Showing: 1 - 8 of 12 Articles

Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 3 | Restaurant Ah Mad Kamarudin

Assalammualaikum w.b.t   Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 3 | Restaurant Ah Mad Kamarudin | Setelah puas melihat kraftangan yang dibuat dari kulit telur dan tiram di Handicapped Handicrafts factory, kami dibawa pula ke Củ Chi tunnels. Ianya merupakan sebuah lokasi peperangan yang bersejarah buat Vietnam dan dunia. Sebelum kita melawat lokasi sejarah, tour guide kami telah …

Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 3 | Handicapped Handicrafts factory

Assalammualaikum w.b.t Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 3 | Handicapped Handicrafts factory | Hari ketiga pula kami dah siap planning nak ke mana. Kalu ke Vietnam korang wajib ke Cu Chi Tunnels tapi sebelum itu kami singgah dulu beberapa lokasi menarik di Vietnam. Lokasi pertama kami pada hari ke 3 adalah Handicraft factory. Disini adalah salah satu …

Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 | Bersampan Menyusuri Sungai Pokok Nipah

Assalammualaikum w.b.t Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 | Bersampan Menyusuri Sungai Pokok Nipah | Masih lagi Mrsyanie bersama rakan travel di Sungai Mekong. Dalam entry yang lepas Mrsyanie kongsikan bersama pengalaman Mrsyanie rasa madu lebah, makan buah-buahan dan rasanya sendiri candy dari hasil kelapa. Aktiviti seterusnya yang paling best sebab Mrsyanie …

Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 | Buah-buahan Tempatan

Assalammualaikum w.b.t Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 |  Buah-buahan Tempatan | Tak habis lagi entry Mrsyanie tahu travel ke Vietnam. Banyak yang Mrsyanie nak ceritakan, moga setiap info yang diberikan sedikit sebanyak membantu korang yang nak travel ke Vietnam nanti. Selepas dah layan rasa madu, ehh madu lebah tau bukan madu …

Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 | Lebah dan Madu

Assalammualaikum w.b.t Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 | Lebah dan Madu | Masih ingat Pulau Candy? korang boleh baca entry Pulau Candy klik Link ini ye. Selepas melawat lokasi pembuatan candy yang berasaskan Kelapa, Kami dibawa ke lokasi seterusnya yang menjadi tumpuan ternakan Lebah.  Lebah dan Madu  Madu disini mempunyai 2 …

Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 | Pulau Candy

Assalammualaikum w.b.t Ho Chi Minh City | Vietnam | Day 2 | Pulau Candy| Pada hari kedua pula, kami telah bersetuju  untuk pergi melawat kawasan yang menjadi sebutan pelancong yang hadir iaitu Sungai Mekong. Kami bergerak dari hotel jam 8 pagi waktu Vietnam dan terus dibawah sarapan pagi. Menu wajib sarapan pagi kami adalah Mee …

Mee Sup Daging | Sarapan Pagi Vietnam

Assalammualaikum w.b.t Sarapan Pagi Vietnam | Bila nama pun blogger food hunter kan, dimana sahaja akan food hunter tau. Kali ini Mrsyanie nak kongsikan dengan korang makanan sarapan pagi utama di Vietnam. Memang terbaik lah!! Tapi tak macam Malaysia, dengan Nasi Lemak, Roti Canai dan sebagainya, disana makan semua tak berlemak tau. Sarapan Pagi Vietnam …

Ho Chi Minh City | Vietnam | Pasar Malam Bến Thành

Assalammualaikum w.b.t Ho Chi Minh City | Vietnam  | Pasar Malam Bến Thành |  Yeahh kalau korang nak tahu Pasar Malam Vietnam ni lah yang menjadi tarikan pelancong yang datang terutamnya yang nak shopping. Harga memang murah !!  Hadapan Bến Thành ini lah terletaknya lokasi Pasar Malam Bến Thành Pasar Malam Vietnam Pasar malam (night market) mula dibuka pada …