KITSUI Meal Replacement Plus (KMRP) Penyelamat Sarapan Pagi!

Assalamaulaikum w.b.t | KITSUI Meal Replacement Plus (KMRP) Membantu Diet Seimbang | Tak sampai 3bulan kita bakal menyambut Bulan Ramadan, sekejap je rasa. Korang dah ganti puasa ke tu? hihi Mamayanie belum mula lagi untuk ganti puasa yang lepas. Sebenarnya Mamayanie nak kongsikan dengan korang semua, salah satu program diet yang seimbang secara sihat. Ha nak lawa-lawa dan slim waktu Raya nanti tak?

Sejak ada baby ini, sejujurnya banyak kali Mamayanie skip dari mengambil sarapan pagi tau. Yelah rasa tak sempat nak sediakan sarapan dengan baby yang sekarang bertukar bulan, ada je ragam nya. Nak berkepit jew dengan mama. Tapi sebenarnya tak ambil sarapan pagi tak elok, lagi-lagi untuk korang yang nak kurangkan berat badan.

Pengambilan sarapan sangat penting untuk permulaan hari sebagai sumber tenaga dan membantu mengawal pengambilan makanan berlebihan waktu tengahari atau waktu makan seterusnya.

KITSUI Meal Replacement Plus (KMRP) Membantu Diet Seimbang

KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP)

KITSUI Meal Replacement Plus®️ (KMRP) adalah program diet yang sangat rendah kalori. Dapat Mengurangkan pengambilan tenaga sehingga 800 kalori sehari bermakna badan korang akan menarik tenaga daripada simpanan lemaknya sendiri. Malah ianya juga disediakan bagi memudahkan pegambilannya, KMRP dirumus secara saintifik untuk memenuhi keperluan pemakanan orang ramai pada program diet kalori yang sangat rendah.

Produk KITSUI Meal Replacement Plus (KMRP) adalah sumber serat yang baik, yang boleh membantu memastikan korang merasa kenyang, sambil menyokong penurunan berat badan yang ideal. Ianya merupakan pengganti makanan yang mudah untuk korang ambil tanpa perlu memikirkan pengambilan kalori yang berlebihan.

APA KELEBIHAN KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP)?

  • Membantu pengurusan berat badan yang seimbang
  • Penggantian makanan semulajadi yang lengkap
  • Berkualiti tinggi dan kaya dengan nutrisi
  • Rendah Kalori Hanya 124 kalori setiap sachet
  • Mengandungi Vitamin & Mineral Penting
  • Sumber Serat yang Baik
  • Rasa Enak kerana ianya dirumus dengan chocolate milk powder dan cip biskut yang lazat.
See also  CARINA Tisu Untuk Kegunaan Harian Yang Lebih Selamat "We Care, We Love"!

Untuk pengetahuan korang produk KITSUI KMRP mengandungi 18 vitamins dan minerals penting. Ianya termasuk vitamin A, B12, B1, B2, B6, D, D3, E, C, magnesium, Zink, kalsium, & Biotin untuk membantu menjaga kesihatan sepanjang melakukan penurunan berat badan korang.

Kelebihan utama  KMRP :

  • Pengurusan berat badan
  • Penggantian Makanan yang seimbang
KITSUI Meal Replacement Plus (KMRP) Membantu Diet Seimbang
KITSUI Meal Replacement Plus (KMRP) Membantu Diet Seimbang

BAHAN-BAHAN YANG TERKANDUNG DALAM KMRP:

Bahan-bahan yang digunakan adalah yang premium, anataranya

  • Bijirin Oat
  • Oat protein
  • Konjac
  • L-Carnitine
  • Biji Chia

KITSUI Meal Replacement Plus (KMRP) bukan sahaja boleh diambil pada waktu pagi sebagai pengganti sarapan, malah ianya boleh bertindak sebagai penggantian makanan untuk makan tengah hari, atau makan malam.

CARA PENYEDIAAN:

1) Tambah satu paket KITSUI KMRP 30 Grams ke 200-250mL air sejuk atau air suam. Jangan gunakan air mendidih, boleh guna air sejuk atau air biasa.

2) Kacau atau goncang untuk melarutkan.

3) Semua produk yang disediakan hendaklah di minum dengan segera dan produk harus di simpan tempat dingin dan kering.

SIAPA YANG BOLEH AMBIL:

Produk KMRP ini tidak sesuai untuk ibu mengandung tau tetapi bagi ibu menyusu dan berumur 18 tahun ke atas. Apa pun korang boleh rujuk doktor atau pakar untuk pengambilannya.

Soalan Lazim

  • Bolehkah saya minum KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP)dengan air?

Anda boleh menambah air sejuk untuk rasa yang lebih baik atau air suhu bilik.

  • Bolehkah saya menambah oatmeal, kacang, buah-buahan, susu badam dan susu soya

Boleh , Anda boleh menambahkan oatmeal dan lain ke dalam KMRP tetapi pastikan ia mengandungi kalori Yang rendah.

  • Bolehkah ibu mengandung mengambil KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP) ?

Tidak sesuai untuk ibu mengandung tetapi sesuai untuk ibu menyusu dan berumur 18 tahun ke atas.

See also  Pengalaman Bersalin Anak Kedua
KITSUI Meal Replacement Plus (KMRP) Membantu Diet Seimbang

Berita baik!!

Jom Mamayanie kongsikan dengan korang program diet seimbang yang telah di programkan oleh KITSUI. Ianya dipanggil DIET PROGRAM KMRP®️, dimana korang boleh mulakan program diet hanya dengan RM39.90 sahaja.

  • DIET PROGRAM KMRP LEVEL 1:

Untuk menurunkan berat badan yang normal (Kurangkan 1 hingga 3 kg sebulan), 1 paket sehari (1 penggantian makanan)

  • DIET PROGRAM KMRP LEVEL 2:

Untuk menurunkan berat Badan yang sederhana (Kurangkan 3 hingga 4 kg sebulan), 2 paket sehari (2 penggantian makanan)

  • DIET PROGRAM KMRP LEVEL 3:

Untuk menurunkan berat badan intensif (Kurangkan 5 kg & ke atas sebulan), 3 paket sehari + 1 hidangan yang mengandungi sayur-sayuran dan buah-buahan (3 penggantian makanan)

KITSUI Meal Replacement Plus (KMRP) Membantu Diet Seimbang

Jadi korang dah tahu kan macam mana nak mulakan diet seimbang, korang boleh pilih program diet yang mana tapi bagi Mamayanie mulakan dengan level 1 dan baru langkah ke level seterusnya. Raya nanti mesti korang dah boleh pakai baju saiz idaman korang.

Mungkin korang tertanya boleh ke tambah oatmeal, kacang, buah-buahan, susu badam, susu soya atau sebagainya kedalam KMRP? Boleh tambah oatmeal dan lain ke dalam KMRP tetapi pastikan ia mengandungi kalori yang rendah.

Bagi Mamayanie sekali-sekala boleh lah tambah, tapi KMRP sendiri pun dah sedap. Tak perlu penambahan lain. hihi Jadi apa tunggu lagi, mulakan diet seimbang sekarang dengan KITSUI Meal Replacement Plus®️ (KMRP).

Korang boleh dapatkan di mana-mana cawangan Guardian, Watsons atau secara atas talian (online) di Shopee dan Lazada.

KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP)

  • Pembungkusan : 30 gram x 15 sachet
  • Harga : RM39.90

Untuk maklumat lanjut:

KITSUI MALAYSIA

Kitsui Website : https://kitsui.com.my/

Kitsui Official Shopee Mall : https://shopee.com.my/kitsui.my.hq

Kitsui Official Instagram : https://instagram.com/kitsuimalaysia

See also  Bukit Tinggi Pahang | Part 1

Facebook : https://www.facebook.com/kitsuimalaysia

Till Next Entry ye!!!

yanieyusuf.com

1 Trackback / Pingback

  1. Kitsui Bellos Fibre Membantu Atasi Masalah Sembelit - YanieYusuf

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*