Showing: 1 - 8 of 22 Articles

Babyfh Suka Makan Makanan Barat? | Floyds Kitchen

Assalamualaikum w.b.t Floyds Kitchen Sajian Barat | Korang pernah dengar tak pasal kedai makan barat yang viral dekat Melaka? Alah konsepnya makanan barat dengan ala hipster tu. Kalau korang buat carian dekat google mesti jumpa punya Floyds Kitchen. Warga Tanjung Malim tak perlu nak ke Melaka merasai masakan barat dari Floyds Kitchen Western dah. Kerana …

Satu Saudara Selera Sama – Bikerz Station

Assalammualaikum w.b.t Misi Food Hunter Kini Kembali | Lama Mrsyanie tak buat ”food hunter” kan. Yelah dalam misi untuk mengurangkan berat badan. Kalau dapat makan memang tak ingat lah misi tu, setiap tahun misi tu diletakkan ditangga no 1 dalam list impian. Tapi nombor 1 kebelakang jadinya setiap tahun, mau taknya pantang digoda menu yang menarik. hihi.. …

Food Truck Menjadi Trend Terkini Peniaga

Assalammualaikum w.b.t Food Truck Konsep Moden | Fenomena food truck menjadi trend terkini bagi peniaga di sekitar Kuala Lumpur. Sebenarnya kalau korang nak tahu food truck ini dah lama konsep perniagaannya. Korang perasan tak ada lori yang jual Pisang goreng dan kuih-kuih di tepi jalan, diorang gunakan lori atau truck. Cuma sekarang ianya menjadi satu …

Ramadhan ke 9 Baru Dapat Berbuka Berdua

Assalammualaikum w.b.t Ramadhan ke 9 Baru Dapat Berbuka Berdua | Akhirnya semalam Mrsyanie dapat berbuka berdua di luar, selalu kami akan ambil peluang Ramadhan pertama untuk berbuka diluar berdua. Tapi tahun ini agak berbeza, kami berbuka bersama keluarga dan dirumah dahulu, hari ke 9 baru lah dapat berbuka diluar berdua. Pilihan kami tahun ini dekat je, …

Restoran Ayam Kampung Tanjung Malim

Assalammualaikum w.b.t   Restoran Ayam Kampung Tanjung Malim | Pada yang datang ke Tanjung Malim boleh mencuba makanan di Restoran Ayam Kampung Taman Universiti. Kalau korang nak tahu di Tanjung Malim terdapat gerai Ayam Kampung yang terkenal tapi Mrsyanie tak pernah nak mencuba (ada sebabnya hihi). Kiranya ada 2 kedai Ayam kampung yang korang boleh …

Nasi Ketuk dengan Shell Collaboration | Koboy D’Rimba Cafe

Assalammualaikum w.b.t Nasi Ketuk dengan Shell Collaboration | Koboy D’Rimba Cafe | Ingin dekat Kuala Lumpuer dan Selangor je yang femes dengan shell out ni. Rupanya dekat Ipoh, Perak pun ada. Teruja jugak lah Mrsyanie nak mencubanya. Sedap ke tak ye? Koboy D’Rimba Cafe Kali ini food hunter Mrsyanie bersama dengan keluarga kakak Mrsyanie dan …