CARINA Tisu Untuk Kegunaan Harian Yang Lebih Selamat “We Care, We Love”!

Assalamualaikum w.b.t | CARINA Tisu “We Care, We Love” | Kebiasaan kita risau dengan penggunaan tisu yang berada dipasaran kini. Ada yang dihasilkan dari sisa kitar semula dan tidak selamat untuk kegunaan harian. Tapi Mamayanie dah jumpa tisu yang selamat bukan hanya untuk diri kita malah ianya mesra alam kerana ia larut dalam air, melindungi alam sekitar jugak. CARINA tisu kegunaan harian yang selamat dengan konsep bertemakan “We Care, We Love”!.

Kenapa Mamayanie kata ianya selamat kerana penghasilan tisu Carina yang menggunakan hanya 100% pulpa dara dan 100% kapas tulen asli membolehkan Carina memberikan keselesaan kepada orang ramai disamping mengekalkan standard kualiti produk. Ia adalah pilihan terbaik untuk mereka yang berkulit sensitif kerana produk yang dihasilkan oleh Carina tidak mengandungi sebarang komponen kitar semula, justeru menjadikannya lembut pada kulit dan tahan lasak.

Carina tisu kegunaan harian yang lebih selamat

CARINA “We Care, We Love”

Untuk pengetahuan korang, Carina ditubuhkan pada tahun 2009 sebagai pengeluar tisu pertama Malaysia bagi memenuhi permintaan negara tropika tersebut. Kini dengan konsep baharu yang bertemakan “We Care, We Love” membawa Carina ke satu level penghasilan produk berkualiti tinggi yang dapat mempengaruhi dan menghasilkan penjagaan dan kasih sayang yang lebih baik untuk keluarga.

Mamayanie sendiri dah gunakan tisu Carina ini tau, dari dapur sehingga lah penjagaan kecantikan jugak. Sebab itu Mamayanie labelkan yang Carina tisu kegunaan harian yang selamat dan ia mempunyai 4 siri utama tau:

  • Penjagaan Kecantikan (Beauty Care) – Siri Tisu Kering Carina diperbuat daripada 100% PURE VIRGIN PULP untuk memastikan kebersihannya, menjadikan ia lembut dan selamat digunakan pada kulit, termasuk kulit sensitif, dan Siri Kapas yang diperbuat daripada 100% PURE COTTON yang sesuai untuk kegunaan kecantikan kerana ia bersifat hypoallergenic dan tidak akan menyebabkan iritasi dan kerosakan kulit kerana kapas yang digunakan adalah bahan semula jadi yang asli.
  • Penjagaan Bilik Mandi (Toiletries Care) – Tisu Bilik Mandi dengan 3 lapisan, menjadikan ia lebih kuat dan lembut untuk digunakan.
  • Peralatan Dapur (Kitchenware) – Siri Tisu Dapur kami menjadikan permukaan dapur dan peralatan bersih, berkilat dan bebas calar. Ia membantu membersihkan kaunter dapur dan peralatan serta menyental tumpahan cecair.
  • Penjagaan Kesihatan (Health Care) – Siri Tisu Basah kami mengandungi 99% air, bebas paraben yang tidak menyebabkan sensitiviti kulit dan alahan.

Carina Gift Box

Selain itu, Carina tisu kegunaan harian yang lebih selamat kini ada buat Carina Gift Box. Senang ada set gift box ini, sebab dalam telah disetkan produk yang penting untuk kegunaan harian. Mamayanie apa lagi, mesti lah grab gift box ini. Dalam gift box ini terdapat 7 jenis produk yang pelbagai guna. Antara yang terkandung dalam gift box ini:

Carina Dry Tissue terdiri daripada 100% pulpa tulen dan tidak mengandungi bahan lain untuk memastikan kebersihannya. Tisu muka Carina mempunyai permukaan yang lebih licin yang memberi keselesaan apabila digunakan terutama pada permukaan kulit.

  • Carina Handkerchief Tissue – pembungkusan yang sederhana memudahkan dibawa kemana sahaja dan menjadikannya ideal dan sesuai untuk kegunaan harian.
  • Carina Wallet Tissue – ini paling wajib ada, sebab ianya bersaiz kecil memudahkan bawa kemana sahaja ibarat on-the-go wallet atau dompet. Ini kalau tak nak bawa beg, boleh je selit dalam poket seluar.
  • Carina Box Tissue – jenis box ini selain di bilik, wajib perlu ada dekat rumah terutamanya dekat ruang tamu. Senang bila memerlukan tisu, capai je Carina Box Tissue ini.

Carina Wet Tissue dengan tekstur yang lembut, sesuai digunakan untuk pembersihan dan pembasmian kuman bagi menanggalkan kotoran atau cecair dari kulit atau permukaan. Dengan bahan semulajadi seperti campuran ekstrak aloe vera, tiada alkohol & paraben dan 99% pure water, Carina wet wipes lembut pada kulit dan sesuai untuk pembersihan pelbagai guna.

  • Carina Wet Wipes – untuk wet wipes Mamayanie akan bawa letak dalam beg , mudah bila nak solat guna wet wipes je tanggalkan makeup.
  • Carina Antibacterial Wipes – ini musim pelbagai wabak wajib ada terutamanya bila keluar rumah. Ianya selamat digunakan untuk semua malah bayi jugak boleh menggunakannya.

Carina Cotton set diperbuat daripada kapas asli, lembut, tahan lasak dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi sesuai untuk kegunaan peribadi dan juga penjagaan bayi.

  • CARINA Cotton Bud – boleh digunakan untuk pelbagai kegunaan antaranya membersih luka atau pusat anak baru lahir dan sebagainya. Terdapat 2 pilihan pembungkusan iaitu dalam botol dan beg zip yang lebih tahan lama dan melindungi cotton bud dari bakteria.
  • Carina Facial Cotton – ini mesti ada untuk penjagaan wajah yang lebih bersih dan segar selepas seharian pengguna makeup mahupun terdedah diluar. Ianya kapas yang sangat lembut dan membantu menyingkirkan kekotoran. Mamayanie suka facial cotton ini sebab tak menyakitkan kulit wajah bila guna.

Dalam gift box ini bukan hanya korang akan dapat 7 jenis produk seperti diatas, malah korang akan dapat:

  • Shop online voucher Shopee Carina official Store RM 5 voucher
  • Review & Win campaign flyer
  • Carina Surprise Ang-pao sehingga RM88 melalui TNG

Dimana boleh dapatkan Carina Gift Box?

  • Aeon Big (Cawangan terpilih)
  • Mix Store (Cawangan terpilih @ IOI City Mall)
  • Hot Market @ Berjaya Times Square
  • Tong Hup Trading, Melaka

Selain dari produk dalam gift box ini, Mamayanie ada dapat Carina Kitchen Roll dan Carina Limited Edition We Love We Care Bag. Untuk kedua produk ini tidak termasuk dalam gift box tau, pemblian adalah berasingan.

  • Carina Kitchen Roll – paling wajib ada dekat rumah. Kegunaan bukan hanya untuk mengelap segala kekotoran malah ianya juga sesuai untuk toskan minyak selepas mengoreng dan pelapik buah atau sayur selepas membasuh untuk penyimpanan. Meterial tisu yang lembut, tahan lasak dan ketebalan yang bersesuaian. Paling penting ianya tidak mengeluarkan habuk tisu tau. Ia boleh dibeli di kedai fizikal atau online.
Carina tisu kegunaan harian yang lebih selamat
  • Carina Limited Edition ‘We Love, We Care’ Bag – design yang dibuat merupakan lambang “We Care, We Love”, ia menyatakan kepercayaan mereka bahawa menghasilkan produk berkualiti tinggi akan mempengaruhi dan menghasilkan penjagaan dan kasih sayang yang lebih baik untuk keluarga. #CarinaCares terhadap diri dan keluarga. Ia dengan pembelian RM 40 dan ke atas.

Carina menggalakkan kesedaran kebersihan, mewujudkan persekitaran yang sihat dan mengurangkan pencemaran. Mereka juga menitik berat dalam penjagaan kulit dengan menyediakan 100% kapas tulen semulajadi yang mesra kulit. Kalau korang nak tahu Carina merupakan produk pengeluaran tempatan sekaligus membantu meningkatkan pemulihan ekonomi, khusus untuk memenuhi keperluan dan kehendak orang Asia Tenggara.

Mamayanie suka dengan design begnya, warna dan saiz. Ianya saiz yang mudah untuk kita bawa bagi kegunaan harian tau, tambahan pula warna ungu nya sangat lembut. Ada berita gembira untuk korang dimana Carina Review & *WIN.

CARINA Review & *WIN (*T&C apply)

Carina tisu kegunaan harian yang lebih selamat

Jumlah 100 pemenang untuk *MENANGI 3 bulan Bekalan Rumah setiap bulan

Jumlah bernilai RM 150 / Pemenang

Cara MENYERTAI:

  1. Muat naik Foto/VIDEO Ulasan pengalaman anda dengan MANA-MANA produk siri CARINA di Facebook/Instagram/ Tiktok
  2. Beritahu kami sebab anda akan mengesyorkannya & tag @CARINA rasmi Facebook / Instagram / Tiktok
  3. Hashtags #MYCarina #WeCareWeLove (pastikan post anda adalah umum).

*Terma & Syarat:

  • Tempoh kempen: SEKARANG- 30 April 2023
  • #300 #Penilai Terbaik akan dipilih untuk MENANG 3 Bulan Bekalan Rumah Carina bernilai RM150. Kami akan screenshot pemenang dan umumkan pemenang di halaman Facebook kami bermula dari Feb 2023. Sila nantikan!
  • Hadiah tidak boleh ditukar, tidak boleh dipindah milik, dan tidak boleh ditebus dengan wang tunai atau hadiah lain. Kami berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.
  • Resit WAJIB ditunjukkan untuk menuntut hadiah.
  • Setiap pemenang hanya sah untuk menuntut sekali sahaja, Nama & resit Pembelian yang sama tidak dibenarkan.
  • Resit pembelian sah dari 1 Jan 2023- 31 April 2023 sahaja.
  • Baucar tunai bernilai RM150 adalah untuk pembelian produk CARINA sahaja, setiap baucar tunai RM50 hanya sah selama 1 bulan.
  • Carina berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.

Produk Carina tisu kegunaan harian yang lebih selamat ini korang boleh dapatkan dengan 2 cara iaitu pembelian di store offline mahupun secara online.

Pilihan store offline:

Aeon Big, ● Aeon Wellness, ● Econsave, ● Mydin, ● NSK, ● Ascen+ Pharmacy, ● MiX Store, ● PotBoy Groceries, ● C-Mart Penang, Kedah, Perlis ● Ceria 99 Penang, Kedah, Perak ● Family Stores Seremban ● Family Stores Melaka ● Oppa Mart Melaka & Seremban ● Nirwana Maju Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan ● Target Supermarket Johor ● Song Mart Malaysia Johor ● Pasaraya Hwa Thai Johor

Online di:

● Shopee: https://shopee.com.my/carina.os

● Lazada: https://www.lazada.com.my/wangzheng-care/

● TopzMall: https://topzmall.com/store/789

Carina tisu kegunaan harian yang lebih selamat

Untuk maklumat lanjut:

Boleh juga hubungi Carina melalui wangzhengcarina@gmail.com. Ikuti Carina Malaysia di platform berikut untuk perkembangan terkini, info-info kesedaran kebersihan dan pengumuman menarik yang lain.

Carina MY Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086976432740

Carina MY Instagram: https://www.instagram.com/carina.malaysia/

Carina MY Tiktok: https://www.tiktok.com/@carinamalaysia

Till Next Entry ye!!!

yanieyusuf.com

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*