Showing: 1 - 4 of 4 Articles

Winter Trip South Korea 2017 Part 4 | Gupo Station Busan

Assalammualaikum w.b.t Station Daejeo Ke Gupo Station | Sampai sahaja di station Daejeo korang perlu ambil train brown untuk ke Gupo Station pula. Sampai di Gupo station kami ambil dahulu udara panas sebelum meneruskan perjalanan sekitar 500 meter ke KTX Gupo Station. Pastikan korang bawa baju sejuk yang mencukupi tau, semak dahulu suhu sebelum korang …

Winter Trip South Korea 2017 Part 3

Assalammualaikum w.b.t Dari Busan Ke Seoul | Ikutkan backpacker yang lain, Negara Korea ni antara negara yang awal diorang jelajah tau. Tapi Mrsyanie baru nak jejakkan kaki jumpa penduduk Kpop ni tau. hihi Cuma kali ini agak menarik kerana Mrsyanie pergi pada salah satu musim yang menjadi buruan ramai iaitu musim sejuk. Untuk merasa sendiri …

Gementar Bila Setiap Kali Naik Kapalterbang

Assalammualaikum w.b.t AirAsia X Adakah Sama Perkhidmatannya? | Maaflah baru berkesempatan untuk memulakan entry trip South Korea. Macam-macam kejadian berlaku dalam masa terdekat ini, harap korang bersabarlah ye. Insya-Allah Mrsyanie akan habiskan juga entry trip Korea pada musim winter. Mrsyanie kali ini ambil penerbangan AisAisa X untuk perjalanan jauh, jadi agak teruja pengalaman terbang bersama …

Persediaan Sebelum Travel Pada Musim Sejuk

Assalammualaikum w.b.t Keperluan Musim Winter | Musim sejuk memang seronok berjalan sebab satunya korang tak akan berpeluh dan mengeluarkan bau badan yang teruk tau. Rupanya dah hampir seminggu Mrsyanie balik Malaysia tau, nasib baik bibir yang merekah ni semakin baik. Itulah tak nak buat persediaan awal kan dah rugi. Jadi Mrsyanie nak kongsikan dengan korang …