Showing: 9 - 16 of 29 Articles

Pekan Sungai Lembing Kuantan Pahang Diterokai

Assalammualaikum w.b.t Trip Sungai Lembing XCape Part 4 | Pekan Sungai lembing | Banyak lokasi menarik yang korang boleh terokai di pekan Sungai Lembing. Selepas kami mempelajari Sejarah Sungai Lembing yang juga dikenali sebagai pekan Perlombongan Bijih Timah bawah tanah terbesar di Malaysia suatu ketika dahulu, kami dibawa pula melawat sekitar Pekan Sungai Lembing.

Lubang Sejuta Ringgit di Sungai Lembing Kuantan?

Assalammualaikum w.b.t Trip Sungai Lembing XCape Part 3| Lubang Legenda Bernilai Sejuta? | Adakah gambar dibawah ini merupakan lubang yang dikatakan bernilai sejuta ringgit? Tiada siapa yang dapat tahu betul atau tidak. Jika Mrsyanie yang jumpa lubang tersebut mau Mrsyanie bercuti dan terus berhenti kerja haha.. Nampak tamaknya Mrsyanie kan.. Lubang yang dikatakan ini menjadi satu …

Sejarah Sungai Lembing Kuantan Pahang

Assalammualaikum w.b.t Trip Sungai Lembing XCape Part 2 | Sungai Lembing sangat terkenal dengan sejarah perlombongan yang pada ketika dahulu ianya merupakan lombong kedua yang terbesar di rantau. Tapi bila disebut sahaja Sungai Lembing ada sesetengah mengenalinya sebagai lombong berhantu. Nak tahu kesahihannya? baca selanjutnya.. hihi

Kembara XCape KBBA9 Ke Sungai Lembing Pahang

Assalammualaikum w.b.t Trip Sungai Lembing XCape Part 1 | Ke Pahang lagi kita tetapi kali ini lokasi berbeza, aktiviti berbeza dan pasti suasana juga berbeza. Kembara kali ini lebih santai dan keseronokkan berbeza bukan seperti rombongan CikKiah. hihi Trip kami ke Pahang dengan menaiki kereta secara berkongsi (pool) bersama rakan blogger dan perjalanan kami bermula …

Perkongsian Itinerari Trip Bajet Pulau Tioman

Assalammualaikum w.b.t Pulau Tioman Pahang Part 5 | Part 5 adalah part terakhir bagi entry Trip Percutian Bajet Ke Pulau Tioman Pahang selama 3 hari 2 malam secara bajet. Mrsyanie kongsikan sekali bajet sepanjang perjalanan Mrsyanie bermula dari Jetty Mersing ke Pulau Tioman dan pulang ke jetty. Harap ianya dapat membantu korang rancangan percutian singkat dan bajet …

Trip Percutian Bajet Ke Pulau Tioman Pahang | Snorkeling

Assalammualaikum w.b.t Pulau Tioman Pahang Part 4 | Hari kedua kami di Pulau Tioman merupakan hari yang dinanti-nantikan dan ianya merupakan hari kemuncak aktiviti kami di Pulau Tioman. Yeah memang aktiviti wajib sekiranya korang datang ke Pulau, tak kira mana-mana pulau pun aktiviti ini akan menjadi satu aktiviti wajib bagi setiap pelancong. Apa lagi antara aktiviti wajib …

Trip Percutian Bajet Ke Pulau Tioman Pahang | Taman Laut

Assalammualaikum w.b.t Pulau Tioman Pahang Part 3 | Setelah rehatkan diri sesudah sampai ke Pulau Tioman, kita teruskan misi bermain air..yeahh dah sampai pulau memang tak sah aktiviti air adalah utama, semua berkaitan air laut je ni hihi.. Cover balik sebab waktu trip ke Sabah dulu tak pergi pun pulau. Pada mulanya ada 2 plan aktiviti yang nak …

[Hotel Review] Homestay Bajet Di Pulau Tioman Pahang

Assalammualaikum w.b.t Pulau Tioman Pahang Part 2 | Paling utama kalau nak bercuti mesti nak tahu dulu penginapan yang sesuaikan. Dalam trip percutian bajet ke Pulau Tioman, Mrsyanie dan rakan ambil keputusan untuk menginap di Kampung Tekek. Dimana Kampung Tekek merupakan pekan bagi Pulau Tioman, disini terdapat pusat kerajaan dan muzium laut. Pilihan penginapan kami …