Assalamualaikum w.b.t

Tambah Susu Untuk Babyfh | Dah 7 bulan Babyfh dan masih lagi diberi rezeki susu badan untuk Babyfh walaupun susu merudum kuantitinya. Mungkin sebab agak emosi sedikit, susu badan terus drop. Tapi seminggu lepas kuantiti susu badan Mamayanie alhamdulillah makin naik tau. Terasa nak melompat bintang jew bila kita perah tengok hasilnya. Tak sia-sia setiap hari sapu jew. Apa sapu jew?

Sapu jer untuk tambah susu. Senangnya!

Pertama kali Mamayanie dengar dan tahu mengenai produk tambah susu yang hanya dengan menggunakan kaedah sapuan jew. Sapu jer untuk tambah susu. Senangnya! Pump It diperkenalkan kepada Mamayanie hampir seminggu yang lepas dan sampai je produk terus Mamayanie gunakan.

Pada asalnya agak risau jugak, ingatkan macam produk yang boleh membesarkan dada (breast) tu. Ternyata Mamayanie salah haha Rupanya Pump It, ianya berfungsi untuk menambahkan susu badan secara selamat dengan kaedah sapuan diluar sahaja. Wokey tak perlu minum makan bagai ye, hanya sapu sahaja diluar bahagian dada (breast). Almaklumlah Mamayanie agak takut nak ambil supplement makan ni. hihi

Milk Booster Pump It Hanya Dengan Kaedah Sapuan

Breastfeeding Survival Bottle, Pump It

Pump It, merupakan produk pertama Milk Booster Pump It hanya dengan kaedah sapuan. Atau Mamayanie lebih suka panggil sebagai Nursing best friends, kerana ia akan jadi best friends bagi setiap ibu yang fokus pada penyusuan badan tau. Tambahan lagi ianya mudah dibawa kemana sahaja. Yeah, tak adalah kita pump lama-lama untuk dapatkan hasil yang banyak, dengan Pump It sangat membantu ibu yang mementingkan pengeluaran susu badan.

Samalah macam Mamayanie, kalau boleh berharap sangat rezeki Babyfh menyusu badan sehingga 2 tahun. Dengan Pump It mudah kerana ianya hanya sapu je. Terdapat 2 jenis produk dari Pump It iaitu Relax Mama dan Milk Full.

  • Pump It: Relax Mama

Mamayanie kongsikan dulu apa itu Relax Mama. Relax Mama merupakan Milk Release yang membantu lagi pengeluaran susu dengan sempurna dan lancar. Ianya juga dapat memberikan ketenangan untuk si Ibu supaya penghasilan susu dapat dijalankan dengan baik.

Relax Mama akan membantu meningkatkan hormon oksitosin untuk melancarkan pengeluaran susu ibu. Relax Mama ini digunakan sebelum pump atau penyususan.

Sapu jer untuk tambah susu. Senangnya
  • Pump It: Milk Full

Milk Full pula adalah milk booster yang merangsang pengeluaran susu yang lebih banyak dan refill dengan lebih cepat. Setiap ibu pasti mahu memberikannya yang terbaik dalam pemakanan paling sihat untuk bayi mereka.

MILK FULL akan membantu dengan lebih cepat penghasilan susu badan dan ianya digunakan selepas pump atau penyusuan. Milk Full diperbuat daripada 100% bahan-bahan semulajadi yang selamat penggunaannya untuk mama dan bayi serta tiada bahan kimia yang digunakan. Paling penting ianya mendapat kelulusan dari KKM.

Milk Booster Pump It Hanya Dengan Kaedah Sapuan
Sapu jer untuk tambah susu. Senangnya

Milk Booster Pump It hanya dengan kaedah sapuan, macam Mamayanie cukup dengan sapuan 2 kali sehari dah nampakkan hasilnya. Kalau dah nampak kesan pertambahan susu, korang boleh stop pakai atau nak pakai 2 kali sehari untuk maintain susu pun boleh. Tapi jangan pakai 10 hari berturut turut ya, dikhuatiri bengkak susu. Stop pakai masa hari ke 10 dan rehat dulu selama 5 hari. Lepas 5 hari tu boleh pakai balik tau.

Sapu jer untuk tambah susu. Senangnya
Milk Booster Pump It Hanya Dengan Kaedah Sapuan

Gambar diatas adalah hasil Mamayanie perah untuk 10 minit bagi dua-dua belah. Setelah Mamayanie menggunakan secara konsisten untuk 5 hari berturut. Syukur sangat hasilnya sangat Mamayanie puashati.

Oh lagi satu jangan lupa bila pakai Pump It ni, korang mesti kerap kosongkan dada (breast) sama ada secara direct feeding atau pump tau. Dan elakkan dari terkena puting susu dan kawasan gelap.

Milk Booster Pump It Hanya Dengan Kaedah Sapuan
Alhamdulillah sihat anak mama, lepas menyusu mesti lena. hihi

Kalau korang nak tahu lebih info pasal Pump It yg sangat membantu Mamayanie ni, korang boleh la tengok sendiri di www.pumpit.com.my

Till Next Entry ye!!!

yanieyusuf.com

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *