Assalammualaikum w.b.tAlhamdulillah bsyukur kerana menjadi salah seorang ahli keluarga warga UPSI. Universiti yang penuh history dan cukup membanggakan.. mrsyanie mengucapkan Selamat Ulang Tahun ke-16 Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) kepada seluruh warga UPSI. Semoga UPSI terus berkembang pesat dan bergerak maju ke hadapan bagi merealisasikan Pelan Strategik Pengajian Tinggi Negara dan mendokong Falsafah Pendidikan Kebangsaan.

Tahniah dan syabas kepada semua warga UPSI yang telah menyumbang bakti menaikkan nama Universiti Pendidikan Sultan Idris! semua memainkan peranan yang besar dalam membangunan dan menjaya kan mutu yg baik…jom layan sket sejarah tentang penubuhan UPSI.


“Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) ditubuhkan pada 1 Mei 1997 di bawah Perintah Universiti Pendidikan Sultan Idris (Perbadanan) 1997 dan Perintah Universiti Pendidikan Sultan Idris (Kampus) 1997 menerusi Warta Kerajaan P.U (A) 132 & 133 yang bertarikh 24 Februari 1997.”sekali lagi selamat hari ulangtahun…ye!! Mei the best!!! i like bualn Mei… 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *