Showing: 9 - 12 of 12 Articles

Hong Kong Trip | Part 1 | Ma’s Restaurant | Avenue of Star

Assalammualaikum w.b.t Hong Kong Trip | Part 1 | Ma’s Restaurant | Selepas selesai cek-in di hotel, Kami rehat sekejap kasi tenaga semula untuk misi pencarian makan hihi.. Kami dah target restaurant halal yang akan femes dikalangan blogger iaitu Ma’s Restaurant. Lokasi nya terletak di jalan Poplar Streets.No 21-25 Cheung Sha Wan Road Shop A. Pada mulanya …

[Hotel Review] Canada Hotel Hong Kong

Assalammualaikum w.b.t Hong Kong Trip | Part 1 | ARRIVAL | Setibanya kami ke lapangan terbang Hong Kong (HK) terus kami daptkan info mengenai kad Octopus (seperti kad Touch and GO). Ianya digunakan untuk kemudahan pengangkutan awam di HK. samada bas dan MTR (keretapi laju/LRT) disana panggilannya adalah MTR.  

Hong Kong Trip | Part 1 | KLIA2 | TIPS

Assalammualaikum w.b.t Hong Kong Trip | Part 1 | Alhamdulillah dapat jugak menjejak kaki ke tanah Hong Kong (HK).. Sebenarnya agak teragak-agak jugak nak pergi sebab Mrlaling tak dapat ikut. Gagah kan juga lah dengan izin dari Mrlaling. Mrsyanie ke HK bersama dengan cousin. Kami berdua je tau. Memang travel backpacker lah hihi. Itinerary telah …