Showing: 1 - 8 of 9 Articles

Kuching Tour Packages Bajet Bersama Traveloka

Assalamualaikum w.b.t Pakej Bajet Ke Kuching Sarawak | Rindu rasanya nak travel tapi belum masa yang sesuai tambahan babyFH baru je masuk 4 bulan. Bila Mamayanie dapat tahu pasal pakej bajet bersama Traveloka ini yang membuatkan rasa nak kembali travel dengan kapal terbang. hihi Lebih menarik sekarang Traveloka sediakan pakej kombo flight beserta hotel.┬áKuching tour …

Kuching, Sarawak | Holiday | Part 4 | Pasar Serikin | Gua Pari | Gua Angin

Assalammualaikum w.b.t Maaf mrsyanie tercicir lak part 4 ni.. tak pe kita share kan jugak walaupun dah tercicir sangat dah ni kan.. Dalam part ke 4 kali ni kita fokus kan pada aktiviti terakhir mrsyanie and friends. Kiranya sebelum balik tu sempatlah penuhkan aktiviti padat di Sarawak. Lepas cek out awal pagi dalam jam 8 …

Kuching, Sarawak | Holiday | Part 3 | Damai Beach | Muzium Kucing | KUD

Assalammualaikum w.b.t Selepas dah jelajah dalam pusat budaya Sarawak tu, kami singgah kejap ke Damai Beach.. Ya Allah cantiknya pemandangan kat sana.. siapa yang buat photoshoot wedding sangat sesuai nok.. sangat cantik tau..tapi agak panas sket lah kalu tenghari..hihi nama pun tenghari u..panas ler..tambahan plak tepi laut ye.. so kat sini kami tak buat pe …

Kuching, Sarawak | Holiday | Part 3 | Sarawak Cultural Village

Assalammualaikumw.b.t Salam Jumaat korg..maaf ye mrsyanie stop sebentar menulis sebab sibuk dengan stok baru tambahan plak kirang sihat.. Tengah musim rasanya selesama melanda.. Ramai gak yang kena..selesema dan demam. Korang kalu dah kne selesema cepat cepat makan ubat ye.. jumpa doktor tau.. Dalam part 3 ni mrsyanie dan team.. cewah team konon.. pi pun bru …

Kuching, Sarawak | Holiday | Part 2 | Jong Crocodile Farm | pottery factory (local produce centre)

Assalammualaikum w.b.t Jong Crocodile Farm & mini zoo juga merupakan tempat wajib dipergi ye jika datang Kuching Sarawak.. Sarawak juga terkenal dengan cerita cerita menarik dan mengerunkan tentang buaya, lebih femes lagi dipanggil bujang senang.. Disini korang boleh tengok sendiri bagaimana buaya tu dok baham sumber makanannya.. Siap bunyi glup glup glup tau.. ditelannya.. pergg …

Kuching, Sarawak | Holiday | Part 2 | Semengok Orang Utan Wildlife Centre

Assalammualaikum w.b.t Day 2, trip hari kedua kami bermula jam 8pagi. Dalam jam 745 pagi cam tu standby di bawah hotel..Tour guide kami dah sampai awal..serius awal gler..ingat kami turun hotel awal..dia sampai dulu..Kul brape tah dia standby tunggu kami hihi..Hari ni kami akan pergi jumpa ORANG UTAN!!! Kat Sarawak ni memang terkenal denga Orang …

Kuching, Sarawak | Holiday | Part 1 | River Cruise

Assalammualaikum w.b.t Sambung:- Selepas berehat seketika kat bilik hotel.. dalam jam 5 petang kami bersiap untuk aktiviti last untuk 1st day.. River Cruise!!!! Memang best sebab korang menaiki cruise yang sederhana bsiar siar sekitar sungai Sarawak. Sangat dekat dengan lokasi hotel kami. Di waterfront je.. leh jalan kaki..tapi kami sebab ikut travel diorang ambil kami …

Kuching, Sarawak | Holiday | Part 1 | Muzium Kuching | Majlis Daerah Kuching Selatan

                                                                Assalammualaikum w.b.t Isnin lepas ramai yang bercutikan sebab semalam hari cuti umum. Yelah terus sambung cuti dapat 4 hari.. mai hari ni rabu …