Assalamualaikum w.b.t

Sabun Penghilang Bau Badan | Bila sebut sabun mandi, mesti ada orang jenis tak kisah pakai apa sahaja jenama yang berada dipasaran. Macam Mamayanie pun macam tu jugak dulu, tak kisah pun jenama apa pun guna. Janji bila mandi kena sabun badan, jangan mandi Kerbau pulak ye haha Ibarat lah, Kerbau kan mandi tak sabun haha Bagus juga umpana orang dulu-dulu ini, bagi ada kesedaran sikit tentang kebersihan diri. Tetapi sejak Mamayanie aktif bersukan ini, sabun mandi biasa kekadang itu tak mampu hilangkan bau badan dan terutamanya gatal-gatal kesan dari peluh tau.

Jenuh jugak pikir nak buat macam mana supaya selepas bersenam kita akan dapat semula kesegaran badan dan hilangkan bau badan serta gatal-gatal. Kemudian Mamayanie tengok posting Abang Ben Ashaari tentang satu produk sabun yang berasaskan tanah liat mampu membantu menghilangkan bau badan dan gatal-gatal dikulit. Yang buat Mamayanie terpikat tentang sabun ini adalah ianya berasaskan tanah liat tau, kalau korang pernah dengar tentang nak cantik kulit sabu tanah liat. Pernah dengar tak? Alah dulu pernah viral untuk kecantikkan kulit.

Azyma Care Clay Body Wash

Sabun mandi tanah liat yang Mamayanie maksudkan adalah produk keluaran Azyma Care yang dihasilkan keluaran syarikat 100% bumiputra Islam di Malaysia. Apa yang menarik tentang Azyma Care Clay Body Wash ini:

  • Berdaftar dengan NPRA, badan kawal selia kosmetik di bawah Kementerian Kesihatan.
  • Dikilangkan oleh pengilang yang mempunyai international certificate dan diiktiraf oleh pengeluar produk personal care antarabangsa.
  • Bertaraf GMP, pengiktirafan Halal JAKIM dan ISO 9001 dan U.S Food And Drug Administration yang ketat. Setaraf dengan produk-produk terkenal yang lain yang dieksport ke luar negara.
  • Disahkan halal Jakim, dan didaftarkan dengan KKM (NPRA).
Azyma Care Clay Body Wash
Azyma Care Clay Body Wash

Bahan Yang terkandung Dalam Azyma Care Clay Body Wash

Azyma Care mengandungi tanah liat kaolin asli yg bermutu tinggi khusus untuk penjagaan kesihatan semua jenis kulit. Di samping itu bahan-bahan utama lain seperti extract Aloe Vera, Chamomile, cucumber dan lavender oil adalah semuanya natural. Tidak mengandungi bahan-bahan kimia berbahaya seperti paraben, diethanolamin, pewarna tiruan dan lyral.

Azyma Care Clay body wash boleh dipakai untuk semua jenis kulit, walaupun kulit super sensitif, termasuk kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas. Ianya lembut dan PHnya adalah neutral.

Azyma Care Clay Body Wash

Alhamdulillah. Sekarang tak risau dah lepas bersenam, kalau dulu mesti badan akan naik gatal-gatal sebab berpeluh lepas bersenam. Walaupun guna sabun biasa tak hilang gatal peluh tu dan bau badan. Lepas yanie pakai sabun Azyma, tak ada gatal peluh dah. Yang lagi best lepas guna sabun Azyma badan akan lebih segar dan bau badan memang tak ada.

Itu adalah apa kesan yang Mamayanie sendiri rasai selepas menggunakannya hampir seminggu tau. Setiap hari mandi pagi dan malam memang Mamayanie akan gunakan Azyma Care Clay Body Wash untuk kesegaran badan dan bau nya pun sangat wangi serta segar. Baunya ala-ala bau Oren dan Lemon sikit buatkan kita segar dan bertenaga semula tau.

Testimoni Dari Rakan-rakan

Mamyanie kongsikan juga testimoni dari rakan-rakan Mamayanie yang menggunakan Azyma Care :

  • ”Berkesan utk kulit ekzema juga azyma care ni. Kulit anak baru nak menjadi ekzema, terus dah stop.Kalo x, lagi teruk kalo melarat satu badan.”- Ina
  • ”Saya pun! kemas rumah. Allergic sikit dengan habuk and debu. Tangan gatal2. Bila guna azyma, Alhamdulillah dah kurang merah2 and gatal.” – Yulia
  • ”Alhamdulillah. Sejak gunakan Azymacare, kaki yang gatal sebab kulit kering tu dah tak seteruk dulu. Kulit hampir nak jadi ekzema. Masa sabun tak ada rasa nak menggaru macam selalu. Tak merengsakan kulit”. – Haida
  • ”Saya ada masalah gatal² kulit kalau terdedah kepada cahaya Matahari terlalu lama, kulit lengan sebelah kanan akan jadi gatal², Alhamdulillah selepas lebih seminggu guna Azymacare Clay Bodywash, masalah gatal² berkurangan sangat ketara.” – Fareez

  • ”Bila pakai secara konsisten. kulit tangan tak kering dah dan nampak lembap . Keja dalam aircond biasanya akan mengeringkan kulit tapi dengan adanya Azyma Care Clay Body Wash , rasa selesa dan ia mampu bagi kesegaran pada badan tiap kali lepas guna.” – Salina
  • ”Kena Gigit Nyamuk – Sapu je Clay Body Wash Azyma Care! Buat Macam Sapu Lotion Gitu! Musim hujan anak2 selalu di gigit nyamuk. Gatal jangan cakap la tambah2 anak bongsu KakYa kita kulit sensitif sikit. Mula menggaru2. KakYa picit jer Clay Body Wash Azyma Care sapu cam sapu lotion tu haaaa. Lepas dah meresap kat tempat gatal tu.. OK tak gatal dah. Dah tak gatal terus basuh takde tanda merah2 pon kat gigitan tu. Alhamdulillah berkesan untuk anak2 KakYa.” – Lya
Azyma Care Clay Body Wash
  • ”Badan saya jenis kuat berpeluh, dan ada masalah bau badan. Muka pula jenis berminyak, dan kat badan ada jerawat halus. Selepas seminggu pakai Azyma Care secara konsisten, takde lagi masalah bau badan. Muka pula dah kurang berminyak dan jerawat halus kat badan hilang.” – Dura
  • ”Aku ada masalah bau badan, tapi tak serius sangat la.. Sesekali bila terlalu berpeluh, muncul bau yang tak sepatutnya sampai aku naik segan nak dekat dengan orang. Tapi masa aku bercuti baru ni, walaupun berpeluh, masalah bau badan dah tak ada. Penangan Azyma Care, Clay Body Wash, walaupun baru pakai 3-4 hari sebelum pergi bercufi. Masalah bau badan pun selesai. Alhamdulillah.” – Firzz Radzi

Tahniah Azyma Care kerana mandian Tanah Liat sudah mendapat pengiktirafan pakar kulit dan mendapat ” Dermatologist Tested” , “Mild and Gentle” dan ” Suitable For Sensitive Skin”.

Alhamdulillah ini review ikhlas dari Mamayanie tau, kalau korang ada masalah kulit gatal atau sensetif boleh cuba Azyma Care Clay Body Wash. Bukan sahaja sabun untuk menghilangkan bau badan dan gatal-gatal malah ianya membantu kesegaran dan kelembutan kulit secara semulajadi. Jadi korang nak dapatkan boleh hubungi agen Azyma Care yang berhampiran korang:

Senarai Associate Azyma

Azyma Lembah Kelang/ Wilayah Persekutuan

  1. Associate Azyma (AA – Putrajaya) Norshidawati

www.wasap.my/60192519711/PutrajayaShida_Azyma

  1. EA Putrajaya Syikin

www.wasap.my/60182423083/PutrajayaSyikin_Azyma

  1. Associate Azyma (AA – Setapak KL) Salasiyah Hassim. 

www.wasap.my/60192665704/SetapakSal_Azyma

  1. Associate Azyma (AA – Kuala Lumpur) Fitrah Al Hajj. 

www.wasap.my/60132111186/KLFitrah_Azyma

  1. Associate Azyma (AA – Ampang) Khairi

www.wasap.my/60126154479/AmpangKhairi_Azyma

Azyma Associates Lembah Kelang (Selangor)

  1. Associate Azyma (AA – Subang, Selangor) Ariffin Hijjaz. 

www.wasap.my/60123265267/SubangAriffin_Azyma

  1. Associate Azyma (AA Rawang, Selangor) – Faris

www.wasap.my/601164334281/RawangFaris_Azyma

  1. EA Semenyih Ishak

www.wasap.my/60122992948/SemenyihIshak_Azyma

  1. Associate Azyma (AA Shah Alam, Selangor) – Sasana Gateaway

www.wasap.my/60194132301/SAlam_Azyma

Azyma Negeri Perlis, Kedah & Pulau Pinang)

  1. Stokis Azyma (SA – Negeri Pulau Pinang, Kedah dan Perlis) Rauhaz Global. 

www.wasap.my/60172527276/UtaraRauhazGlobal_Azyma

Azyma Negeri Perak

10.Stokis Azyma (SA – Negeri Perak) Feiza. 

www.wasap.my/60165780854/PerakFeiza_Azyma

  1. EA Kamunting Azah

www.wasap.my/60135288852/KamuntingAzah_Azyma

Azyma Negeri Kelantan

  1. Associate Azyma (AA – Kota Bharu Kelantan) NoorulAklima. 

www.wasap.my/601117659207/KBNoorul_Azyma

  1. Associate Azyma (AA Pengkalan Chepa, Kelantan) – Haminah

www.wasap.my/60129819842/PengChepaHaminah_Azyma

Azyma Negeri Terengganu

  1. Associate Azyma (AA Besut, Terengganu) – Mohd Noor Muda

www.wasap.my/60139951856/BesutMNoor_Azyma

Azyma Negeri Johor

  1. Associate Azyma (AA Johor Bahru) Syamsul

www.wasap.my/60146669694/JDTShamsul_Azyma

Azyma Negeri Sabah

  1. Associate Azyma (AA Kota Kinabalu) Muhashibi

www.wasap.my/60138038545/KKinabaluCB_Azyma

Untuk maklumat lanjut:

Pembelian: https://www.wasap.my/+6019776064

Website: www.azymacare.com

No Tel: +6019 776 0647 & +603 6732 0647

Till Next Entry ye!!!

yanieyusuf.com

You may also like

2 Comments

  1. Akak dah guna juga sabun ni. Memang best. Especially part hilangkan bau badan dan ruam2 gatal tu. Tidur pun lebih lena lepas mandi dengan sabun ni. Bau dia wangi dan menenangkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *