Kalendar Kuda Tahun 2017 Termasuk Cuti Peristiwa

Assalammualaikum w.b.t

Perancangan Tahun 2017 | Lagi 2 minggu akan masuk ke tahun baru, iaitu tahun 2017 yang akan membawa seribu satu perubahan. Dari segi ekonomi, pendidikan dan sebagainya. Bagi Mrsyanie penting adanya kalendar kuda tahun 2017 termasuk cuti peristiwa ni untuk merancang trip travel samada sesuai atau tidak apa yang telah didrafkan hihihi.. Antara banyak-banyak kalender, Mrsyanie paling suka dengan kalender kuda. Kenapa kuda? sebab dekat kalender tu mesti ada simbol kuda bagi hari Sabtu dan Ahad. Katanya untuk perlawanan Polo tapi Mrsyanie suka sebab mudah untuk lihat hari cuti dan tersusun.

January Kalendar Kuda Tahun 2017 Termasuk Cuti Peristiwa
Kalendar Kuda Tahun 2017 Termasuk Cuti Peristiwa

Kalendar Kuda Tahun 2017 Termasuk Cuti Peristiwa

Tak sabar pulak rasanya nak masuk tahun baru, walaupun rasa sayang nak tinggalkan tahun 2016 ini. Bila teringat planning trip percutian yang telah dirancang tu yang buat Mrsyanie rasa tak sabar. Lagi satu Mrsyanie tak sabar nak dapat cuti baru haha.. Tahun ini cuti dah habis, jadi kita perlu bekerja dengan penuh dedikasi lah ye. hihi.. Apa-apa pun korang rancang lah yang terbaik dan moga perkongsian kalender ini dapat membantu setiap apa yang korang rancangkan.

 

Cuti Peristiwa Bagi Seluruh Malaysia

BULAN JANUARY

  • 01-Jan-17 Ahad : Tahun Baru 2017 Kecuali Johor, Kedah, Kelantan, Perlis, Terengganu
  • 14-Jan-17 Sabtu : Keputeraan YDB Negeri Sembilan- Negeri Sembilan
  • 15-Jan-17 Ahad : Keputeraan Sultan Kedah- Kedah
  • 28-Jan-17 Sabtu : Tahun Baru Cina
  • 29-Jan-17 Ahad : Tahun Baru Cina

BULAN FEBRUARY

  • 01-Feb-17 Rabu : Hari Wilayah Persekutuan- Kuala Lumpur, Labuan, Putrajaya
  • 09-Feb-17 Khamis : Hari Thaipusam- Kuala Lumpur, Putrajaya, Labuan, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Pulau Pinang, Selangor
See also  Pengalaman Bersalin Anak Kedua

BULAN MARCH

  • 04-Mar-17 Sabtu : Ulang Tahun Pertabalan Sultan Terengganu- Terengganu
  • 23-Mar-17 Khamis : Keputeraan Sultan Johor- Johor

BULAN APRIL

  • 14-Apr-17 Jumaat : Good Friday- Sabah, Sarawak
  • 15-Apr-17 Sabtu : Hari Melaka Bandaraya Bersejarah- Melaka
  • 24-Apr-17 Isnin : Israk dan Mikraj- Kedah, Negeri Sembilan, Perlis
  • 26-Apr-17 Rabu : Keputeraan Sultan Terengganu- Terengganu

BULAN MAY

  • 01-May-17 Isnin : Hari Pekerja
  • 07-May-17 Ahad : Hari HolPahang
  • 10-May-17 Rabu : Hari Wesak
  • 17-May-17 Rabu : Keputeraan Raja Perlis- Perlis
  • 27-May-17 Sabtu : Awal Ramadan- Johor, Kedah, Melaka
  • 30-May-17 Selasa : Hari Kaamatan (Pesta Menuai)- Sabah, Labuan
  • 31-May-17 Rabu : Hari Kaamatan (Pesta Menuai)- Sabah, Labuan

BULAN JUNE

  • 01-Jun-17 Khamis : Perayaan Hari Gawai Dayak- Sarawak
  • 02-Jun-17 Jumaat : Perayaan Hari Gawai Dayak- Sarawak
  • 03-Jun-17 Sabtu : Keputeraan YDP Agong
  • 12-Jun-17 Isnin : Nuzul Al-Quran- Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Selangor, Terengganu, Kuala Lumpur, Putrajaya, Labuan
  • 25-Jun-17 Ahad : Hari Raya Puasa
  • 26-Jun-17 Isnin : Hari Raya Puasa

BULAN JULY

  • 07-Jul-17 Jumaat : Ulang Tahun Pengisytiharan Tapak Warisan Dunia- Pulau Pinang
  • 08-Jul-17 Sabtu : Harijadi YDP Pulau Pinang- Pulau Pinang
  • 22-Jul-17 Sabtu : Hari Kemerdekaan Sarawak- Sarawak

BULAN AUGUST

  • 31-Aug-17 Khamis : Hari Kebangsaan

BULAN SEPTEMBER

  • 01-Sep-17 Jumaat : Hari Raya Qurban
  • 02-Sep-17 Sabtu : Hari Raya Qurban- Kelantan, Terengganu
  • 09-Sep-17 Sabtu : Harijadi YDP Sarawak- Sarawak
  • 16-Sep-17 Sabtu : Hari Malaysia
  • 21-Sep-17 Khamis : Awal Muharram

BULAN OCTOBER

  • 07-Oct-17 Sabtu : Harijadi YDP Sabah- Sabah
  • 13-Oct-17 Jumaat : Harijadi YDP Melaka- Melaka
  • 18-Oct-17 Rabu : Hari Deepavali- Kecuali Sarawak
  • 24-Oct-17 Selasa : Keputeraan Sultan Pahang- Pahang
  • 26-Oct-17 Khamis : Hari Hol Almarhum Sultan Iskandar- Johor

BULAN NOVEMBER

  • 03-Nov-17 Jumaat : Keputeraan Sultan Perak- Perak
  • 11-Nov-17 Sabtu : Keputeraan Sultan Kelantan- Kelantan
  • 12-Nov-17 Ahad : Keputeraan Sultan Kelantan- Kelantan
See also  New Year Setiap Tahun

BULAN DECEMBER

  • 01-Dec-17 Jumaat : Maulidur Rasul
  • 11-Dec-17 Isnin : Keputeraan Sultan Selangor- Selangor
  • 25-Dec-17 Isnin : Hari Krismas

 

 

Anda mungkin juga meminati:

Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*