Showing: 1 - 8 of 45 Articles

Cukup Menu Ini Yang Membuat Tambah Selera

Assalammualaikum w.b.t ! | Nikmat Sambal Cili Api Sotong Bersama Petai | Nama menu pun boleh buat kita terliur kan, lagi-lagi ada pulak tambahan telur mata. Cukup enak dijadikan menu yang simple, makan pulak dengan nasi putih panas-panas. Tak perlu menu kuah yang lain dah, lengkap untuk menu membuka selera. Untuk seimbang jangan lupa kalau …

Resipi Sizzling Yee Mee Tanpa Guna Hot Plate Di Rumah

Assalammualaikum w.b.t ! | Rindu nak makan Sizzling Yee Mee seperti di Food Court Mall? | Mamayanie sebenarnya bukan pengemar Sizzling Yee Mee tapi sebab dah lama sangat tak pergi Mall, rindu pulak dengan masakan Sizzling Yee Mee yang biasa terkenal dekat Food Court Mall kan. Jadinya kita pun apa lagi moh cari bahan untuk …

Resepi Ikan Siakap Stim Limau Ala Khairulaming Style

Assalamualaikum w.b.t! Juadah Berbuka Puasa | Siapa tak kenal Khairulaming, terkenal dengan resepi yang mudah, simple dan senang. Nampak tak bertapa mudah resepi dari Khairulaming ni, jadi tiada alasan tak reti masak. Sekarang semua boleh buat janji rajin google dan buat hihi Hari tu buka instagram terus keluar video Khairulaming kongsikan resepi Resepi Ikan Siakap …

Resepi Burnt Cheesecake Paling Mudah Dengan 5Bahan

Assalammualaikum w.b.t Burnt Cheesecake Guna Blender & Air Fryer | Kalau korang pergi ke cafe atau kedai kek, harga sepotong Burnt Cheesecake ni lebih kurang RM7- RM9 sepotong kan, kalau anak ramai dah berebut nak rasa. Tapi kalau korang buat sendiri boleh dapat satu biji kek dan gerenti anak-anak pun puas makan. Rupanya nak buat …

Resepi Mudah Pancake Gebu Perisa Strawberi LAZZ

Assalamualaikum w.b.t Pancake Strawberi Penuh Nutrisi Untuk Anak-anak | Dalam tempoh pergerakan kawalan (PKP) ini macam-macam perkara baru yang IbuBapa lakukan. Apa pun ambillah ia sebagai satu peluang untuk kita lebih rapat bersama keluarga dan hargai masa yang diberikan ini untuk keluarga, lagi-lagi dibulan Ramadan ini. Antara aktiviti yang menarik minat Mamayanie adalah memasak, inilah …

Ayam Bismi ‘closely organik’ -Resipi Ayam Bismi Masak Thai Madu

Assalamualaikum w.b.t Mood Masak ON | Lama Mamayanie tak kongsikan resipi kan, yelah masak pun jenis yang simple je kan. Tapi kali ini Mamayanie nak kongsikan resipi simple tapi memang sedap bertambah selesa. Tak perlu menu yang banyak, menu satu ini makan dengan nasi je pun dah boleh buat korang bertambah nasi nya. Yang istimewa …

Resepi Penkek Berkhasiat Untuk Anak-anak

Assalamulaikum w.b.t Sahabat Baik Ibu, Teman Hebat Anak | Yang lepas Mamayanie ada kongsikan mengenai Surya S Great Grain menu sahur paling ringkas tapi mengenyangkan dan kali ini Mamayanie nak kongsikan dengan korang satu resepi yang akan jadikan ianya sahabat baik ibu dan teman hebat anak korang hihi. Resepi yang cukup berkhasiat bukan sahaja untuk …