Showing: 9 - 16 of 41 Articles

Penuh Drama Photoshoot Pre Raya KBBA 2017

Assalammualaikum w.b.t Photoshoot Raya Kelab Blogger Ben Ashaari |  Sabtu lepas Mrsyanie bersama rakan Kelab Blogger Ben Ashaari adakan sesi photoshoot pre raya 2017. Sepanjang Mrsyanie berada dalam KBBA9, acara photoshoot adalah paling menarik. Yelah selain aktiviti hari keluarga, waktu photohoot lah kami dapat berjumpa ramai-ramai tau. Ini pun masih ada beberapa blogger yang tidak …

Anugerah Meletop Era 2017 Pengalaman Baru

Assalammualaikum w.b.t AME 2017 | Anugerah Meletop Era 2017, inilah pertama kali Mrsyanie sertai majlis yang melibatkan ramai sangat peminat artis-artis. Macam-macam gaya dan warna yang melambangkan penyokong setiap artis. Ada yang siap bawa gendang bagai untuk memeriahkan lagi majlis AME2017 bagi memberi sokongan kepada artis yang mereka minat. Kali ini Mrsyanie pergi bukan atas …

SAHI Cantik Dengan Khasiat Sarang Burung

Assalammualaikum w.b.t Sarang Burung Bagus Untuk Kecantikkan | Bila sebut sahaja Sarang Burung mesti teringat khasiatnya yang sangat sinonim dengan produk terbaik untuk kecantikkan. Bukan sahaja untuk dalaman malah ianya bagus untuk luaran. Ia juga yang selalu diamalkan oleh Kaum Cina tetapi sekarang ianya telah meluas tau, semua orang yang inginkan kecantikkan pasti akan mencari …

FIM Asia Supermoto Championship 2016 Akhir Di Malaysia

Assalammualaikum w.b.t Malaysia Negara Terakhir Bagi FIM Asia Supermoto | Tak sangka akhirnya Mrsyanie bersama rakan Kelab Blogger Ben Ashaari berpeluang dalam memberi sokongan kepada event yang berada di peringkat antarabangsa khususnya di peringkat Aisa ini. Sebenarnya Malaysia merupakan negara terakhir bagi pusingan ke empat(4) atau pusingan terakhir bagi menentukan siapakah yang bakal memenangi sekaligus …

Exclusive Kuala Lumpur Modest Fashion Week 2016

Assalammualaikum w.b.t Teruja Fashion Week 2016 | Satu pengalaman yang sangat berharga bagi Mrsyanie bila diberi peluang untuk turut serta dalam satu program fashion show antarabangsa, iaitu program yang exclusive Kuala Lumpur Modest Fashion Week 2016. Ianya dibawa oleh Cosmoderm sebagai tajaan utama (silver) bersama-sama dengan tajaan antarabangsa yang lain. Teruja tau Mrsyanie nak tengok fashion …

Food Truck Menjadi Trend Terkini Peniaga

Assalammualaikum w.b.t Food Truck Konsep Moden | Fenomena food truck menjadi trend terkini bagi peniaga di sekitar Kuala Lumpur. Sebenarnya kalau korang nak tahu food truck ini dah lama konsep perniagaannya. Korang perasan tak ada lori yang jual Pisang goreng dan kuih-kuih di tepi jalan, diorang gunakan lori atau truck. Cuma sekarang ianya menjadi satu …

Jalinkan Hubungan Kekeluargaan | Gathering Raya KBBA 2016

Assalammualaikum w.b.t Gathering Raya 2016 Kelab Blogger Ben Ashaari | Tiada kata-kata yang dapat Mrsyanie lafazkan hanya mampu tersenyum lebar dan bersyukur kerana dikurniakan rakan blogger yang menjadi sebahagian dari ahli keluarga Mrsyanie. Sabtu yang lepas berlangsungnya satu Gathering Raya KBBA 2016 yang disambut dengan meriah dan disertai hampir 50 orang blogger beserta dengan ahli keluarga. Paling Mrsyanie …

Kem Ramadan Yeo’s 2016

Assalammualaikum w.b.t Kem Ramadan Yeo’s 2016 | Bila dapat join aktiviti kemasyarakatan ini, memang akan teruja tambahan bila dalam program akan ke rumah anak-anak yatim mahupun rumah kebajikan. Dapat tengok telatah anak-anak kecil tu buatkan Mrsyanie seronok tetapi dalam masa sama juga rasa sayu. Walapun sayu tapi jangan tunjuk pada diorang kerana diorang pun perlukan …