Showing: 1 - 8 of 12 Articles

Hong Kong Trip | Part 3 | Ladies Market

Assalammualaikum w.b.t Hong Kong Trip | Part 3 | Ladies Market| Tempat shopping wajib pergi di Hong Kong adalah Ladies Market.. Pelik gak naper Ladies Market mungkin sebab perempuan je kot suka shopping hihih.. i love shopping… Ingat lagi tak entry Mrsyanie yang makan Dim Sum halal di Hong Kong?? Ini sambungan hari yang sama lepas …

Hong Kong Trip | Part 3 | Dim Sum Halal | Islamic Centre Canteen

Assalammualaikum w.b.t Hong Kong Trip | Part 3 | Dim Sum Halal | Hari yang ke 4 di Hong Kong selepas 1 malam di Macau. Selepas sampai di Terminal Ferry China, kami berjalan menuju ke MTR untuk meneruskan jelajah kami semula di Hong Kong (HK). misi kami sampai je ke Hong Kong selepas berjimba di …

Hong Kong Macau Trip | Part 4 | Macau | Last Day

Assalammualaikum w.b.t Hong Kong Macau Trip | Part 4 | Macau | Dah seharian pusing Macau, keesokkannya kami perlu bergegas ke Terminal Ferry untuk kembali ke Hong Kong. Sebelum kami ke Terminal Ferry, kami perlu menaikki bas tapi duit tak cukup??…. Duit kecil tak cukup untuk tambang bas ke Terminal, Terpaksa jugak pecah duit besar …

Hong Kong Macau Trip | Part 3 | Macau | Senado Square | Ruins of St. Paul | The Venetion

Assalammualaikum w.b.t Hong Kong Macau Trip | Part 3 | Macau | Selepas kami cek in hotel rehat kejap jew, pastu terus keluar ke Senado Square untuk kami cari makan. Sebelum keluar hotel kami siap-siap alas perut dengan manggi dan biskut yang dibawa. Yelah Macau antara negara yang sangat susah untuk mencari makanan halal, yang …

[Hotel Review] Ole London Hotel Macau

Assalammualaikum w.b.t Hong Kong Macau Trip | Part 2 | Macau | Setibanya kami di Macau, kami terus ke kaunter pertanyaa untuk mengetahui bas ke Hotel kami..Tapiii sesat dalam bas????¬†Gempak je kan sesat dalam bas?? Sebenar memang pun, kami tak tahu nak turun dimana. Sampai je di Terminal ferry Macau, kami ke kaunter pertanyaan dapatkan …

Hong Kong Macau Trip | Part 1 | Macau | Terminal Ferry China

Assalammualaikum w.b.t Macau Trip | Part 1 | Sambungan dari part HK tau..hihih kalu datang HK tak sah kalu tak singgah melancong ke MACAU. Tidak jauh jugak dari HK, hanya naik ferry lebih kurang 1-1.jam 45 minit sahaja. Dari Hotel kami hanya berjalan kaki ke Terminal Ferry HK, perjalanan kaki mengambil masa 15-30 minit. tapi …