Showing: 1 - 7 of 7 Articles

Kelebihan Eyeshadow Stick | Obsess Cosmetics

Assalamualaikum w.b.t Eyeshadow Stick VS Eyeshadow Palette | Eyeshadow merupakan salah satu keperluan kosmetic yang berfungsi untuk mencantikkan lagi bahagian mata. Eyeshodow biasanya kita tahu ianya dalam bentuk pallet, tetapi kini telah disediakan dalam bentuk stick. Kedua-duanya ada kelebihan dan kekurangan tetapi kali ini Mamayanie nak kongsikan dengan korang kelebihan eyeshadow stick. Obsess Cosmetics Jenama …

Kelas Makeup Inspire Bersama MUA Hayati Hashim Mak Andam Kiri

Assalamualaikum w.b.t Makeup Dengan Teknik Yang Mudah | Nak cantik tak susah rupanya, yang penting ada usaha dan cara yang betul. Makeup adalah salah satu cara untuk kita sebagai wanita berhias dan nampak cantik berseri. Mamayanie bukan nak suruh korang makeup macam opera Cina tu, cukup sekadar makeup nampak natural supaya naik seri muka. Banyak …

Himalaya® Botanique Herbal Healthcare

Assalamualaikum w.b.t Wajah Bersih Berseri | Jenuh nak pulihkan wajah bila dah naik pelbagai alah waktu mengandung. Antara alah yang kebanyakkan ibu mengandung dapat adalah naik jerawat dekat muka. Tapi bukan semua yang dapat alah macam ni, Mamayanie dapat alah naik jerawat bila usia kandungan dah nak masuk 3 bulan macam tu. Ada sesetangah orang …

Merawat Kulit Bermasalah Dengan Hawa Skincare

Assalamualaikum w.b.t Merawat Masalah Jerawat | Salah satu masalah yang dihadapi oleh mama baru lepas bersalin adalah bila jerawat atau masalah kulit wajah terjadi akibat alah sewaktu mengandung. Samalah macam Mamayanie, salah satu alah yang meninggalkan kesan sehingga kini. Jerawat hilang tapi bekas jerawat masih ada dan kekadang cepat je naik jerawat kembali. Tapi bukan …

Kenapa aku pilih TYZARA

Assalammualaikum w.b.t Rimas Bila Alami Gatal kulit kepala dan kelemumur | Mrsyanie bukan boleh kalau gatal kulit kepala mulalah sangat tak selesa kalau ada majlis atau aktiviti yang melibatkan orang ramai. Paling tak suka bila gatal, rasa nak mengaru jew tau. Tapi malu pulak orang lain asyik tengok jew kita mengaru kepala, kang katanya rambut …

Fungsi Berus Makeup Berbeza-beza

Assalammualaikum w.b.t Perbezaan Saiz Berus Ada Peranannya |  Mrsyanie sebenar bukan pandai makeup pun, dan pernah pergi belajar tapi tak pandai gak. Orang kata belajar lah melalui proses pembelajaran online pun boleh dengan tontonan video di youtube ke. Macam-macam video dah tengok tapi kurang mahir jugak. Bila ditanya kepada pakar, katanya mulakan dulu dengan permulaan …

Suntikan Mencairkan Lemak – Mesolipo

Assalammualaikum w.b.t   Suntikan Mencairkan Lemak | Mesolipo | Premier Clinic | Sebelum Mrsyanie travel ke Vietnam sempat Mrsyanie ke Premier Clinic yang terletak di Taman Tun Dr Ismail bagi mendapatkan rawatan. Eh bukan rawatan sakit tau, alhamdulillah masih sihat lagi. hihi Rawatan untuk kurangkan berat badan dengan cara suntikan mencairkan lemak Mesolipo. Yelah dah tepu lemak-lemak …