Showing: 1 - 8 of 94 Articles

Percutian Pertama Setelah Bergelar Seorang Mama

Assalamualaikum w.b.t 2Hari 1Malam Di Hotel Four Points by Sheraton Puchong | Alhamdulillah dapat jugak luangkan masa untuk siapkan entry pertama lepas Mamayanie berpantang. Kali ini Mamayanie nak kongsikan dengan korang pengalaman percutian pertama Mamayanie bersama dengan babyFH. Walaupun percutian bukanlah lokasi tumpuan pelancongan tapi ianya satu kenangan terindah buat Mamayanie. Banyak perkara Mamayanie nak kongsikan …

Aktiviti Telematch Dan Scuba Menguji Ketahanan Diri

Assalamualaikum w.b.t Hari Keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari Part 2 | Hari sabtu hari yang penuh dengan program yang telah diaturkan oleh pihak resort untuk kami. Tenang jew rasa dapat melihat matahari terbit diawal pagi, kan seronok kalau setiap masa boleh duduk bercuti melihat keindahan alam yang dicipta oleh Allah SWT. Acara telematch antara acara …

Singapore Day Trip Part 2 | Menarik Mercu Tanda Singapore

Assalammualaikum w.b.t Kembali Bercuti Dengan Kos Bajet | Kali ke-2 kiranya Mrsyanie masuk ke Singapore, dah pernah sampai tak kan nak masuk lagi?. Tapi disebabkan Mrsyanie belum habis pusing satu Singapore, Mrsyanie teruskan juga trip kali ini. Dulu pergi negara jiran sempat masuk Universal Studios Singapore (USS) je. Kali ini misi travel adalah untuk pusing …

Cukai Pelancongan Dilaksanakan, Kesan Pada Traveler?

Assalammualaikum w.b.t Adakah Besar Impak Bagi Traveler ? |  Bermula 1 Julai 2017 Pelaksanaan cukai pelancongan yang dikenakan pada kadar antara RM2.50 sehingga RM20 untuk penginapan di seluruh Malaysia, samada hotel-hotel mahupun homestay. Agaknya adakah ia akan menjadi impak buruk atau impak yang baik untuk traveler khususnya bagi rakyat Malaysia sendiri? Apa pun pasti ada penjelasan …

Gementar Bila Setiap Kali Naik Kapalterbang

Assalammualaikum w.b.t AirAsia X Adakah Sama Perkhidmatannya? | Maaflah baru berkesempatan untuk memulakan entry trip South Korea. Macam-macam kejadian berlaku dalam masa terdekat ini, harap korang bersabarlah ye. Insya-Allah Mrsyanie akan habiskan juga entry trip Korea pada musim winter. Mrsyanie kali ini ambil penerbangan AisAisa X untuk perjalanan jauh, jadi agak teruja pengalaman terbang bersama …

Persediaan Sebelum Travel Pada Musim Sejuk

Assalammualaikum w.b.t Keperluan Musim Winter | Musim sejuk memang seronok berjalan sebab satunya korang tak akan berpeluh dan mengeluarkan bau badan yang teruk tau. Rupanya dah hampir seminggu Mrsyanie balik Malaysia tau, nasib baik bibir yang merekah ni semakin baik. Itulah tak nak buat persediaan awal kan dah rugi. Jadi Mrsyanie nak kongsikan dengan korang …

Hampir 12 Jam Tidak Mandi Gara-Gara Travel

Assalammualaikum w.b.t Trip Separuh Backpacker Bersama Ayden Averroes Travel Part 2| Korang masih ingat tak tahun lepas Mrsyanie ada ikut Trip Travel ke 3 lokasi utama pusat perlancongan di Negara Thailand. Tahun 2017 pihak  Ayden Averroes Travel masih mengekalkan peneraju percutian termurah untuk ke Thailand dan melebarkan sayap mereka ke lokasi terbaru percutian di Thailand malah …

Yanto Tour Guide dan photographer Bali Indonesia

Berakhir Tahun 2016, Tercapaikah Impian?

Assalammualaikum w.b.t Kenangan Penghujung Tahun 2016 | Terasa sekejap sahaja dah nak beralih tahun, pejam celik sudah sampai ke penghujung tahun 2016. Pelbagai dugaan dan kenangan yang dapat Mrsyanie rasai, pasti ada yang suka mahupun duga. Sedih pulak rasa nak tinggalkan tahun 2016 kerana ia menunjukkan kita semakin hari semakin meningkat usia. Alhamdulillah apa-apa pun …