Hatyai, Thailand – Songkhla Aquarium dan Samila Beach

Assalamualikum w.b.t

Maaf ye ada lagi entry pasal Hatyai ini kan lupa sangat mrsyanie pasal travel ke Songkla.. Songkla tak adalah jauh sangat dengan Hatyai. Korang kena datang sini jugak tau untuk jalan-jalan. Naik tut tut je..hihi

” Samila Beach dalam City Municipality, lebih kurang 2.5 kilometer dari pasaran segar Pemabuk Thalat Thetsaban. Ia terkenal dengan pantai berpasir putihnya dan patung satu ikan duyung yang simbol Songkhla. ”
Kami jalan kat pantai tu just untuk ambil gambar sahaja dengan patung duyung tu. Cuaca sangat panas so tak larat nak stay lama2. Pantainya sangat cantik dan pemandangan yang menarik. Sangat sesuai untuk bersantai dengan family. Ada jugak perkhidmatan naik kuda. tapi mrsyanie tak naik sebab kekangan masa. (*_*)












Songkhla Aquarium 

Songkla Aqua ni kami tak masuk just tangkap gambar dari luar je. sebab nampak kurang menarik tapi harga boleh tahan lah. kami amik keputusan untuk tak masuk sebab banyak lagi tempat nak jalan. 🙂 


Address 

39 Laem Son-On Rd., Bor-Yang Sub-District,Muang District,Songkhla Province 90000 Thailand.
Telephone . + 6674 322787 Information Services



Background



Songkhla Aquarium established by Songkhla Municipality. Located at Laem Son-On.Bor-yang Subdistrict,Muang District,Songkhla. Songkhla Aquarium is the newest tour place of Songkhla Province.As the Knowladge source of under water life.We will bring you down to under water world.Seeing the greatest gigantic and plentiful of giant groupers in Thailand,Friendly Leopard Sharks and Group of colourful fishes living surrounded by beautiful coral reefs which you can touch the real of under water life.



Show

Zone A : Fresh Water Fish

Zone B : Brackish water Fish
Zone C : Marine Fish
Zone D : Gulf of Thailand



Ticket Fee

Adult 100 Bath

Children 50 Bath
Foreigner 200 Bath
Member Fee
Per 1 Year : Price 999 Bath
Per 5 Year : Price 4999 Bath

Open Time

– Monday – Friday 09.00 a.m. – 07.00 p.m.



– Saturday – Sunday and Public Holiday Open 6 Rounds

– Round 1 08.00 a.m. -10.00 a.m.

– Round 2 10.00 a.m. – 12.00 a.m.
– Round 3 12.00 a.m. – 02.00 p.m.
– Round 4 02.00 p.m. – 04.00 p.m.
– Round 5 04.00 p.m. – 06.00 p.m.
– Round 6 06.00 p.m. – 08.00 p.m.














SELAMAT MEMBACA DAN SELAMAT BERCUTI (^_^)
See also  Hong Kong Trip | Part 2 | Disney Land

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*