Kitsui Bellos Fibre Membantu Atasi Masalah Sembelit

Masalah Sembelit? Atasi dengan Kitsui Bellos Fibre | Masalah sembelit adalah satu masalah kesihatan yang kerap dihadapi oleh ramai individu di seluruh dunia, termasuk di Malaysia. Ia adalah keadaan di mana pergerakan usus menjadi perlahan dan menyebabkan kesukaran dalam proses pembuangan najis. Mamayanie juga terlepas dari mengalami masalah sembelit ini. Tapi tak risau sebab Mamayanie dah jumpa produk dari Kitsui Malaysia yang boleh membantu dalam atasi masalah ini.

Kitsui Malaysia

Jenama Kitsui merupakan salah satu jenama suplemen kesihatan yang dipercayai dan popular di Malaysia selama lebih 20 tahun. Jenama ini mengutamakan kawalan kualiti dan mematuhi piawaian industri seperti ISO, HACCP, dan GMP untuk memastikan produk mereka memenuhi standard kualiti tertinggi.

Kitsui Bellos Fibre

Produk Kitsui Disahkan Halal & Diiktiraf

Rangkaian produk Kitsui menggunakan bahan-bahan yang berasaskan tumbuhan- bahan, yang menjadikannya selamat untuk dimakan dan sesuai untuk individu yang mempunyai sekatan atau keutamaan diet. Produk Kitsui ini disahkan Halal, memastikan pengguna Muslim boleh menggunakan produk Kitsui dengan yakin dan selamat.

Pengiktirafan daripada anugerah ini juga mempamerkan kepercayaan dan sokongan yang diperoleh Kitsui daripada pelanggan dan pakar industri. Dedikasi Kitsui terhadap kualiti dan kecemerlangan telah menjadikan mereka jenama yang bereputasi dan disegani dalam industri suplemen kesihatan.

Mereka juga telah menerima banyak testimoni positif daripada pelanggan yang berpuas hati membuktikan keberkesanan produk. Ia juga telah mencapai hasil yang diinginkan seperti peningkatan tenaga, penghadaman yang lebih baik, dan kesihatan keseluruhan yang lebih baik.

See also  Resepi Mudah Pancake Gebu Perisa Strawberi LAZZ

Kitsui Bellos Fibre Membantu Atasi Masalah Sembelit

Masalah ini boleh memberi kesan negatif kepada kualiti hidup seseorang dan menyebabkan ketidakselesaan fizikal. Malah ia juga berkait rapat dengan masalah kesihatan lain seperti gangguan sistem pencernaan dan kelebihan berat badan.

Kitsui Bellos Fibre

Oleh itu, keperluan untuk memahami dan mengatasi masalah sembelit adalah penting bagi kesihatan dan kesejahteraan masyarakat. Dengan meningkatkan kesedaran tentang faktor risiko dan amalan gaya hidup yang sihat, kita boleh mengurangkan kejadian sembelit dan meningkatkan kualiti kehiduapan seharian.

Faktor-faktor Masalah Sembelit

Sembelit boleh dipengaruhi oleh pelbagai faktor, antaranya:

 • Gaya hidup tidak sihat,
 • Kurang serat dalam pemakanan (Kurang makan sayur dan buah buahan)
 • Kesan dari stress dan tekanan harian
 • Kurang aktiviti fizikal, dan
 • Faktor genetik

Kitsui Bellos Fibre

Mamayanie kerap mengalami masalah sembelit disebabkan kurang minum air kosong dan kurang pengambilan buah-buahan. Dengan keadaan yang mana kita sibuk bekerja dan bila balik menguruskan anak-anak pulak, menyebabkan Mamayanie sendiri lupa untuk amalkan pemakanan yang sihat dan terurus. Kadang itu makan pun terlewat ye dan tidak menentu masanya.

Tapi Mamayanie tdak risau dah sebab ada yang sudi membantu dalam mengatasi masalah sembelit dengan mudah dan terbukti kesan seawal 3 hari. Kitsui Bellos Fibre adalah suplemen kesihatan yang membantu atasi masalah sembelit.

Kitsui Bellos Fibre
Kitsui Bellos Fibre

Kandungan Utama Kitsui Bellos Fibre

Ianya diformulasikan dengan gabungan 9 jenis buah-buahan yang diperkaya dengan Vitamin & Mineral. Kitsui Bellos Fibre dapat membantu membersihkan semua toksin yang berkumpul di dalam usus kita seperti minyak-minyak toksin dari makanan seharian kita.

Antara kandungan utama yang terdapat dalam Bellos Fibre adalah minuman campuran botani seperti:

 • Nenas
 • Epal
 • Kiwi
 • Markisa
 • Lemon
 • Pir
 • Bayam
 • Timun
 • Saderi
See also  KITSUI Meal Replacement Plus (KMRP) Penyelamat Sarapan Pagi!

Bahan-bahan yang digunakan adalah berasaskan semulajadi dan ianya selamat digunakan. Ribuan testimoni yang telah berjaya dikumpul dan ianya juga dipercayai oleh pasaran selama 20 tahun.

Cara Pengambilan

Campurkan 1 pek (15 gram) ke dalam 150ml air suam, goncangkan sehingga larut. Kemudian boleh diminum terus selepas penyediaan. Minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk kesan yang terbaik. Pemakanan yang dicadangkan adalah 1 pek sehari sebelum makan malam atau sebelum tidur.

Bagi mereka yang mempunyai alahan perlu dapatkan nasihat pakar perubatan atau kesihatan terlebih dahulu sebelum mengambilnya.

Kaedah Penyimpanan

Penyimpanan yang baik adalah disimpan di tempat yang dingin dan kering. Jauhi daripada kanak-kanak.

Pengalaman Mengambil Kitsui Bellos Fibre

Mamayanie sangat teruja dengan kesan yang membantu atasi masalah sembelit Mamayanie tau. Ianya melancarkan dan melegakan perut akibat kesan dari sembelit seawal 3 hari. Pembuangan dalam sistem pencernaan Mamayanie juga lancar dan mudah.

Selain itu, ianya juga membantu Mamayanie dari mengalami masalah angin dalam perut ye. Kesan yang lagi best Mamayanie tak rasa kerap lapar dan dapat kurangkan berat badan secara tidak langsung. Nak lagi best korang boleh amalkan jugak produk KITSUI Meal Replacement Plus (KMRP).

Dimana Boleh Dapatkan Produk Kitsui Bellos Fibre?

Korang boleh dapatkan semua Produk Kitsui boleh didapati di seluruh farmasi berdekatan, seperti Guardian, Watsons atau secara atas talian (online) di Shopee dan Lazada.

Untuk maklumat lanjut:

KITSUI MALAYSIA

Kitsui juga mempunyai pelbagai jenis produk lain yang sesuai untuk semua.

Anugerah dan Pengikirafan

Kitsui Bellos Fibre

Kitsui telah menerima pelbagai anugerah untuk produk berkualiti mereka, termasuk Brand Laureate, Anugerah Asia Halal, Watson Top Brand, dan Superhealth Brand. Anugerah ini menjadi bukti komitmen Kitsui untuk menyediakan makanan tambahan kesihatan yang selamat, berkesan dan berkualiti tinggi kepada pengguna.

See also  Tea Boss Minum Seperti Boss

Pengiktirafan daripada anugerah ini juga mempamerkan kepercayaan dan sokongan yang Kitsui peroleh daripada pelanggan dan pakar industri. Dedikasi Kitsui terhadap kualiti dan kecemerlangan telah menjadikan mereka jenama yang bereputasi dan dihormati dalam industri suplemen kesihatan.

yanieyusuf.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*