New Year Setiap Tahun

Assalammualaikum w.b.t

Kini 6 Tahun Bersama | Alhamdulillah dah masuk tahun baru buat semua, adakah azama tahun lepas tercapai? Ada yang tak tercapai.. Tak apa jangan dikenang tahun yang lepas. Jom kita mulakan tahun 2017 dengan penuh barakah dan diberkati. aamin.. Yeah tahun ini merupakan taun ke-5 Mrsyanie dan Mrlaling mendirikan masjid yang cukup indah. Syukur kami masih lagi diberi peluang untuk terus hidup bersama dalam menempuhi liku-liku kehidupan didunia. Kejap je rasa dah 6 tahun rupanya tapi Mrsyanie rasa macam semalam je berkahwin tau.hihi

Sambutan New Year 2Kali Setiap Tahun Penuh Bermakna
Sambutan New Year 2Kali Setiap Tahun Penuh Bermakna

Sambutan New Year 2Kali Setiap Tahun Penuh Bermakna

Setiap tahun Mrsyanie pasti sambut tahun baru 2 kali tau.. Ehh bukana ada kalender lain, ini sebab tarikh ulangtahun pernikahan Mrsyanie dan Mrlaling tepat pada 1 Januari jam 11 pagi. Tapau habis nombor 1 hihi.. Orang lain sambuta sekali sahaja new year, Mrsyanie 2 kali tau.. Untung kan hihi.. Satu bagi sambutan tahun baru dan satu lagi sambutan tahun baru bagi kami dalam melayari bahtera alam rumahtangga. Setiap tahun pasti tahun yang baru buat kami.

Ulangtahun pernikahan Faizal Hassan dan Hayani
Bahagia Seorang Isteri

Sambutan ulangtahun kami setiap tahun pasti ada je planningnya. Samada bercuti, photoshoot, atau paling tidak pun sambut mesti ada yang istimewa. Tahun pertama ulangtahun Mrsyanie siap buat kek lagi tau surprise katakan untuk suami. Bukan itu je kami siap buat photoshoot untuk anniversary lagi. Bukan main susah nak photoshoot dengan Mrlaling tau. Fuh hampir semua gambar dia tak senyum, bukan sebab dia tak nak senyum tapi memang cara itu dia senyum kalau depan kamera ni..hihi Waktu photoshoot wedding pun macam itu, jenuh buat dia senyum lebar hihi.. Tapi Mrsyanie tetap cuba bagi dia senyum hihi..

See also  Ramadhan Bersama FAMR dan Anak-anak Yatim

Tahun 2013 pula kami sambut kami sambut di Hotel Quality Kuala Lumpur. KL jew? Inilah disebaliknya, time tu ada sale kat SOGO, apa lagi ambil peluang lah sambut ulangtahun kami dekat area SOGO untuk mudah Mrsyanie shopping haaha.. Bila time ulangtahun ni, dapat jugak lah kebas 1 handbag dan 1 pasang kasut katanya sebagai hadiah ulangtahun. Untung kan.. haha.. Lagipun waktu tahun baru, ayah Mrsyanie dimasukkan ke hospital, jadi kami buat keputusan untuk sambut dekta jew. Malam tahun baru tu sempatlah dinner di The chocolate, The Curve Kota Damansara.

Sambutan Ulangtahun pernikahan Yanie Faizal
1 Januari 2011 Hubungan Sah Buat Kami

Percutian Honeymoon Langkawi menjadi saksi kami sambut ulangtahunyang ke 3. Walaupun Mrsyanie pernah bekerja di Langkawi tapi  tak sempat pusing habis tau. Waktu bercuti ini lah Mrsyanie pusing satu pulau tau, tambahan pergi dengan orang yang kita sayang. Bagi tahun ke 4 pula, alamak macam lupa pulak kami buat apa ye..hahaha.. Mana boleh lupa, hari yang penuh bahagia kot. Kami sambut simple je di Pantai Morib Banting, hanya rehatkan diri sahaja waktu tu.. Tahun lepas pula kami buat ala-ala candle light dinner lagi di cafe yang penuh dengan dekorasi romanti iaitu Flora Cafe yang terletak di Jalan Ampang. Memang sangat cantik dan layanan diorang pun terbaik.

Melangkah Satu Lagi Tahun

Sambutan Ulangtahun perkahwinan Yanie dan Faizal
Sambutan Ulangtahun pernikahan yang ke 6 Yanie dan Faizal
Sambutan Ulangtahun perkahwinan Yanie Faizal
Teddy Red dan Love

Sambutan New Year 2Kali Setiap Tahun Penuh Bermakna dan kali ini agak simple je tapi sangat bermakna buat Mrsyanie tau. Siap dapat kejutan lagi, dah lah buat Mrsyanie marah. Rupanya plan dengan adik untuk bagi surprise. Kejutan di tempat parking lak tu.. Rasa nak je suruh adik rakam tau. Sebenarnya mahal atau murah tak penting tapi yang penting ikhlas dan tau jelah wanita kan suka dengan gaya romantik, kejutan dan sweet-sweet gitu. Terus sejuk hati ni. hihi..

See also  Kempen ‘Cerahi Kehidupan Bersama TOP’ Bantu 420 Pelajar Orang Asli

Korang rasa agaknya tak akan simple je sambutan ulangtahun kami.. hihi.. ?? Apa-apa pun doakan untuk kami ye semoga hubungan kami terus diberkati dan dilindungi oleh Allah SWT.  Happy Anniversary!

Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*