tambahan pulak bulan puasa ini kita kurang minum air, lagi menjadi kulit kering. Bila kulit wajah kering, …

Daun Sirih Banyak Khasiat Untuk Wanita

Assalamualaikum w.b.t Manfaat Daun Sirih | Mungkin remaja zaman sekarang tak terdedah dengan zaman kegemilangan daun Sirih dulu-dulu. Kalau dulu balik kampung mesti korang akan nampak nenek-nenek makan daun sirih kan sambil duduk bersembang. Sekarang tak ada dah buat cam tu, kebanyakkan kita nak sembang-sembang ajak pergi ke cafe. hihi Daun Sirih banyak khasiat nya …

Petua Kurangkan Rambut Gugur Secara Rawatan Tradisional dan Semulajadi Dengan AVCO D’Aura

Assalamualaikum w.b.t Rambut Gugur Oh No! Jumpa Jalan Penyelesaiannya | Rambut umpama atau mahkota buat semua lebih-lebih untuk golongan wanita. Siapa ada masalah rambut gugur selepas bersalin?. Jika ada korang kena baca blog Mamayanie sampai habis tau hihi Sebab teruja pulak Mamayanie nak kongsikan dengan korang semua penyelesaian dalam masalah keguguran rambut. Mamayanie sendiri ada …

Buymall | Online Shopping Malaysia No.1 Trusted Taobao Expert

Assalamualaikum w.b.t Adakah anda pernah shopping di Taobao? | Membeli-belah di taobao telah menjadi trend terkini buat masyarakat seluruh dunia kerana hargaya murah lagi ada banyak faktor pilihan. Saya selalu beli barang kat Taobao, tapi shipping kosnya mahal! Mahal dari harga barangan yang saya beli! Lebih-lebih lagi, bila guna air shipping, lagi gila mahal! Tapi …

ORYN Skincare – Produk Skincare Tempatan yang berasaskan Vitamin C!

Assalamualaikum w.b.t Kecantikan Kulit Bersama Vitamin C | Cakap sahaja mengenai Vitamin C mesti orang akan kaitkan dengan kecantikan, terutamanya untuk kecantikan kulit. Ianya sangat sinonim dalam dunia kecantikan, tak kira lah Vitamin C dihasilkan untuk pengambilan dalam minuman mahupun dalam sesuatu produk untuk kegunaan luaran. Mamayanie nak bagitahu rahsia ni, Mamayanie sendiri pun mengamalkan …

Rahsia KOOLIT Tersebar! Serasi Dengan Anak

Assalamualaikum w.b.t KOOLIT Sesuai Untuk Kulit | Genab 2 tahun dah Babyfh tau, Ya Allah cepatnya rasa masa berlalu. Bila anak makin besar ini, lain lak jagaan nya. Yelah makin besar dia makin aktif. Sakan main nya, sampai berpeluh-peluh. Tapi Babyfh ini jenis kulit sensitif bila berpeluh, mula lah naik ruam dan gatal-gatal. Pemilihan sabun …