Clarus Reyouth Produk Kecantikan Anti Penuaan

Assalammualaikum w.b.t

Clarus Reyouth Spray Produk Kecantikan Muka Terbaik | Tak perlu lagi Mrsyanie perkenalkan tentang kehebatan dan keberkesanan teknologi kolagen daripada ekstrak buah-buahan. Ianya tidak asing lagi dengan produk kecantikkan bagi semua wanita seluruh dunia termasuk Mrsyanie. Kini dengan teknologi moden, terhasillah produk penjagaan muka dan anti penuaan berkesan yang mengandungi kolagen daripada ekstrak buah-buahan oleh Clarity Plus Malaysia.

Clarity Plus Produk Kecantikan Anti Penuaan
Clarity Plus Produk Kecantikan Anti Penuaan

Clarus Reyouth Produk Kecantikan Anti Penuaan

Clarity Plus Malaysia (CPM) merupakan pengeluar produk kecantikan yang menggunakan teknologi kolagen daripada ekstrak buah-buahan yang diasaskan oleh pengasas produk terkenal iaitu Puan Siti Alia Md Sarif. Ianya telah menghasilkan produk kecantikan yang diberi nama Clarus.
Clarus adalah produk kecantikan dan rawatan penjagaan kulit wajah. Ia terdiri daripada 2 produk kombo yang di formula dengan menggunakan bahan-bahan terbaik dunia untuk meremajakan kulit dan membantu dalam penjagaan kulit wajah serta sebagai agen anti penuaan yang berkesan.
Clarus Reyouth Spray
Clarus Reyouth Produk Kecantikan Anti Penuaan

Produk yang dipasarkan adalah Clarus Reyouth Spray dan Clarus Steamcell Gold. Antara fungsi utama kedua-dua produk adalah untuk melengkapkan penjagaan kulit dan anti penuaan bagi wanita dan lelaki untuk kesihatan dalaman dan cantik luaran. Tapi Mrsyanie nak kongsikan dengan korang lebih terperinci tentang Clarus Reyouth Produk Kecantikan Anti Penuaan yang berbentuk semburan yang pertama di Malaysia.

Clarity Plus Malaysia: Clarus Reyouth Spray

Clarus Reyouth Spray adalah produk semburan pertama di Malaysia yang mengandungi kolagen daripada ekstrak buah-buahan. Ianya berfungsi sebagai Anti-kedut, melindungi dan mengawal dari penuaan dan kedut, melindungi mitochondrial DNA dari kerosakkan, serta melindungi asid  hyaluronic dari menurun.

Clarus Reyouth Produk Kecantikan Anti Penuaan
Clarus Reyouth Spray

Clarus Reyouth produk kecantikan anti penuaan ini bagus dalam memberikan:

 • peningkatan nyata pada permukaan kulit
 • mengurangkan/menghalang tanda-tanda penuaan
 • mengawal paras kekeringan kulit
 • mengembalikan keselesaan kulit
 • menawan kecergasan kulit remaja
 • menyerlahkan kulit yang lebih lembut / remaja dan berseri
 • untuk kegunaan seharian
See also  Tips Pemilihan Warna Hijab Mengikut Tona Kulit

5 Kandungan Utama Clarus Instant Reyouth Spray :

1. Caesalpinia Spinosa Gum 

Pendekatan terbaharu bagi mendapatkan bahan aktif yang dapat memberi kesan segera kerana proses menegang bersatu dengan aktiviti anti-penuaan melalui peningkatan terbukti peningkatan kolagen sintesis yang mempunyai efek anti-kedut.

2. Sea Salt

Air yang mengalir ke dalam lautan teluk Mexico berasal dari arus pantai French Brittany yang bersih dan tidak tercemar. Arus teluk yang  tulen ini kaya dengan galian semulajadi, terbentuk oleh 96 jenis (daripada jantung gugusan pulau-pulau Brehat). Galian-galian ini terkenal kerana kebolehan membaik-pulih, menyuburkan, melembutkan dan mempunyai khasiat galian.

Air garam Teluk ini mengandungi kuasa mencerna dan mengembalikan bahan galian serta mengawal imunisasi. Ia mempunyai efek menyegarkan dan melembutkan pada kulit. Ia adalah bahan aktif yang dapat mengatasi kejengkelan kulit, ketidaksempurnaan kulit dan kulit yang terlalu sensitif. Ia boleh mengaktifkan sel-sel dan berguna untuk sistem pernafasan kulit serta dapat mengurangkan alahan.

3. Vitis Vinifera Grape Juice Extract

Anggur mengandungi polyphenol atau phytochemical  seperti resveratrol bagi meningkatkan pelbagai jenis kesihatan. Dipercayai anggur ada kaitan dengan panjang usia, dan juga melambangkan keremajaan. Ia dapat memberi 3 kesan utama iaitu:

 • Anti penuaan. Bahan ini juga dapat mengurangkan tanda-tanda awal kedutan, mengubati kedut, membantu mengurangkan tanda-tanda awal penuaan kulit dan kendur serta kedut. Dengan pengunaan setiap hari, ramuan pengaktifan kulit  Vitis Vinifera Grape Juice Extract yang di reka khas menentang tanda-tanda awal penuaan dengan cara yang unik lantas menghasilkan kesan  mengekang penuaan kulit dan kesan  efektif mengurangkan tanda-tanda penuaan.
 • Melembapan kulit wajah yang sesuai untuk semua jenis kulit. Kelembapan kulit bergantung pada kandungan air.  Kandungan air yang seimbang membantu membuat kulit menjadi rata, lembut dan anjal. Jika kulit kering, ia akan menjadi bersisik, kasar dan merekah. Pengaktifan Vitis Vinifera Grape Juice ekstrak ini dapat melindungi kulit daripada kekeringan dan segera meningkatkan kelembapan kulit. Ia juga mengawal kekeringan kulit untuk jangka masa panjang serta memberi wajah yang lebih sihat.
 • Menyerlahkan dan menyerikan kulit semulajadi. Keseragaman kulit mengurang mengikut usia, tekanan dan pencemaran. Kulit yang kelihatan muram dan kering akan kelihatan lebih tua dari umur sebenar.  Itulah sebabnya mengapa kulit tidak sekata warna tona nya. Kelembapan wajah tanda keremajaan kulit. Pengaktifan Vitis Vinifera Grape Juice extract ini menyediakan efek anti penuaan dan kelembapan yang luar biasa.
See also  Happy Weekend at Farm In The City, Kuala Lumpur

4. Aqua/Flyceein/Caesalpinia Spinos a Gum

Kesan ketegangan kulit yang serta-merta meningkatkan wajah kulit dengan ketara. Ianya mengurangkan kedut serta memberi keselesaan dan kelembutan. Galactomannan mengandungi bahan aktif yang menyerap di permukaan kulit untuk menjadikan ia satu lapisan yang berterusan. Ia memberikan efek peningkatan segera, dan berpanjangan untuk pelepasan dan kemudian penyerapan oligosaccharides.

Di samping itu ia menyatukan kesan peningkatan dengan aktiviti anti-penuaan sambil meningkatkan sintesis kolagen. Bahan-bahan aktif ini mampu meningkatkan ketegangan dengan serta-merta pada kulit lantas menghasilkan wajah yang lembut dan berseri.

5. Propanediol and Water and Vitos Vinifera Grape Juice extract.

Menghalang penuaan dan merawat kedut dari kemunculan kedut pertama lagi (seawal 25-35 tahun) sehingga kedutan yang ketara (60 tahun keatas).

Khasiat Clarus Instant Reyouth Spray
Khasiat Clarus Instant Reyouth Spray

Khasiat Clarus Instant Reyouth Spray:

 • Fungsi Anti-kedut
  – Efek melembutkan Kedutan / garis halus
  kelihatan berkurang
  – Merangsang pengeluaran kolegen-1
 • Melindungi dari Penuaan
  – Melindungi tunjang stemsel dari
  Kerosakan
  – Melindungi  rangkaian keanjalan dari
  Kerosakan
 • Mampu mengawal penuaan dan kedut.
  – Anti-penuaan dari tanda-tanda awal
  kedutan (25-35 tahun) menerusi kedutan
  mendalam (60 tahun dan kulit yang
  terlalu matang)
 • Melindungi mitochondrial DNA dari kerosakkan
 • Melindungi asid  hyaluronic dari menurun

Cara Menggunakan Clarus Instant Reyouth Spray:

Sembur Clarus Reyouth produk kecantikan anti penuaan ini pada muka 1 atau 2 kali dan biarkan ia kering. Guna pada waktu pagi dan petang sebagai amalan penjagaan kulit. Untuk Kegunaan luaran sahaja tau.

Dalam kita memilih produk kecantikan ada produk yang mendedahkan kita kepada bahaya kecacatan kulit yang teruk dan mungkin juga menjadi punca kanser, jadi kita perlu memastikan produk yang dipilih selamat dan terpelihara dari bahan kimia yang mampu mengundang masalah akan datang.

See also  Resepi Butir Nangka Manisan Tradisional Kelantan

15145022_10210527609844231_1542227869_o

Clarity Plus produk kecantikan anti penuaan yang berfomulasi tanpa 7 bahan yang merbahayakan bagi produk keluarannya iaitu Clarus Reyouth Spray:

 1. TIADA Parabens / Methylisothiazolinone MIT
 2. TIADA Silikon
 3. TIADA Pewarna
 4. TIADA Alcohol
 5. TIADA Minyak galian
 6. TIADA Bahan Lanolin
 7. TIADA Bahan-bahan haiwan

Clarity Plus produk kecantikan anti penuaan dan penjagaan kulit yang sesuai untuk semua jenis kulit bagi kaum wanita dan juga sesuai untuk kaum lelaki. Mrsyanie sangat suka dengan semburan ini mudah dan cepat. Tidak perlu nak sapu-sapu atau gunakan krim untuk penjagaan kulit wajah dari anti-kedut hanya perlu sembur sahaja pagi dan petang.

Pagi Mrsyanie guna sebelum nak pergi kerja dan petang pula selepas balik kerja. Lagipun ianya dapat memberikan kesegaran kepada kulit wajah, bila dah segar nak layan suami pun tak ada masalah selepas penat bekerja seharian. hihihi..

Untuk maklumat lanjut:

Clarity Plus Malaysia
Hotline : +6018 2824468,
                    +6018 2824479,
                    +6018 2824495
Website : myclarityplus.com
Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*