Showing: 9 - 16 of 30 Articles

Happy Anniversary 2 Tahun Bersama !

Assalamualaikum w.b.t Ulangtahun Ke-2 Buat Mamayanie Dengan si Dia | Ramai lah yang hari anniversary hujung tahun kan. Yelah musim cuti sekolah yang ramai buat majlis perkahwinan..hihi Mamayanie pun baru lepas sambuta ulangtahun ke 2 buat Mamayanie dengan si dia tau. Dialah yang menjadi penganti cinta hati Mamayanie dan dia juga merupakan hero ketiga yang …

Rehatkan Diri Dengan Babyfh di Refarm Leisure Kampar Perak

Assalamualaikum w.b.t Menarik di Kampar Perak | Kalau sebut Kampar Perak mesti korang terpikir apa yang menarik dekat sana? Ye dulu bila orang tanya nak jalan dekat Perak ni macam terhad je tempat menariknya. Tapi sebenarnya Perak juga merupakan Negeri yang penuh dengan keunikkan tersendiri khususnya berkaitan dengan alam semulajadi. Antara tempat menarik seperti Pulau …

Gigi Geraham Babyfh Dah Tumbuh

Assalamualaikum w.b.t Mama Yang Excited Bila Gigi Geraham Anak Pertama Tumbuh | Lama Mamayanie tak kongsikan perkembangan terbaru tentang Babyfh dalam blog kan. Korang nak tahu perkembangan Babyfh dan mengenai Mamanya korang boleh tengok dekat instagram Mamayanie atau facebook tau. hihi Ehh ada ke yang nak tahu tentang perkembangan pasal mama? Perasan pulak Mamayanie ni. …

Babyfh 10bulan Dah Mula Belajar Berjalan

Assalamualaikum w.b.t Cepat Masa Berlalu | Sekejap je dah masuk 10 bulan Babyfh pada 9 Mei semalam. Mamayanie sendiri tak sangka dapat lalui menjaga Babyfh sendirian sepanjang 10 bulan ni. Doakan Mamayanie lebih kuat dan tabah dalam menjaga dan mendidik Babyfh sepanjang hayat Mamayanie ye. Detik indah dalam perkembangan bayi adalah sewaktu bayi membuat satu …

Tips Elak Gastrik Ketika Puasa Bersama Lazz

Assalamualaikum w.b.t Tiada Alasan Untuk Tidak Berpuasa | Gastrik antara penyakit yang korang jangan buat main-main tau. Pedih perut sakitnya jangan nak katalah kan, cuma ini bukan alasan untuk sesiapa yang mampu berpuasa untuk tidak berpuasa. Mamayanie nak kongsikan dengan korang antara tips untuk elakkan dari diserang gastrik dalam bulan puasa. Mamayanie dapat tips elak …

Terlalu Rindu Walaupun Setelah 2 Tahun Berlalu

Assalamualaikum w.b.t 2 Tahun Sudah Berlalu |Pejam celik sudah 2 tahun arwah tingalkan kami, terasa baru semalam arwah pergi. Terlalu rindu dekat arwah sehingga setiap kali mendoakan dan pandang Babyfh mesti teringat sangat dekat arwah. Tapi yang hidup pasti akan mati, begitu jua dengan hamba Allah SWT. Diberikan nyawa untuk menikmati hidup dunia dan mencari …

Aktiviti Menarik di Aeon Shah Alam, Rocky Basecamp dan Air On Park

Assalamualaikum w.b.t MamaBabyFH Bonding Time | Teruja sangat nak kongsikan dengan korang aktiviti pertama tanpa peneman yang Mamayanie jalankan bersama Babyfh tau. Kali ini Mamayanie bawa Babyfh ke Aeon Shah Alam, katanya ada pusat aktiviti buat keluarga. Kiranya ini bonding time kami berdua gitu. Rocky Basecamp dan Air On Park menjadi pilihan lokasi bonding time …