Showing: 97 - 104 of 116 Articles

Kanser usus, kanser kolon, tanda, punca dan rawatan

Assalammualaikum 🙂 Mrs.yanie nak share bersama-sama mengenai Kanser Usus. 2 mgu yang lepas ajak sibuk sket ulang alik dari KPJ Shah Alam  coz my dada dimasukkan ke hospital KPJ S.A. Dikesan bahawa my dad kne kanser usus. masih baru but doc say kne cepat lakukan pbedahan untuk membuang ketumbuhan supaya tidak merebak dan masih dikawal. …

POTONG KUKU, RAMBUT & HUKUM QURBAN

Assalammualaikum semua……   syukur kita dah nak raya Haji.. yeah cuti..ehhehe xdalah xcted cuti tp dsebabkan kita bjumpa lagi raya Haji tahun ni..alhamdulillah syukur.. InsyaAllah jumaat depan bersamaan 26 oct/10Z.Hijjah. tadi dapat email dari seseorang yang bekerja di tempat yang sama dengan mrs.yani. mengenai hukum Qurban, potong kuku dan rambut..terlintas nk baca dan berbesar hati …

Mutiara kata

Assalamualaikum semua… Dari Ar Rabi’ bin Anas meriwayatkan; ”Aku tertawa (hairan) kepada orang yang mengejar-ngejar (cinta) dunia padahal kematian terus mengejarnya, dan kepada orang yang melalikan kematian padahal maut tak pernah lalai terhadapnya, dan kepada orang yang tertawa lebar sepenuh mulutnya padahal tidak tahu apakah Tuhanya reda atau murka terhadapnya”. edisi 121 Julai ’12 Mukadimah …

Cerapan Lintasan Zuhrah 6 Jun 2012

salam sume… maaf lah mrs.yanie xbkesempatan untuk m’story’ pjalanan bercuti ke Sabah untuk part 2 and story ke Indonesia…huhuh tapi this more impotant …korg mesti dah dengar mgenai planet Zhurah mlintas… menariknya ia blaku pada 6.6.2012… tarikh yang cantik.. nilah gambar yg dapat dilihat …titik hitam tu lah planet Zhurah syukur Alahmdulillah…dapat jugak mrs.yanie melihat …

Puasa 9,10,11 Muharram

alhamdulillah..semalam 9 Muharram berjaya jugak berpuasa penuh..hari ni hope sgt dpt jugak mrs.yanie berpuasa penuh..tapi bangun pagi td dah start ting tong..moga dmurahkan rezeki.. banyak faedahnye berpuasa tambahan pula sunnah berpuasa pada bulan Muharram. jom mrs.yanie nk share ngan semu antara faedah2nye dan mengapa berpuasa pada bulan Muharram. sumber dari hamba Allah yang nk kita …