Hatyai, Thailand – Floating Market

Assalammualaikum w.b.t

Floating Market, antara tempaat yang pelaing femes lah kat Hatyai ini.

Yang menarik kat Floating Market ini adalah cara mereka menjual makanan, minuman dalam sampan. Floating Market kat Hatyai ini agak baru jugak berbanding dengan kat Bangkok. Ada yang kata kat Bangkok lagi besar dan meriah. Tapi xpe mana tau next time mrsyanie akan ke Bangkok plak mrsyanie akan story lah bebanyak. So ini pun dengar cerita dari orang je kata Bangkok lagi beso. Amik aura dulu lah kat Hatyai sebelum pi Bangkok kan.. oklah kat sini banyak jual makanan dan minuman. sebelum sampai kat area sampan tu kami lalu jalan cam pasar sikit tempatnye. ada jual baju, minuman makanan dan lain2. 
Durian pun ada wey…hihih tapi tak brani nak makan lah..huhuh
Lampu tido.. menarik sangat sebab banyak jenis corak dan patern..Teringin nak beli tapi lupa plak..huhuh
Ini yang teman tak gemo..aiyooo…geli tekak tengok nye.. ada gak ye..ermmm
Gambar kat bawah Inilah tempat Floating Market. Jualan menggunakan sampan. Sangat unik dan menarik sangat. Pelbagai jenis makanan dijual kat situ. So makan petang kami kat situ je.  
Jambatan dia agak gerun sikt. sebab gunakan kayu2 je..takut lak kalu roboh.Nasib baik tak ada pe belaku. Tapi ramai lak tu yang lalu ikut jambatan ini. 
Yang menarik tentang cawan ni dibuat daripada tanah liat. beli air dapat cawan sekali jadikan survernior untuk dibawa pulang.. murah je.RM2.50 je..dapat minum air yang sejuk dan dapat bawak balik cawan.. diorang ada jugak menjual air dalam buluh..tapi tak menarik sangat untuk dibawa balik hihi beza rm0.50 je..so baik beli air cawan tanah liat hihih,..
Ini gambar dekat nye..hihih menarik kan.. apa lagi planning ler ke Hatyai hihih waduh jadi agen pelancongan plak dah..hihih 
Saya dah dapatkan anda bila lagi??hihi
Kami dah dapat 🙂
Kucing ini iklan kejap ye. hihih Mula terkejut gak ada ke kucing mintak sedekah.. rupanya tuan nye pi beli ayaq.. serius ramai pelancong dok berkata-kata sapa lah punya kucing ni..Kucing tu plak dok je baik2 kat stu..serius ingat kucing yang mintak sedkah hahaha.. layan kan je..
Jom kita jelajah Hatyai…. Klik SINI
See also  Krabi | Thailand | Trip Honeymoon | Part 1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*