Hatyai, Thailand Part 3- KIM YONG MARKET

Assalammualaikum w.b.t 
Hatyai, Thailand sawadikap…hihih hari pertama, kami kena cop pasport dlu kat Padang Besar. still Malaysia ye.. kat Stesyn Padang Besar hampir 1 jam lbh kami menunggu untuk tukar tren Thailand plak. sempatlah kami bsarapan dulu sementara tunggu kan.. Kami teruskan pjalanan ke Thailand. agak ngeri mula2 tgk pemandangan sepanjang pjalanan menaikki tren ke Hatyai. agak mundur jugak penduduk nya. terasa bersyukur sangat menjadi rakyat Malaysia yang penuh dengan kemewahan dan kaya dengan bantuan. Sampai je tgk kemudahan dan sekitar stesen kereapi kat sana. serius rasa Malaysia terbaik. mungkin Hatyai bukan lah bandar besar. Tunggu ler nak ke Bangkok nanti hihi.. 

Kami samapi je penuh ler pemandu tut tut ni masuk tren tnya nak pi mana. hihi Kami xlayan sangat sebab 1st time kan. Dulu mrsyanie penah pergi Hatyai tapi naik kereta wif Family. So tak merasa lagi trip cam ni. Turun je dari tren kami amik tut tut yang ada depan stesen. Kami cadang nak terus ke Hotel tapi disebabkan masih awal lagi untuk kami chekin. Kami amaik kputusan untuk jalan2 dlu town. 1st sekali kami ke Pasar Kim Yong. Pasar ni menjual pelbagai jenis barang. Ada mainan, ada seluar baju, ada jual kacang2 dan macam2. Tapi kami belum tetarik lagi untuk shopping sakan. tapi sempat lah mrsyanie sambo 2 helai seluar Jenny..ala2 suar cter Jin Jenny tu hihih..

riang hati dapat ler seluar baru untuk tido..hihih selesa wei..hihihi

Lepas je jalan2 kat Kim Yong Market ni, kami cadang nak ke Hotel. But kami singgah dulu mencari makan. Kami buat keputusan untuk berjalan kaki je dari Kim Yong Market ke town Hatyai. Tak jauh sangat tapi agak penat sebab berjalan kaki sambil bawa beg yg besar..hihih nama travel kna.. so travel berjalan kaki sangat menarik. dapat singgah terus kedai2 tepi jalan. kalu naik tut tut. tak dapat nak myinggah. hihih.pastikan kaki anda kuat ye..hihih 
** Tut tut adalah pengangkutan awam yang digunakan di Thailand. Ala macam teksi tapi terbuka.**
Sambung sini 
See also  Hong Kong Trip | Part 1 | Ma's Restaurant | Avenue of Star

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*