Buffet Ramadan 2019 Lebih Menarik Bersama Citarasa Bonda Di VE Hotel & Residence

Ramadan Bersama Citarasa Bonda | Alhamdulillah tak lama lagi seluruh umat Islam bakal menyambut bulan yang penuh dengan keampunan dan keberkatan iaitu bulan Ramadan. Tahun ini agak sayu hati Mamayanie kerana akan sambut Ramadan bersahur dan berbuka seorang diri.

Ehh lupa pulak, Babyfh ada nak temankan mamanya haha. Sekarang pun Mamayanie dah praktis bersahur dan berbuka dengan Babyfh. Cuma teringin pula nak berbuka dekat hotel nanti macam mana ye.

Ramadan Bersama Citarasa Bonda Di VE Hotel & Residence

Ramadan Bersama Citarasa Bonda Di VE Hotel & Residence

Tahun ini Mamayanie tak pergi pun preview buffet Ramadan sama seperti tahun lepas. Teringin tu jangan ditanya memang nak sangat pergi, cuma masa dan keadaan tak mengizinkan jew. Cuma dalam banyak-banyak buffet Ramadan Mamayanie tertarik dengan satu konsep buffet Ramadan yang diiklankan oleh VE Hotel & Residence.

BACA: Resepi asam pedas daging

Dengan tema “Ramadan Bersama Citarasa Bonda” memberikan satu keunikkan buat warga kota yang bakal menjamu selera berbuka puasa disana. Diilhamkan oleh warisan Malaysia yang kaya dengan konsep kebudayaan, buffet Ramadan tahun ini lebih kepada bertujuan untuk menggembirakan semangat dengan pilihan yang mengagumkan dari menu kegemaran tradisional dan tempatan bonda.

Sajian Utama Lebih Menyelerakan

Setiap sajian di inspirasikan oleh chef yang berbakat dan pakar (signature dishes) dalam masakan seperti yang termasuk Asam Pedas (Spicy Tamarind Fish), Kari Ayam Kapitan (Kapitan Curry Chicken), Portuguese Lamb, Siakap Teochew (Teochew Sea Bass) dan Daging Kerutuk (Beef Kerutuk), Gulai Umbut Pisang (Banana Stem Curry), Chicken Pongteh, Madras Lamb Masala, Beef Tauchu, Lamb Roghanjosh, dan Chicken and Apricot Tajine.

See also  Dinner GST
Ramadan Bersama Citarasa Bonda Di VE Hotel & Residence
Ramadan Bersama Citarasa Bonda Di VE Hotel & Residence
Ramadan Bersama Citarasa Bonda Di VE Hotel & Residence

Selain hidangan utama terdapat juga pelbagai gerai-gerai yang menawarkan makanan pembuka yang menarik seperti Onde-Onde (Glutinous rice balls filled with palm sugar and Coated with Shredded Coconut), Pie Tee (Sweet and Spicy Crispy Tart Filled with Vegetables and Prawns), dan Keria Gula Melaka (Sweet Potato Doughnuts Slicked with Smoky Palm Sugar).

Tidak lupa juga kuih Cakoi (Chinese Fried Cruller), Otak-Otak Daun Nipah (Grilled Fish cake), dan Popiah (Crispy rolled tart with vegetable fillings) yang menjadi pilihan.

Ramadan Bersama Citarasa Bonda Sajian Pencuci Mulut

Korang juga boleh menikmati pelbagai hidangan pencuci mulut yang lazat yang memaparkan Sago Gula Melaka ( Sago Pudding with Palm Sugar ), Bubur Kacang Hijau dengan Durian ( Mung Beans Porridge with Coconut Milk and Durian ), Bubur Gandum Jagung ( Wheat Porridge with Coconut Milk and Corn ), Kacang Es dengan Kacang, Dodol (Sweet Palm Sugar Toffee), Kurma (Tarikh), Buah-buahan (Bermusim,Tempatan), dan masakan biskut tradisional.

Promosi Ramadan VE Hotel & Residence

Semua sajian yang bakal menemui pelanggan disini memang tak akan mengecewakan. Agaknya ada tak sesiapa nak belanja Mamayanie dan Babyfh berbuka Ramadan bersama citarasa Bonda di VE Hotel & Residence? hihi

Dengan suasana makan di hotel yang lebih selesa dan santai korang boleh pilih amakn didalam mahupun melihat pemandangan di tepi kolam yang sangat indah ketika waktu malam. Bufet Ramadan bersama citarasa Bonda di VE Hotel & Residence ini akan bermula pada 6 Mei 2019 hingga 4 Jun 2019 dari 6.30 malam sehingga 10.30 malam.

Harga pula lagi untung kalau korang buat tempahan awal untuk menikmati lebih banyak diskaun dan potongan sehingga 50% kadar normal untuk warga tua dan kanak-kanak. Baucer awal disediakan dari sekarang hingga 26 April 2019 untuk mereka yang ingin membuat tempahan.

See also  Lebih Santai di EL Ray Café Dengan Sajian Menyelerakan!

Untuk Maklumat Lanjut

Website: VE Hotel & Residence

Facebook: @ve.bangsarsouth

Instagram: @ve.bangsarsouth

Till Next Entry ye!!!

yanieyusuf.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*