Showing: 1 - 8 of 14 Articles

Pameran Lepidoptera Insecta Perak UPSI

Assalamualaikum w.b.t Antara Tarikan Terbaru Di Tanjung Malim | Bila orang datang Tanjung Malim, mesti akan tanya apa tarikan menarik disini. Kebiasaan Tanjung Malim dikenali dengan Pau lagend nya, iaitu PauYikMun. Katanya Pau ini telah berada dipasaran sejak dulu lagi, Mak Mamayanie pun cerita yang pau ini sejak dia anak dara dah ada. Dulu katanya …

Rehatkan Diri Dengan Babyfh di Refarm Leisure Kampar Perak

Assalamualaikum w.b.t Menarik di Kampar Perak | Kalau sebut Kampar Perak mesti korang terpikir apa yang menarik dekat sana? Ye dulu bila orang tanya nak jalan dekat Perak ni macam terhad je tempat menariknya. Tapi sebenarnya Perak juga merupakan Negeri yang penuh dengan keunikkan tersendiri khususnya berkaitan dengan alam semulajadi. Antara tempat menarik seperti Pulau …

Sungai Klah Sungkai Pusat Rekreasi Keluarga

Assalammualaikum w.b.t Hot Spring Sungkai | Perak merupakan salah satu negeri yang kaya dengan keindahan alam semulajadi. Salah satu tarikan pelancong ke negeri Perak adalah Taman Rekreasi Air Panas Sungai Klah Sungkai Perak. Ianya menjadi salah satu lokasi tarikan pengunjung tidak kira bujang mahupun yang bekeluarga.

[Hotel Review] Mewah Di Swiss-Garden Beach Resort Damai Laut

Assalammualaikum w.b.t Percutian Mewah Untuk Keluarga | Amboi percutian mewah tu, sebenarnya percutian kali ini khas Mrsyanie dan adik-beradik rancang untuk Mak Abah kami. Dah lama Mrsyanie nak bawa Mak Abah bercuti walaupun hanya 2 hari 1 malam dan minggu lepas menguatkan lagi niat Mrsyanie bila Abah nyatakan hasratnya untuk bermandi manda di laut.

[Hotel Review] Makan Malam Indah Bersama Tersayang

Assalammualaikum w.b.t   Makan Malam Indah Bersama Tersayang | Tak habis lagi rupanya entry sambutan hari jadi Mrlaling, sampai dan tiba hari jadi Mrsyanie pulak hihi.. Tak pe lah nak kongsikan juga dengan korang salah satu aktiviti romantik yang oleh korang buat sewaktu di Hotel Oriental Star, Lumut.   

Berbasikal Aktiviti Honeymoon Yang Sihat | Hotel Oriental Star Lumut

Assalammualaikum w.b.t   Berbasikal Aktiviti Honeymoon Yang Sihat | Hotel Oriental Star Lumut | Lama dah tak berbasikal, boleh ke Mrsyanie mengayuhnya?? Trip honeymoon kali ini sangat berbeza dari trip yang selalu Mrsyanie lakukan. Kali ini lebih kepada aktiviti sihat tetapi tetap memberikan satu pengalaman indah bagi kami.  

[Hotel Review] Pakej Honeymoon Bajet | Hotel Oriental Star Lumut

Assalammualaikum w.b.t   Pakej Honeymoon Bajet | Hotel Oriental Star Lumut | Sabtu yang lepas Mrsyanie bercuti ke Lumut sempena hari jadi Mrlaling. Bagi dia berehat kejap menikmati pemandangan laut, yelah asyik kerja je kan. Kenapa Lumut? Mrlaling yang pilih untuk bercuti ke Lumut, Mrsyanie ikutkan je janji dia seronok. Teringat kembali kami honeymoon pertama di …

IPOH Bersama Electric Train Service (ETS)

Assalammhalaikum w.b.t IPOH darul Ridzuan ETS IPOH MALI | Yeahh ke Ipoh kita minggu ni. Yang paling best 1st time Mrsyanie ke Ipoh dengan ETS. Mesti korang tahu kan ETS merupakan keretapi laju bandar yang pertama di Malaysia. ETS, Electric Train Service Sumber gambar: google.com ETS, KTMB ETS adalah singkatan untuk Electric Train Service. ETS merupakan tren laju antara bandar …