Assalamualaikum w.b.t

Wajah Bersih Berseri | Jenuh nak pulihkan wajah bila dah naik pelbagai alah waktu mengandung. Antara alah yang kebanyakkan ibu mengandung dapat adalah naik jerawat dekat muka. Tapi bukan semua yang dapat alah macam ni, Mamayanie dapat alah naik jerawat bila usia kandungan dah nak masuk 3 bulan macam tu. Ada sesetangah orang akan hilang jerawat beserta dengan bekasnya sekali selepas bersalin. Macam Mamayanie jerawat makin berkurangan cuma masih ada bekas jerawatnya tak hilang lagi tapi sewaktu mengandung Mamayanie ambil produk pencuci yang bersesuaian jugak untuk lindungi kulit. Produk apa?

Produk Botanique Himalaya Dari bahan Semulajadi

Mamayanie jenis memang runsing bila ada jerawat, ha bila mengandung jerawat berpusu-pusu keluar tonjolkan diri. Pelbagai produk dah cuba, tapi yelah ubat jerawat bukan boleh guna sebab mengandung bahaya pulak dekat kandungan waktu tu. Jadi Mamayanie ambil pencuci muka biasa je tapi masih tak elok jugak. Akhirnya ada kawan Mamayanie syorkan produk botanique Himalaya dari bahan semulajadi dan pastinya selamat digunakan. Sebelum ini kami juga ada amalkan produk supplement untuk lelaki, dalam usaha mendapatkan zuriat iaitu produk SPEMAN Himalaya. Jadi Mamayanie memang tak was was lagi dan yakin dengan produk dari Himalaya.

Baru-baru ini Mamayanie ke butik Himalaya yang terletak di Dpulze Shopping Centre Cyberjaya. Alang-alang Mamayanie dah ada dekat situ terus lah serbu butik Himalaya. Yang bagusnya bila kita terus ke butik, kita boleh dapatkan pandangan dari pakar diorang tentang produk. Macam Mamayanie tengah cari produk yang sesuai tetapi nak jugak yang berasaskan botani atau semulajadi. Terima kasih staff Himalaya Cyberjaya sebab membantu Mamayanie dalam memilih produk.

Produk Botanique Himalaya Dari bahan Semulajadi
Produk Botanique Himalaya Dari bahan Semulajadi

Produk Botanique Himalaya

Produk Himalaya mempunyai pelbagai jenis, Mamayanie nak fokuskan kepada produk Botanique Himalaya sahaja. Dalam kategori Botanique sahaja ada pelbagai item antaranya pencuci muka, scrub, sabun badan dan ubat gigi. Sebenarnya ada lagi pelbagai jenis item tau.

Kelebihan Produk Botanique Himalaya

  • BEBAS daripada Natrium Lauryl Sulfate (SLS), Parabens, Phthalates dan Gluten
  • Tiada Warna Buatan atau Haruman
  • Tiada Ujian Haiwan
  • Untuk semua jenis kulit

Pencuci Muka Botanique Himalaya

Bagi pencuci muka Botanique Himalaya pula ada 3 jenis iaitu Himalaya Botanique Invigorating Face Wash, Hydrating Face Wash, dan Botanique Balancing Neem & Turmeric.

  1. Himalaya Pembersih Muka Hidrating (Botanique Hydrating Face Wash)

Himalaya Botanique Hydrating Face Wash adalah pembersih muka hidrating yang diperkaya dengan ekstrak herba lembut, menjadikannya sesuai untuk kulit kering normal. Winter Melon, Bael Fruit dan Madu membantu menghidratkan sambil mengekalkan kelembutan dan seri wajah. Pembersih muka harian yang lembut ini adalah gabungan  formula tradisional dan penyelidikan saintifik yang canggih menggunakan bahan-bahan semulajadi.

  • Minyak Daun Cinnamon -menghasilkan bau pedas yang indah dengan ciri-ciri yang menyegarkan.
  • Lavender Oil – menenangkan dan menyegarkan dengan aroma yang selesa.
  • Minyak Rosemary – digunakan untuk bau yang menyenangkan dan tindakan pengawet.
  • White Pumpkin – berkesan menyokong penghidratan, kelebihan dan keanjalan kulit.
  • Buah Bael – membantu mengurangkan kekotoran dan membolehkan kulit bernafas.

Penggunaan Disyorkan :

Sapukan ke muka dan urut seluruhnya, elakkan kawasan mata.Kemudian bilas dan keringkan.

  1. Himalaya Mencuci muka mencuci (Botanique Invigorating Face Wash)

Himalaya Botanique Invigorating Face Wash adalah pembersih muka tanpa sabun yang diperkayakan dengan ekstrak herba semulajadi, yang sangat ideal untuk kulit kombinasi normal. Lemon Peel, Rose and Hone menyenangkan kulit sambil mengekalkan kelembapannya. Ianya menjadikan wajah lebih berseri dan merupakan gabungan  formula tradisional serta penyelidikan saintifik yang canggih menggunakan bahan-bahan semulajadi.

  • Madu – menyuburkan dan melembapkan kulit
  • Rose – perlahan-lahan membersihkan, melembutkan dan menghalusi kulit yang lesu atau kusam
  • Biji beras – menapis liang, mengekalkan keanjalan kulit
  • Ekstrak kayu manis kayu manis – memberikan bau pedas yang menarik yang menyegarkan wajah
  • Kulit lemon – memulihkan aroma jeruk yang menghidupkan dan menaikkan kulit yang letih atau kusam

Penggunaan Disyorkan :

Sapukan sedikit pencuci ke muka dan urut seluruhnya, elakkan kawasan mata yang halus. Bilas dan biarkan kering.

  1. Himalaya Pencuci muka Neem & Turmeric (Botanique Balancing Neem & Turmeric)

Produk botanique Himalaya dari bahan semulajadi pencuci muka Botanique Balancing Neem & Turmeric antara pilihan ramai. Ianya membantu dalam mencuci muka agar kulit lebih lembut dan bersih. Himalaya Pencuci muka Neem & Turmeric juga bertindak mengecilkan liang pori, stabilkan kulit, dan mengurangkan kekotoran pada wajah secara halus. Neem dan Turmeric organik membantu membersihakan kulit wajah agar kelihatan lebih licin, bersih dan cerah.

  • Neem & Turmeric Face Wash- membersihkan kulit segar, berseri dan jelas.
  • Direka khas untuk kulit berminyak.
  • Vitamin E – melindungi kulit wajah dan membuatkan berasa lembut serta melembapkan selepas pembersihan.
  • Bebas dari SLS, gluten dan phthalates tanpa warna tiruan atau ujian pada haiwan.

Himalaya Botanique Exfoliating Walnut & Wood Apple Face Scrub 

Himalaya Botanique Exfoliating Walnut & Wood Apple Scrub Wajah diformulasikan dengan bahan pembersih lembut untuk mengatasi sel kulit mati dan memperbaiki tekstur kasar. Direka untuk memperbaharui kulit dan meninggalkannya kekotoran agar kelihatan berseri. Ia adalah gabungan tradisional dan teknologi moden dengan menggunakan bahan semualajadi.

  • Walnut: menyegarkan dan mengekalkan kulit untuk rasa hangat dan berseri
  • Wood Apple: mengeluarkan sel-sel kulit mati dengan tindakan pengelupasan ringan
  • Nutmeg Oil: perlahan-lahan mengelupas dan menyokong pertumbuhan semula sel
  • Minyak akar halia: melegakan, menghiburkan dan mengimbangi kulit
  • Minyak Basil: digunakan untuk aroma herba yang menenangkan dan tindakan menghiburkan

Penggunaan Disyorkan:

Sapukan pada muka dan urut lembut, elakkan kawasan mata yang halus. Bilas dan biarkan kering. Tidak disyorkan untuk kulit yang berjerawat.

 

Himalaya Botanique  Purifying Neem & Turmeric Body Bar

Membersihkan Neem & Turmeric Body Bar menggunakan herba tulen dengan minyak emolien saponified, yang berfungsi sebagai pangkalan. Menghidupkan semula deria dengan permulaan yang bersih setiap hari dan mengalami perasaan sebenar menjelaskan botani pada tubuh anda. 

  • Minyak Neem – Membantu membersihkan kulit yang meningkatkan daya tahannya.
  • Turmeric Oil – Membantu menyokong kulit yang sihat.
  • Cocoa Butter – Melembapkan dan menyuburkan kulit sebagai emolien.
  • Minyak Kelapa – Digunakan untuk saponification dan pelembab.

Himalaya Botanique Ubat Gigi (Toothpaste)        

Produk botanique Himalaya dari bahan semulajadi juga mempunyai produk ubat gigi tau. Bukan hanya produk penjagaan wajah, ha ubat gigi pun ada. Selalunya ubat gigi biasa mempunyai bahan-bahan kimia yang kuat akan mengurangkan kalsium gigi. Tapi Himalaya botanique ubat gigi (Toothpaste) bagus kerana diperbuat daripada bahan-bahan botani atau semualajdi. Terdapat 3 jenis pilihan iaitu:

1. HimalayaSimply Cinnamon Complete Care Toothpaste

– Mengalami pecah wangi Simply Cinnamon. Kekuatan Neem dan Pomegranate membantu untuk menyokong gusi yang sihat dan pemutihan gigi. Cuba rasa eksotik Penjagaan Gigi Lurus Just Cinnamon.

2. Himalaya Simply Mint Whitening Toothpaste

– Formula herba ini menggunakan gabungan enzim Nanas dan Papaya yang berkuasa untuk memutihkan gigi, Mint untuk menyegarkan nafas, dan Neem, Pomegranate dan Xylitol untuk menyokong gusi yang sihat. Bagus dalam penjagaan gigi untuk pemutihan.

3. Himalaya Simply Peppermint Whitening Toothpaste

– Kuasa pemutihan dengan rasa peppermint segar. Himalaya Simply Peppermint Whitening Toothpaste diperbuat dari enzim tumbuhan Bromelain dan Papain, dan menggabungkan dengan khasiat Neem, Xylitol serta daun Peppermint untuk memberikan kesegaran pada mulut agar penggunanya boleh senyuman dengan yakin.

Lega lah jugak sebab produk botanique Himalaya dari bahan semulajadi banyak membantu untuk mengecutkan dan mengurangkan jerawat waktu mengandung. Sekarang hanya tinggal bekas jerawat jew nak hilangkan. Cuma ambil masa sedikitlah kan untuk hilangkan bekas jerawat, sebab ianya menggunakan bahan semulajadi tapi yang penting selamat.

 

 

Untuk maklumat lanjut:

Website: Himalaya Herbals
Facebook: Himalaya Healthcare Malaysia
Instagram: Himalaya Malaysia

Till Next Entry ye!!!

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *