Assalammualaikum w.b.t

Teruja Fashion Week 2016 | Satu pengalaman yang sangat berharga bagi Mrsyanie bila diberi peluang untuk turut serta dalam satu program fashion show antarabangsa, iaitu program yang exclusive Kuala Lumpur Modest Fashion Week 2016. Ianya dibawa oleh Cosmoderm sebagai tajaan utama (silver) bersama-sama dengan tajaan antarabangsa yang lain. Teruja tau Mrsyanie nak tengok fashion show dan rekaan dari pereka bertaraf antarabangsa. Siap bergambar ala-ala model dah ini dekat pentas fashion show tau. hihi

Exclusive Kuala Lumpur Modest Fashion Week 2016
Exclusive Kuala Lumpur Modest Fashion Week 2016

Exclusive Kuala Lumpur Modest Fashion Week 2016

Kuala Lumpur Modest Fashion Week (KLMFW) 2016 yang diadakan di Putrajaya International Convention Centre (PICC) merupakan acara antarabangsa yang mengumpulkan pereka-pereka fesyen antarabangsa dan peserta industri dari seluruh dunia termasuk Malaysia. Ianya menjadi salah satu platform kepada pereka Malaysia khususnya untuk menaik tarafkan dunia fesyen supaya sebaris dengan pereka antarabangsa.

Fashion week ini berlangsung selama 2 hari bermula 3 Disember sehingga 4 Disember. Setiap hari ada beberapa slot fahsion show yang disediakan dan melibatkan pereka yang berbeza dari seluruh dunia. Pada sesi 4 Disember, Mrsyanie berpeluang melihat rekaan menarik dari pereka Carolina Ferioll, MFA, Nihaan, dan Top Tato.

Exclusive Kuala Lumpur Modest Fashion Week
Kuala Lumpur Modest Fashion Week 2016
KL Modest Fashion Week 2016
Koleksi pereka tempatan dan antarabangsa

Mrsyanie sangat kagum dengan kesemua pereka ini kerana mereka dapat menghasilkan sesuatu rekaan yang moden tetapi masih mengekalkan ciri-ciri menarik dan bergaya muslimah. Teruja bila pereka Malaysia diumumkan sebaris dengan pereka antarabangsa dalam majlis ini, tambahan pula penonton atau pengunjung yang hadir juga terdiri daripada pelbagai negara.

Cosmoderm penaja utama KLMFW 2016
Terima Kasih Cosmoderm

Mrsyanie juga teruja bila dapat duduk bersama-sama dengan media, blogger tempatan dan antarabangsa tau. Sesuatu semangat yang berkobar-kobar untuk terus berdiri sebagai seorang blogger yang lebih professional di masa akan datang. Eh Mrlaling pun turut serta tau dalam menyaksikan fashion show ini, terima kasih Cosmoderm kerana memberi tajaan tiket kepada Mrsyanie dan Mrlaling. Mrlaling pun excited nak menyaksikan peragaan fesyen dan siap ambilkan gambar lagi setiap rekaan dari pereka yang menyertai KLMFW. hihi..

FASHION SHOW 2016
Blogger YanieYusuf & AnakSarjan
Blogger & Youtuber Malaysia @ KLMFW 2016
Blogger KBBA9 & Youtuber Malaysia

KLMFW bukan sahaja memberi peluang kepada pereka untuk memperkenalkan koleksi mereka malah ianya membuka peluang perniagaan kepada peniaga untuk penjualan dengan tawaran pembukaan booth jualan. Mulanya Mrsyanie ingatkan hanya untuk industri fesyen sahaja tapi ada macam-macam aktiviti menarik yang disediakan untuk kunjungan seisi keluarga.

Cosmoderm Penaja Utama (Silver) Bagi KL Modest Fashion Week 2016

Mrsyanie sangat bertuah kerana Cosmoderm yang merupakan salah satu penaja utama (silver) bagi majlis exclusive Kuala Lumpur Modest Fashion Week 2016 yang telah memberi peluang (tajaan tiket) kepada blogger Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA9). Bukan sorang, bukan dua orang tapi tajaan tiket kepada 10 blogger KBBA9 tau. Sangat berbesar hati rasanya dan satu peluang yang tidak dapat dilupakan.

Cosmoderm Penaja Silver Bagi Kuala Lumpur Modest Fashion Week 2016
Terima kasih Cosmoderm selaku penaja utama KLMFW 2016
Cosmoderm Penaja Silver Bagi KLMFW 2016
Produk Skincare Cosmoderm

Cosmoderm merupakan pengeluar produk penjagaan diri untuk penjagaan wajah dan badan (bodycare). Kesemua produk yang dikeluarkan berteraskan produk Halal dan berasaskan bahan-bahan semulajadi. Sejak Mrsyanie diperkenalkan dengan produk Cosmoderm memang Mrsyanie gunakan sehingga kini terutamanya produk mandian (Shower Gel) Tea Tree Oil dan Vitamin E Facial Scrub. Memang best teruatamanya shower gel tu wangi dan rasa segar selepas mandi menggunakannya.

Sekarang Mrsyanie mencuba shower gel terbaru iaitu Vanity’s Favourite perfumed shower gel dan hanya boleh dibeli secara online di lama web Cosmoderm. Perfumed shower gel terbaru ini menggunakan bahan semulajadi sama seperti shower gel Tea Tree tetapi ianya lebih wangi.

Serlahkan keserian anda dan kembalikan kulit kepada tona asal dengan produk-produk Cosmoderm.
Set Luminous Pearl dari Cosmoderm

Promosi sale Produk Cosmoderm

Sepanjang Exclusive Kuala Lumpur Modest Fashion Week 2016 berlangsung Cosmoderm juga turut serta membuka booth jualan dengan harga promosi serta pemberian hadiah percuma kepada pengunjung dan pelanggan. Rugi tau korang tak datang sebab setiap booth yang dibuka oleh Cosmoderm korang boleh melihat, memegang dan mencuba pelbagai jenis produk Cosmoderm samada penjagaan wajah, badan dan kesihatan.

Giveaway Cosmoderm KL Modest Fashion Week by YanieYusuf

Yeah Mrsyanie nak kasi hadiah untuk korang yang join simple Giveaway Cosmoderm Kuala Lumpur Modest Fashion Week 2016 ini. Hadiahnya:  1 Mini Set produk Cosmoderm iaitu Make-up remover Vitamin E, BB Cream SPF 36 PA+++ dan Manjakani Feminine Hygiene Wash kepada seorang (1) pemenang bertuah.

giveaway-cosmoderm-kl-modest-fashion-week-by-yanieyusuf
Hadiah Giveaway Cosmoderm KL Modest Fashion Week by YanieYusuf

Caranya mudah sahaja, korang ikut arahan dibawah:

  1. Follow Instagram : YanieYusuf,  Cosmoderm & KBBA9
  2. Buat entry tajuk: Giveaway Cosmoderm KL Modest Fashion Week by YanieYusuf
  3. Copy gambar mana-mana diatas dan backlink kan ke entry ini.
  4. Akhirnya jangan lupa tinggalkan link entry korang buat tu ye diruangan komen.

Pemenang seperti biasa Mrsyanie akan pilih secara Random, pastikan korang sentiasa mengikuti perjalanan blog Mrsyanie ye. Tarikh tamat adalah 16 Disember 2016 (16/12/16) menarik kan tarikh tu (jam 1159malam).hihi.. Selamat mencuba 🙂

 

Untuk maklumat lanjut :

Instagram : Cosmoderm
Facebook page : Cosmoderm
Website : www.cosmoderm.com my

 

 

Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

You may also like

41 Comments

  1. Bestnya ada fashionshow mcm ni. Wahh baru tau cosmoderm ada varian baru yg merah tu… sini kalau g guardian jmpa yg vit e tu jek and tea tree oil. Nti lisa join g a yaaaaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *