Tertarik Dengan Kelebihan Vitamin C Serum Annona Untuk Kulit Wajah

Assalamualaikum w.b.t

Hilangkan Jeragat & Parut | Hujung bulan lepas Mamayanie ada pergi satu expo iaitu Malaysia Halal Expo 2019. Mamayanie bukan saja pergi semata nak tengok expo halal makanan jew tapi Mamayanie dalam misi mencari produk kecantikan yang halal dan boleh membantu Mamayanie menghilangkan jeragat serta parut jerawat tau. Tertarik dengan produk yang cukup terkenal dengan teknologi dalam Vitamin C iaitu produk Annona.

Kelebihan Vitamin C Serum Annona Untuk Kulit Wajah

Vitamin C Serum Annona

Korang mesti tertanya kenapa Mamayanie tertarik dengan Vitamin C Serum Annona kan? Korang tahu kan serum sangat bagus untuk membantu merawat kulit wajah dan hilangkan jeragat dengan Vitamin C Serum Annona kerana paling utamanya ianya menggunakan teknologi berasaskan Vitamin C.

Annona merupakan satu produk berasaskan dan kaya dengan Vitamin C yang sangat bagus untuk kecantikkan kulit. Kulit yang tidak cukup dengan Vitamin C adalah punca utama yang boleh mengundang masalah pada kulit terutamanya pada kulit wajah. Antara masalah yang boleh menganggu struktur kulit wajah adalah jerawat, jeragat, liang pori terbuka, kulit kelihatan kusam, gelab, kering dan tidak sihat.

Tahukah korang Vitamin C mampu menghilangkan kedut di wajah, mengatasi jeragat dan membantu mencerahkan kulit dan banyak lagi kelebihan Vitamin C Serum Annona untuk kulit wajah? Vitamin C Pada Kulit Wajah :

 • Berfungsi sebagai antioksida kuat yang berperanan melindungi kulit daripada radikal bebas yang menjadi punca penuaan pramatang.
 • Menghalang sinaran UV daripada matahari yang menyebabkan kulit rosak, jeragat dan tua sebelum waktunya.
 • Membantu mencerahkan kulit melalui mekanisme pengurangan penghasilan melanin.
 • Bertindak sebagai exfoliant yang berfungsi menanggalkan sel-sel mati daripada permukaan kulit seterusnya menjadikan kulit semakin lembut, halus dan cerah.
 • Dapat menanggalkan bintik hitam yang tak normal pada kulit.
 • Berfungsi sebagai anti-inflamasi yang sangat baik untuk mengatasi masalah jerawat.
 • Membantu penyembuhan luka pada kulit.
See also  Ice Bucket Menjadi Kegilaan Ramai

Kelebihan Vitamin C Serum Annona Untuk Kulit Wajah

Produk Annona antara produk yang telah berada dalam pasaran hampir 4 tahun dan telah banyak testimoni yang positif diperolehi. Ianya juga telah mendapat kelulusan daripada KKM : LULUS KKM NOT161004544K. Kini korang tak perlu risau lagi, Vitamin C Serum ini akan jadi penyelesaian kepada masalah untuk menghilangkan jeragat dan parut pada kulit wajah.

Kelebihan Vitamin C Serum Annona untuk kulit wajah bukan sekadar seperti serum biasa tau, ianya mempunyai kelebihan yang sangat bagus untuk kulit wajah. Ianya mempunyai 10x ganda Vitamin C dan ia akan memberikan kesan yang lebih pantas berbanding biasa.

 • Tiada campuran Alkohol
 • Tiada pewarna tiruan
 • Tiada pewangi
 • Sesuai untuk kulit sensitif

Lebih membuatkan Mamayanie tertarik dengan Vitamin C Serum Annona adalah formula dan bahan yang terkandung dalam serum ini sangat bagus khasiatnya pada kulit. Antara kandungan yang terdapat dalam Vitamin C Serum Annona adalah glutathione, Hyaluronic Asid, Peony, Delima, Skullcap, dan Saxifraga.

Vitamin C Serum Annona Mempunyai Glutathione

Apa itu glutathione?

Glutathione adalah bahan semulajadi yang dihasilkan oleh hati dan ia juga ditemui dalam buah-buahan, sayur-sayuran dan daging. Glutathione banyak terlibat dalam proses di dalam badan, termasuk pembinaan dan pembaikan tisu, menghasilkan bahan kimia dan protein yang diperlukan dalam badan dan sistem imun.

Kebaikan glutathione dalam Vitamin C Serum digelar sebagai ‘Mother of Antioxidant’ kerana kuasa antioksidannya yang sangat kuat dan mampu mencerahkan kulit yang kusam. Menghaluskan dan mengecilkan liang pori. -Mengawal masalah kulit yang selalu naik jerawat. -Memudarkan parut.

Kelebihan Vitamin C Serum Annona Untuk Kulit Wajah

Mamayanie masih lagi dalam proses penggunaan, kira dah 4 hari juga lah Mamayanie gunakan setiap pagi dan malam selepas cuci muka. Nanti Mamayanie kongsikan dengan korang pengalaman Mamayanie dalam penggunaan Vitamin C Serum Annona ye.

See also  Pemberian Vaksin Pneumokokal Percuma Untuk Kanak-kanak 4 dan 5 tahun Mulai 1 Jun 2023

Untuk maklumat lanjut:

Website : https://vitamincseries.com

Instagram : https://instagram.com/vcs_annona

Facebook : https://www.facebook.com/VCSAnnona

HOTLINE : 010-8424243 

Till Next Entry ye!!!

yanieyusuf.com

9 Comments

 1. Alhmdulillah vcs beri manfaat kepada cikpuan

  Produk selamat untuk kulit yang sihat.
  Saya pengguna dan wakil jualan sah vcs

  #stokis #sabah

  Wsap- 0143562946
  Fb- dayang hanifah dhr

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*