PG Mall Merchant Recruitment Incentive – Jana Pendapatan Tanpa Modal

Assalamualaikum w.b.t Nak Shopping? Jom Shopping Dekat PG Mall | Raya nak dekat, alhamdulillah walaupun kita bakal Raya dalam tempoh pergerakan kawalan (PKP) Tapi kita masih boleh beraya sakan tau. Raya kita mungkin akan berbeza dari Raya tahun sebelum ini dan akan diingati sampai bila-bila. Pasti ada hikmah yang telah ditetapkan oleh Allah SWT. Yang …

Resepi Mudah Pancake Gebu Perisa Strawberi LAZZ

Assalamualaikum w.b.t Pancake Strawberi Penuh Nutrisi Untuk Anak-anak | Dalam tempoh pergerakan kawalan (PKP) ini macam-macam perkara baru yang IbuBapa lakukan. Apa pun ambillah ia sebagai satu peluang untuk kita lebih rapat bersama keluarga dan hargai masa yang diberikan ini untuk keluarga, lagi-lagi dibulan Ramadan ini. Antara aktiviti yang menarik minat Mamayanie adalah memasak, inilah …

Rutin Harian Penjagaan Kulit Muka – MYLARA Skincare

Assalamualaikum w.b.t Kulit Cerah Bersih Bersama MYLARA Skincare | Pejam celik dah hampir sebulan lebih kita berada dalam tempoh pergerakan kawalan, adakah korang masih mematuhi arahan kerajaan? hihi Alhamdulillah sama-sama kita mematuhi arahan kerajaan bagi memutuskan rangkaian wabak Covid-19 ini. Dalam tempoh korang duduk dirumah, jangan lupa pulak dengan penjagaan kebersihan tau. Bukan sahaja kebersihan …

Harta Untuk Anak Siapa Nak Urus | Kepentingan Merancang Pewarisan Harta

Assalamualaikum w.b.t Pewarisan Harta atau Wasiat | Kesedaran tentang kepentingan merancang pewarisan harta ini masih rendah terutamanya bagi kaum wanita. Meskipun kebanyakan mereka mengetahui kepentingan untuk melindungi waris-waris yang ditinggalkan. Tetapi kadang-kadang kita akan terlepas pandang tentang pewarisan harta ini dan bila ianya terjadi baru kita mula gelabah untuk mengurusnya. Malah ada yang sehingga hilang …

Kelebihan Eyeshadow Stick | Obsess Cosmetics

Assalamualaikum w.b.t Eyeshadow Stick VS Eyeshadow Palette | Eyeshadow merupakan salah satu keperluan kosmetic yang berfungsi untuk mencantikkan lagi bahagian mata. Eyeshodow biasanya kita tahu ianya dalam bentuk pallet, tetapi kini telah disediakan dalam bentuk stick. Kedua-duanya ada kelebihan dan kekurangan tetapi kali ini Mamayanie nak kongsikan dengan korang kelebihan eyeshadow stick. Obsess Cosmetics Jenama …

PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN | COVID-19

Assalamualaikum w.b.t Wabah COVID-19 | Allahuakbar, itu yang mampu keluar dari mulut Mamayanie bila tahu mengenai wabah di masuk dalam Malaysia. Itu yang dibimbangkan bila ada satu kes ianya akan merebak. Tak sangka begitu cepat wabah ini merebak, tetapi tahniah dan terima kasih buat kerajaan dan para petugas yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung …

Babyfh Suka Makan Makanan Barat? | Floyds Kitchen

Assalamualaikum w.b.t Floyds Kitchen Sajian Barat | Korang pernah dengar tak pasal kedai makan barat yang viral dekat Melaka? Alah konsepnya makanan barat dengan ala hipster tu. Kalau korang buat carian dekat google mesti jumpa punya Floyds Kitchen. Warga Tanjung Malim tak perlu nak ke Melaka merasai masakan barat dari Floyds Kitchen Western dah. Kerana …