Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

Assalamualaikum w.b.t

Platform Shopee Promosi Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina | Antara banyak-banyak platform shopping online yang Mrsyanei selalu shopping adalah platform Shopee. Memang tak ketinggalan kalau nak cari sesuatu barang secara online wajib cari disini terlebih dahulu. Dulu memang takut nak shopping online tapi sekarang dah yakin dengan Shopee, bukan sahaja diorang jaga hak sebagai pembeli malah kualiti barang pun Mrsyanie sangat puas hati sepanjang Mrsyanei shopping di platform online Shopee.

Kempen Wang Bersama Shopee Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina
Kempen Wang Bersama Shopee Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

Kempen Wang Bersama Shopee Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee sempena perayaan Tahun Baharu Cina pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina.

“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.

See also  Sajian Nostalgia konsep Buffet Ramadhan di Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur

Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut: Pakaian Wanita; Mobil & Gajet; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita.

Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini:

Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo.

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play. Dan jangan lupa untuk hastag #WangWithShopee selepas korang shopping dan upload barang korang ye hihi Jangan luap setkan tarikh untuk korang shopping sakan bersama Shopee ye.

 

Untuk maklumat lanjut:

Shopee Malaysia

Website: https://shopee.com.my/

 

 

Till Next Entry ye!!!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*