Assalammualaikum w.b.t

Wajah Di Conteng Ala-ala Model | Teruja bila dapat tahu akan ada sesi photoshoot, dapatlah wajah kita diconteng ala-ala model (dimakeupkan) dan bergaya penuh style depan lensa profesional Malaysia. Fuh mau tak teruja, memang dah lama teringin nak bergaya ala model pastu buat ala-ala cun depan kamera. hihi.. Macam tak percaya jew dapat join photoshoot, ingatkan dah tak dapat. Yelah kalau hari Sabtu Mrlaling payah sket nak tema, lagi-lagi kalau waktu pagi. Mencari duit lebih katanya untuk isteri yang kuat kaki jalan ni haha.. Bertambah sayang tau gini eehhh haha..

Hasil Makeup Artis Profesional Siti Nur Fatehah Cantik
Hasil Makeup Artis Profesional Siti Nur Fatehah Cantik

Nasib baik adik Mrsyanie pun akan turut serta, jadi dialah peneman Mrsyanie sementara hari Sabtu lepas kerja Mrlaling datang Kuala Lumpur. Syukur sangat sebab Mrlaling layankan je kerenah wife dia ni, sanggup datang KL naik bas tau. Ini yang buat Mrsyanie bertambah sayang tau eehh hihi..

Mrsyanie beragan jew nak jadi model tapi tak ada siapa yang nak ambil jadi model. Nasib baik lah KBBA9 anjurkan photoshoot Raya KBBA9 2017 tau. Alhamdulillah ini tahun ke-2 Mrsyanie dapat sertai sesi photoshoot bersama dengan Kelab Blogger Ben Ashaari. Terima kasih KBBA9, merasa lah Mrsyanie bergambar depan lensa jurugambar terkenal iaitu Jurugambar Wan Izhar. Jadi kena lah kita beragan ala-ala model muslimah kan, mau tak teruja.hihi.. Tapi siapa pulak nak makeupkan Mrsyanie ni. Tak akan nak photoshoot makeup sendiri, dah lah tak mahir nak makeup ala-ala model.

Alhamdulillah nasib baik kawan Mrsyanie perkenalkan dengan sedara dia, seorang jurumakeup profesinal iaitu Afifah Bakri dan kawan dia, Siti Nurfatehah. Seronok sangat bila diorang setuju untuk bekerjasama sponsor makeup untuk Mrsyanie dan adik Mrsyanie, Syima Yusuf.  Cantik kan MUA kami, sweet jew diorang dan peramah tau. Sanggup datang untuk makeupkan kami sempenan photoshoot Raya KBBA9 2017

Makeup Artis Profesional Siti Nurfatehah

Mrsyanie dimakeupkan oleh Makeup Artis Profesional Siti Nurfatehah. Seorang yang sangat ramah dan tengok hasilnya serius puas hati. Mrsyanie teruja sangat dapat bekerjasama dengan Siti Nurfatehah tau. Tema yang dijalankan adalah tema hari Raya. Jadi MUA mrsyanie memang dah tahu apa yang harus digunakan dan warna yang bersesuain. Mrsyanie bukan apa kulit tak lah cerah mana, gelab jew ni. Tapi Siti Nurfatehah pandai dalam pemilihan warna terutama warna foundation yang digunakan bersesuaian dengan kulit Mrsyanie. Jom tengok hasilnya, memang puas hati.

Tengoklah dengan teliti tau MUA Mrsyanie makeupkan, setiap sudut diperhatikan supaya wajah Mrsyanie kelihatan cantik dihadapan lensa nanti. Tema Mrsyanie gayakan bewarna hitam gold/mustard, jadi mata kita pun perlu ada gold-gold lip lap gitu. Dibawah ini gambar sebelum dan selepas makeup dari Make-up Artis Profesional, Siti Nurfatehah.

Hasil Makeup Artis Profesional Siti Nur Fatehah Cantik

Wajah sebelum makeup
Wajah sebelum makeup

Mrsyanie suka sangat cara dia makeup dan hasil Makeup Artis Profesional Siti Nur Fatehah Cantik dan memukau pandangan mata.. Mrsyanie suka sebab nak nampak sweet-sweet jew, yelah temakan raya. Jadi ia lebih nampak menyerlahkan keayuan dan kesopanan yang sesuai dengan tema yang dijalankan.

Bagi yang tengah mencari Make-up Artis untuk majlis tunang, kahwin atau apa sahaja bolehlah booking hasil seni dari Makeup Artis Profesional Siti Nurfatehah.

Untuk maklumat lanjut:

Makeup Artis Profesional Siti Nurfatehah

Whatsapp: www.wasap.my/+60176170544

Instagram: @SitiNurfatehah

ill Next Entry ye!!!
Salam Sayang

 

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *