Cheesecake Cat & TheFiddle Marvellous Di Malaysia

Assalammualaikum w.b.t

Cheesecake Paling Sedap | Bila cakap sahaja kek mesti Mrsyanie akan teringat dengan kesedapan dan keenakkan cheesecake yang menjadi salah satu perisa kegemaran Mrsyanie. Dulu memang susah nak cari kedai kek yang boleh buat cheesecake yang boleh menepati tekak Mrsyanie dan halal. Memang banyak je kedai yang jual cheesecake tapi masih belum boleh membuatkan Mrsyanie termimpi-mimpi akan kesedapannya.

Cheesecake Cat & TheFiddle Marvellous Di Malaysia
Cheesecake Cat & TheFiddle Marvellous Di Malaysia

Cheesecake Cat & TheFiddle Marvellous Di Malaysia

Tapi selepas Mrsyanie diperkenalkan dengan cheesecake Cat & TheFiddle marvellous di Malaysia yang menberi rasa satu kelainan kerana korang makan banyak pun tidak akan rasa mual atau muak tau. Memang sedap!

Cat & the Fiddle adalah pengeluar cheesecake yang pertama berkonsepkan penjualan online di Singapore. Dengan penghasilan 15 jenis perisa cheesecake original menjadikan Cat & the Fiddle pilihan ramai. Ianya dihasilkan oleh Chef terkenal iaitu Chef Daniel Tay yang merupakan pemegang  Award Winning Pastry Chef dan seorang ikon chef yang sangat terkenal dengan penghasilan pastry serta pencuci mulut(dessert).

Cat & The Fiddle yanieyusuf
Cat & The Fiddle & Restoran PappaRich Outlet

Kini Cat & the Fiddle telah melebarkan sayap perniagaannya ke Malaysia. Cat & The Fiddle Malaysia mula beroperasi secara online melalui laman sesawang mereka iaitu www.catandthefiddle.com.my pada 1 Julai 2016 yang lepas. Kiranya hampir 6 bulan berada dipasaran Malaysia secara online. Kemudian mereka memudahkan lagi para pelanggan untuk menikmati cheesecake Cat & TheFiddle marvellous di Malaysia dengan memasuki pasaran jualan terus melalui kerjasama dengan restoran PappaRich dan HOPP Café.

Cheesecake Cat & The Fiddle Halal Di Malaysia

Cheesecake Cat & TheFiddle marvellous di Malaysia telah mendapat sijil HALAL daripada Jabatan Kemajuan Islam (JAKIM – [ MS 1500:2009 | 1 093-04/2013 ]) secara keseluruhan. Ingat tau sepenuhnya halal di pasaran Malaysia sahaja kerana mereka mengambil berat tentang hal ini malah setiap bahan yang digunakan adalah halal termasuk pembungkusan dan dari semua aspek. Bagi kita yang beragama Islam, halal sangat penting tau.

Blogger and Cat & TheFiddle Cake
Cheesecake Cat & The Fiddle Halal Di Malaysia

Cat & The Fiddle Cake

Walaupun cheesecake Cat & TheFiddle marvellous di Malaysia menggunakan bahan-bahan halal tetapi kualiti dan rasa masih sama. Ini kerana bahan yang digunakan adalah bahan premium yang diimport dari luar negara dan tiada langsung perasa tiruan serta bahan pengawet.

See also  Syahirah Vitalis Eau De Cologne Beri Inspirasi

Mrsyanie berpeluang untuk mencuba 6 perisa cheesecake dari Cat & the Fiddle, iaitu

  1. Over the Moon (New York Cheesecake)
  2. The Modern Duke’s Pudding (Oreo Cheesecake)
  3. The Russian Whiskers (Mango Cheesecake)
  4. Naughty and Nice (Chocolate Cheesecake)
  5. King Cat of the Mountain (Musang King Durian Cheesecake)
  6. Milo Dinosaur (Milo Cheesecake)
6 PERISA Cheesecake Cat & TheFiddle Di Malaysia
Cheesecake Cat & TheFiddle

Over the Moon (New York Cheesecake)

Info ringkas:

  • Fully-Baked New York cheesecake: Rich with smooth cream cheese and enriched with vanilla beans with delicious golden crust underneath and at the side wall, and top design is made from chocolate powder
  • Main ingredients: Cream cheese, chocolate, eggs and cream
  • Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
  • Price: RM99.00
Over the Moon (New York Cheesecake) Cat & TheFiddle
Over the Moon (New York Cheesecake)
New York Cheesecake
Over the Moon

The Modern Duke’s Pudding (Oreo Cheesecake)

Info ringkas:

  • Fully-Baked Oreo cheesecake: The smoothness of rich cheese with the combination of Oreo cookies, and the crunchiness of Oreo cookie crumble underneath and top is a thick layer of Oreo cookies crumble
  • Main ingredients: Oreo cookies and cream
  • Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
  • Price: RM99.00
The Modern Duke’s Pudding (Oreo Cheesecake)
The Modern Duke’s Pudding (Oreo Cheesecake)
Oreo Cheesecake
The Modern Duke’s Pudding

The Russian Whiskers (Mango Cheesecake)

Info ringkas:

  • Non-Baked Mango cheesecake: Rich cream cheese with fresh mango cube and finger biscuit with underneath biscuit crust with white curl chocolate chip at the side wall, and top is a thick layer of nature mango puree that burst with moist sweetness
  • Main ingredients: Fresh mango pieces and mango puree
  • Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
  • Price: RM99.00
The Russian Whiskers (Mango Cheesecake)
The Russian Whiskers (Mango Cheesecake)
Mango Cheesecake
The Russian Whiskers

Naughty and Nice (Chocolate Cheesecake)

Info ringkas:

  • Non-Baked Chocolate cheesecake: A devilishly sinful chocolate cheesecake layered with rich premium couverture chocolate mousse, topped off with pillows of fluffy sponge.
  • Main ingredients: Couverture Chocolate and Chocolate Mousse
  • Size and Weight: Approximately 7 inch and 900g
  • Price: RM119.00
Naughty and Nice (Chocolate Cheesecake)
Naughty and Nice (Chocolate Cheesecake)
Chocolate Cheesecake
Naughty and Nice

King Cat of the Mountain (Musang King Durian Cheesecake)

Info ringkas:

  • Non-Baked Musang King Durian cheesecake: Creamy Musang King cheesecake arresting facade crowned with cubes of soft sponge with its dreamy innards of durian sponge cake and durian-studded cream cheese and soft sponges dusted with Cocoa powder.
  • Main ingredients: Real Musang King Durian
  • Size and Weight: Approximately 7 inch and 900g
  • Price: RM139.00
See also  Coconut Shake
King Cat of the Mountain (Musang King Durian Cheesecake)
Musang King Durian Cheesecake
Musang King Durian Cheesecake
King Cat of the Mountain

Milo Dinosaur (Milo Cheesecake)

Info ringkas:

  • Non-Baked Milo Cheesecake: Cream cheesecake loaded with Milo powder, topped with another decadent heap of Milo powder.
  • Main ingredients: Milo
  • Size and Weight: Approximately 7 inch and 1kg
  • Price: RM119.00
Milo Dinosaur (Milo Cheesecake)
Milo Dinosaur (Milo Cheesecake)
Milo Cheesecake
Milo Dinosaur

Memang sangat sedap dan tak jemu tau korang makan banyak mana pun. Ini kerana cheese yang digunakan adalah bermutu tinggi dan dijaga akan kualitinya. Mrsyanie paling suka perisa durian dan milo tau. Ermm sedap sangat, terliur rasanya bila nak edit gambar kek tu tau nyum..nyum..

Bagaimana nak order atau dapat?

Ada 2 cara mudah untuk korang buat pembelian, iaitu secara online atau terus ke outlet vendor.

1. Secara Online

Pembelian dengan online korang juga boleh pilih 2 cara penghantaran iaitu dengan penghantaran dari pihak Cat & TheFiddle atau dengan pengambilan sendri (self collection).

  • Penghantaran (delivery location) – Penghantaran hanya boleh dijalankan di kawasan Klang Valley (penghantaran percuma) dan disekitar Kuala Lumpur & Selangor. Korang boleh rujuk dalam laman web Cat & The Fiddle untuk mengetahui lokasi yang dicover untuk penghantaran.
  • Pengambilan sendiri (self collection) – Korang boleh ambil di alamat Cat & The Fiddle Office, Bandar Sunway, Nadayu 28 Dagang Level 1 – 10B (Landmark: above HOPP Café). Waktu operasi: Isnin sehingga Sabtu jam 10.00 pagi – 8.00 malam dan  Ahad & cuti umum jam 10.00 pagi hingga 5.00 petang.

Cara pembelian:

  1. Visit Cat & The Fiddle’s website www.catandthefiddle.com.my
  2. Select a cheesecake & add-ons to add to cart, and click “Cart icon” and click “CHECK OUT”
  3. If you need accessories such as Birthday Tag, Birthday Candle and Plastic Cake Knife please select from Add-Ons
  4. Double check My Shopping Cartitem(s) and enter [Coupon Code] “Promo12”and click “Apply” and click “Checkout Now”
  • Step 1: Fill in personal details & select deliver option [I Want to] Deliver or Self-Collection
  • Step 2: Schedule your Delivery or Self-Collection Date and Time [for Delivery option RM15.00 will be automatically waived off upon completed Step 2] and select Payment Method either Gateway [with Credit Card/ Debit Card/ Bank Transfer] or Cash On Delivery
  • Step 3: Check your selected items and click Confirm Order. Cat & The Fiddle customer service will call customer to confirm order details.
See also  Trip Separuh Backpacker Bersama Ayden Averroes Travel

 

 

2. Outlet Vendor

  • HOPP Café

Harga: Sliced RM11.90/pc & Whole cheesecake selling at normal price

Alamat: No. 10A, Nadayu 28 Dagang, Jalan PJS 11/7,

Bandar Sunway 48250, Selangor Darul Ehsan

No Tel: 03-5613 3366

Waktu operasi:  11.00 am – 10.00 pm

 

  • PappaRich Outlet

Harga: Sliced RM9.90/pc

List outlet PappaRich yang menawarkan penjualan cheesecake Cat & the Fiddle :

http://papparich.com.my/pr/happenings/#CNF

 

Promosi Sehingga 31 Jan 2017

Promosi potongan harga sebanyak : 12% off + FREE Delivery with Klang Valley / Self-collection at Bandar Sunway.

Terms & Conditions apply:

  • Valid for online purchase at website
  • 12% off on cheesecakes only
  • Free Delivery within Klang Valleyareas only
  • Self-Collection at Bandar Sunway, Cat & The Fiddle Office Level 1 – 10B, Nadayu 28 Dagang, Jalan PJS 11/7, Bandar Sunway, 48250 Selangor Darul Ehsan (Landmark: above HOPP Café)
  • Key-in discount code “Promo12” to enjoy 12% off
  • Place order at least 1 day in advance, order must be placed before 4.00 pm in order to enjoy next day delivery or self-collection
  • Promotion period end on 31st Jan 2017
  • Promotion only valid for online purchase
  • Not valid with any other promotions
  • The management reserves the right to modify the terms and conditions without prior notice

Untuk penambahan aksesori seperti lilin hari jadi, birthday tag, candle holder dan pisau kek plastik tidak termasuk dalam pembelian kek tetapi boleh dibuat penambahan pembelian aksesori.

Cheesecake Cat & TheFiddle Marvellous Di Malaysia akhirnya menjadi salah satu kek kegemarana Mrsyanie. Harga dan rasa yang ditawarkan sangat berbaloi. Macam mana nak diet ni, mudah tergoda dengan makanan yang sedap terutamanya cheesecake. huhu..  Hilang seketika pasal diet bila dapat cheesecake yang boleh menepati tekak Mrsyanie. Kesedapan dan kenikmatan cheesecake Cat & TheFiddle marvellous di Malaysia menutup segalanya hihi..

 

 

Untuk maklumat lanjut:

Cat & The Fiddle

Careline: 018-872 1818,
                      018-873 1818
**Isnin- Sabtu: 9.00 am – 9.00 pm, Ahad & Cuti umum: 9.00 am – 6.00 pm.
 

 

Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*