Showing: 1 - 8 of 8 Articles

Singapore Day Trip Part Akhir | Sentosa Island

Assalammualaikum w.b.t Pulau Sentosa Lokasi Utama Kota Singa | Mrsyanie janji ini entry terakhir bagi trip sehari di Singapore ye. hihi Korang nak tahu dalam banyak-banyak lokasi, Pulau Sentosa Singapore antara lokasi menarik dikunjungi setiap kali ke Singapore. Macam mana pun korang perlu letakkan ianya sebagai salah satu lokasi utama dalam itinerari korang ye.

Singapore Day Trip Part 5 | Jejak Lokasi Melayu Di Singapore

Assalammualaikum w.b.t Kesenian Melayu dan Islam | Banyak sungguh entry untuk trip sehari Singapore kan. Yelah setiap entry ada bahagian lokasi yang menarik untuk korang lawati. Kali ini Mrsyanei nak kongsikan dengan korang lokasi perlancongan yang melambangkan kesenian Melayu dan Islam di Singapore. Kalau korang nak tahu lokasi seni Melayu ini terletak satu kawasan dengan Singapore …

Singapore Day Trip Part 4 | Nasi Briyani Dan Murtabak Singapore ZAM ZAM

Assalammualaikum w.b.t Makanan Wajib Singapore | Dah lama sebenarnya Mrsyanie nak rasa sajian yang menjadi bualan ramai tiap kali rakan-rakan ke Singapore. Wajib rasa Nasi Briyani dan Murtabak Singapore jika korang datang bercuti kesini. Kali pertama Mrsyanie datang dapat gak lah merasa Nasi Briyani tapi bukanlah nasi Briyani dari kedai paling terkenal di Singapore. Waktu …

Singapore Day Trip Part 3 | Fokus Shopping Pulak!

Assalammualaikum w.b.t Lebih Meluas Jelajah Ke Singapore | Dalam entry yang lepas Mrsyanie kongsikan dengan korang lokasi menarik yang memaparkan mercu tanda Singapore. Apa yang Mrsyanie nampak di Singapore antara yang menjadi tarikan adalah struktur bangunan yang dibina penuh dengan keunikkan dan diterapkan elemen-elemen tersendiri. Singapore Day Trip bajet dan lebih menarik Part3 kita teruskan jelajah …

Singapore Day Trip Part 2 | Menarik Mercu Tanda Singapore

Assalammualaikum w.b.t Kembali Bercuti Dengan Kos Bajet | Kali ke-2 kiranya Mrsyanie masuk ke Singapore, dah pernah sampai tak kan nak masuk lagi?. Tapi disebabkan Mrsyanie belum habis pusing satu Singapore, Mrsyanie teruskan juga trip kali ini. Dulu pergi negara jiran sempat masuk Universal Studios Singapore (USS) je. Kali ini misi travel adalah untuk pusing …

Part 1: Itinerari Bajet Trip Sehari Ke Singapore

Assalammualaikum w.b.t Trip 1 Hari Ke Singapore | Part 1 |  Akhirnya Mrsyanie dapat jugak pusing 1 Singapore dengan hanya 1 hari sahaja dan ini adalah kali kedua Mrsyanie jejakkan kaki ke tanah Singa yang penuh dengan bangunan pencakar langit. Kali pertama Mrsyanie ke Singapore fokus pada Universal Studios Singapore atau lebih mesra dipanggil USS …

UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE (PART1)

Assalammualaikum w.b.t Pertama Kali Ke Singapore | Yeah Akhir nye dapat jua menjelajah negara jirang yang terletak di selatan Malaysia iaitu Singapore. Seronok dapat juga merasa untuk ke sana, bukan mudah untuk mulakan perjalanan. Macam-macam perlu diambil kira terutamanya hal kewangan kesana. Yelah bajet untuk ke sana perlu tinggi disebabkan perbezaan mata wang negara. Jom …