Assalammualaikum w.b.t

Mencari Waktu Percutian | Rasa lamanya tak travel, almaklumlah Mrsyanie sekarang tengah fokus perniagaan kecil-kecilan. Perniagaan apa? Jangan terkejut Mrsyanie sekarang jadi sales manager Le’sanda Sweet Foundation tau. Jadi tahun ni kita kumpul duit dulu ye untuk travel tahun depan. hihi Tudia planning jauh untuk tahun depan, tahun ni pun belum masuk separuh lagi. Masih suku tahun je pun tak pe kita kumpul kewangan bagi kukuh dlu ye untuk travel jauh. Tapi bila dah biasa bercuti, jalan sana sini, bila duduk rumah jew ada masa rasa huwaa (menangis dalam hati) apa nak buat ni. Minggu lepas Mrsyanie pergi rumah adik, ada kenduri masuk rumah. Fuh terasa macam keluar gua jew hihi..

Mencari Travel Agensi Bajet
Mencari Travel Agensi Bajet

Backpacker Sendiri atau Agensi Travel?

Bukan mudah nak travel sendiri sebenarnya, ada kekurangan dan ada kelebihannya. Kelebihannya kalau korang travel sendiri boleh tentukan hala tuju dan ikut suka waktu korang nak berjalan. Bagi yang tak biasa travel sendiri sebaiknya korang cari travel agensi. Mrsyanie yang dah merasai kedua-kedua jenis trip, Mrsyanie lebih suka trip dengan travel agensi. Bukan kata tris sendiri tak best tetapi jika kita ikut dengan trip agensi semua lokasi atau tempat yang wajib pergi mesti akan sampai. Kita melancong bukan setiap hari, dan jenis Mrsyanie kalau travel 1 tempat tu mesti sekali jew. Sebab simpan bajet untuk ke negara lain pulak, prinsip Mrsyanie mudah jew. Janji dah sampai negara tersebut hihi.. Tapi ada yang kata susah nak Mencari travel agensi bajet?. Tak susah pun jika korang pandai dan sentiasa riki dulu travel agensi. Tapi diingatkan jangan lah korang ambil pakej bajet tapi nak layanan di hotel 5star. Ingat tu..

Kelebihan kita ambil travel agensi antaranya kita akan dapat pergi semua tempat yang dirancang (kecuali ada sebab yang tak dapat dielakkan, tapi ini jarang berlaku). Selaintu, kita tak perlu nak pening pikir penginapan, pengangkutan, kedai makan dan tak payah nak print arah jalan (maps) tau hihi.. Naik je pengakutan yang disediakan dan sampai hihi.. Tak mencabar? Korang silap ni, ada jugak travel agensi yang menawarkan percutian secara backpacker jugak. Maknanya kita berjalan dengan menggunakan pengangkutan awam tetapi tour guide ikut sekali. Bagi Mrsyanie kalau ada travel agensi yang bajet dengan pengangkutan yang disediakan, lebih baik ikut pakej ni hihi Tak payah nak berebut tau dengan orang lain nak naik pengangkutan awam..hihi

TRIP 1 HARI SINGAPORE
PAKEJ SINGAPORE DAY TRIP 2017

Mencari Travel Agensi Bajet?

Macam tak percaya jew Mrsyanie terlibat secara tak langsung dalam agensi perlancongan tau. Tapi bukan sepenuhnya diuruskan oleh Mrsyanie. Ianya diurusakan oleh Mrlaling dan rakannya. Mrsyanie sebagai bahagian pemasaran jew, entah berapa percent agaknya Mrslaling nak bagi dekat Mrsyanie yek..huhu Nak buat macam mana dah ensuami mintak tolong uruskan bahagian pengiklanan. Ktanya tolong ikhlas dapat pahala..Redha jew lah ye.

FHTravel Bajet merupakan nama yang diberikan untuk agensi Mrlaling dibawah Choq Travac & Ayden Averroes Travel sdn bhd. Semua pakej yang disediakan adalah mengikut bajet dan antara yang termurah. Msryanie sendiri dah join trip ke Vietnam dan Thailand dengan diorang tau. Ibu angkat Mrsyanie siap repeat lagi trip dengan diorang ke Vietnam. Harga adalah sama bagi semua agent sah tau, jangan risau kami tak makeup pun harga pakej. Tak percaya korang boleh google. hihi.. 

PAKET HATYAI THAILAND
PAKET HATYAI 3HARI 2 MALAM THAILAND 2017
PAKEJ KRABI 2017
PAKEJ KRABI THAILAND 3HARI 2MALAM 2017
PAKEJ HATYAI 2017
PAKEJ HATYAI THAILAND 4HARI 3MALAM 2017

PAKEJ PHUKET - KRABI THAILANDPAKEJ PHUKET – KRABI THAILAND 2017

PAKEJ BANDUNG INDONESIA 2017
PAKEJ BANDUNG INDONESIA 2017

FH TRAVELOGUE BAJET

Masih mencari travel agensi bajet ? Macam tak percayakan pakej yang disediakan adalah yang bajet dan termurah. Bagi Mrsyanie senang sahaja konsepnya, kenapa perlu tunggu duit jatuh ke riba untuk melancong. Tak salah jika kita ambil langkah percutian bajet. Keselesaan tetap dijaga dan korang pun akan seronok dapat berjalan-jalan. Tambahan ekonomi sekarang agak kurang, jadi kita buat cara percutian yang mampu berjalan. Hujung bulan ni Mrsyanie akan bawa rakan-rakan ke Singapore tau secara trip harian. Tak sabar nak post gambar cantik-cantik di Kota Singa nanti. Dalam kata nak kumpul duit tu, Mrsyanie sempat juga bercuti dekat-dekat hihi.. Yang penting kita kena bijak dalam mencari pakej yang berpatutan.

Untuk maklumat lanjut:

FH TRAVELOGUE BAJET

Facebook: Pakej Travel Dalam Bajet

Whatsapp: 0196163690

 

 

Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

You may also like

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *