Showing: 1 - 8 of 11 Articles

Hatyai, Thailand – Songkhla Aquarium dan Samila Beach

Assalamualikum w.b.t Maaf ye ada lagi entry pasal Hatyai ini kan lupa sangat mrsyanie pasal travel ke Songkla.. Songkla tak adalah jauh sangat dengan Hatyai. Korang kena datang sini jugak tau untuk jalan-jalan. Naik tut tut je..hihi ” Samila Beach dalam City Municipality, lebih kurang 2.5 kilometer dari pasaran segar Pemabuk Thalat Thetsaban. Ia terkenal dengan pantai berpasir putihnya dan patung satu ikan duyung yang simbol Songkhla. ” Kami jalan kat …

Hatyai, Thailand – Floating Market

Assalammualaikum w.b.t Floating Market, antara tempaat yang pelaing femes lah kat Hatyai ini. Yang menarik kat Floating Market ini adalah cara mereka menjual makanan, minuman dalam sampan. Floating Market kat Hatyai ini agak baru jugak berbanding dengan kat Bangkok. Ada yang kata kat Bangkok lagi besar dan meriah. Tapi xpe mana tau next time mrsyanie …

Hatyai, Thailand – Chang Puak Camp

Assalammualaikum w.b.t  Chang Puak Camp tempat yang paling menarik lah kalu sapa2 nak pi. Gajah merupakan simbolik bagi negara Thailand. Gajah adalah sumber pendapatan dan pengangkutan mereka dahulu. Gajah juga lambat kesucian mereka. Rugi siapa yang datang Hatyai tapi tak naik Gajah. Terdapat pelbagai pakej yang di tawarkan dengan harga yang berbeza seperti : 1. Elephant Trekking melalui kawasan kampung …

Hatyai, Thailand- ICE DOME

Assalammualaikum w.b.t Ice dome, Hatyai.. kalu tak pi tak sahkan..hihi yelah antara tempat yg femes kalu datang Hatyai ni. try lag google ice dome Hatyai ni..femes uolss… hihi.. so xmau ketinggalan lor..pi gak..hihih  Ok pada yang belum baca entry yang lepas jom layan entry yang lepas  SINI Harga tiket: Dewasa 300bath-  RM30 Kanak-kanak 200bath- RM20 …

Hatyai, Thailand Part 5 – Restoran Salma

AKhirnya penat berjalan kami sampai gak kat Restoran Salma. Makanan ny mmg super.. Sedap tapi mrsyanie silap order .. agak kurang dengan citrasa tapi masakan lain memang sedap. Curik sket makan mrlaling hihih.. lapo kan..hihi Makanan nye tak ada lah mahal dan tak ada lah murah.. tapi murah lagi makanan kat Malaysia tau… nasi goreng …

Hatyai, Thailand Part 4- Jalan-Jalan sekitar Bandar Hatyai

ok sambung sini plakye.. dalam entry ni tak ada pe sangat just nak share kan gambar2 sekitar town Hatyai. Mana yang sempat kami tangkap je ye.. Ini sewaktu kami berjalan nak cari kedai makan sebelum berjalan ke Hotel Tune. Agak jauh jugak dari Kim Yong Market nak ke town nye.. Jauh sebab kami jalan kaki …