Showing: 1 - 8 of 30 Articles

Nasihat pakar: Jangan terlalu mengutamakan aspek pembelajaran melebihi aspek perkembangan yang lain

Assalamualaikum w.b.t Anmum™ ESSENTIAL GOLD mempersembahkan siri video untuk ibu bapa tentang menyokong perkembangan menyeluruh kanak-kanak | Teknologi telah mengubah cara hidup kita, termasuklah bagaimana ibu bapa di Malaysia membesarkan anak-anak mereka. Bersempena dengan pelancaran Anmum™ ESSENTIAL GOLD baharu yang dirumus dengan 33% lebih DHA*, MFGM+, Gangliosida (GA), prebiotik dan 15 nutrien penting untuk menyokong …

Cipta Raya AidilAdha Penuh Kelainan

Assalamualaikum w.b.t Aidil Adha Disambut Dalam Kesederhanaan | Harap Mamayanie tak terlewat mengucapkan Salam AidilAdha kepada seluruh Umat Islam. Raya kali ini penuh dengan pengorbanan yang hanya dirasai oleh orang yang melaluinya. Tahun ini sambut sangat lah sederhana dan bagi Mamayanie Raya AidilAdha penuh kelainan bagi tahun ini. Bukan sahaja kita sambut dalam sederhana malah …

Cermin Solek Artis atau ala-ala Vanity Mirror

Assalamualaikum w.b.t Vanity Mirror Idaman Hati Wanita | Kebanyakkan wanita yang suka berhias atau bermakeup atau juga yang suka bab deko-deko ini, pasti idamkan meja solek ala-ala meja makeup artis tu. Atau lebih dikenali sebagai Vanity Mirror. Termasuk lah Mamayanie, lama dah idamkan nak meja solek yang cantik, ada lampu-lampu dan nampak cute jew. Sebelum …

Harta Untuk Anak Siapa Nak Urus | Kepentingan Merancang Pewarisan Harta

Assalamualaikum w.b.t Pewarisan Harta atau Wasiat | Kesedaran tentang kepentingan merancang pewarisan harta ini masih rendah terutamanya bagi kaum wanita. Meskipun kebanyakan mereka mengetahui kepentingan untuk melindungi waris-waris yang ditinggalkan. Tetapi kadang-kadang kita akan terlepas pandang tentang pewarisan harta ini dan bila ianya terjadi baru kita mula gelabah untuk mengurusnya. Malah ada yang sehingga hilang …

PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN | COVID-19

Assalamualaikum w.b.t Wabah COVID-19 | Allahuakbar, itu yang mampu keluar dari mulut Mamayanie bila tahu mengenai wabah di masuk dalam Malaysia. Itu yang dibimbangkan bila ada satu kes ianya akan merebak. Tak sangka begitu cepat wabah ini merebak, tetapi tahniah dan terima kasih buat kerajaan dan para petugas yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung …

Babyfh Suka Makan Makanan Barat? | Floyds Kitchen

Assalamualaikum w.b.t Floyds Kitchen Sajian Barat | Korang pernah dengar tak pasal kedai makan barat yang viral dekat Melaka? Alah konsepnya makanan barat dengan ala hipster tu. Kalau korang buat carian dekat google mesti jumpa punya Floyds Kitchen. Warga Tanjung Malim tak perlu nak ke Melaka merasai masakan barat dari Floyds Kitchen Western dah. Kerana …

Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash Pilihan Babyfh

Assalamualaikum w.b.t Cetaphil Untuk Baby | Mamayanie seorang yang cerewet tau dalam pemilihan produk terutamanya untuk Babyfh, Sebab itu Mamayanie pilih produk Cetaphil tau. Yelah inilah hero pertama Mamayanie setelah hampir 7 tahun Mamayanie menunggu kehadiran dia dalam hidup Mamayanie. Jadi produk untuk keperluan Babyfh pun Mamayanie akan pilih yang terbaik jugak. Semua ibu atau …