Krabi | Thailand | Trip Honeymoon Krabi | Part 5

Krabi | Thailand | Trip Honeymoon Krabi | Part 5 | Phi Pih Island | Selepas kami menikmati keindahan di Bamboo Island dalam Part 4, kami terus dibawa melihat pulau-pulau menarik Krabi dalam Trip Phi Phi Island seterusnya.

Pulau-pulau Menarik Krabi Dalam Trip Phi Phi Island

Pulau-pulau Menarik Krabi : Loh Samah Bay 

Seterusnya ke Loh Samah Bay tetapi kami hanya di bawa melihat diatas boat sahaja. Air Loh Samah Bay yang jernih membolehkan kami melihat hingga kedasar. Dengan keindahan dikelilingi dengan gua-gua batu kapur. Sangatcantik dan syukur dengan keindahan dari Allah S.W.T.  

Viking Cave

Di Loh Samah Bay juga terdapat Viking CaveViking Cave ini merupakan tempat dimana tumpuan mencari sarang burung. Kini ia telah dijaga dengan rapi dan pelancong hanya dapat melihat dari atas bot sahaja.

Inilah Viking Cave

Seterusnya kami dibawa terus ke Pulau Maya Bay. Ianya merupakan di kawasan Phi Phi Leh Island. Phi Phi Island terbahagi kepada 2 kawasan iaitu Phi Phi Leh Island dan Phi Phi Don Island. 

Pulau-pulau Menarik Krabi : Maya Bay

Di Maya Bay kami diberi 40 minit untuk menikmati pemandangan dan korang boleh mandi manda. Disini keindahna sangat cantik dan tidak terlalu panas berbanding Bamboo island kerana disini dikelilingi oleh bukit-bukit yang sangat cantik.

Pulau-pulau Menarik Krabi

Menarik di Maya Bay

Antara keunikkan di Maya Bay ini, korang boleh mandi dengan dikelilingi oleh bukit-bukit. Pemandangan yang sangat cantik tau. Seperti koaln yanag sangat besar. Disini juga disediakan tandas tetapi perlu kedalam kawasan hutan sedikit. Sangat sejuk dan nyaman je bila masuk kedalam kawasan hutan.  

See also  Wordless: Tips Travel
Pulau-pulau Menarik Krabi

Pulau-pulau Menarik Krabi
Pulau-pulau Menarik Krabi

Pulau-pulau Menarik Krabi

Disini sangat ramai pelancong yang hadir. Cuma kekurangan adalah tandas yang ada yang tidak boleh digunakan dan agak berbau. Bila ramai yang datang, pasti ada yang masih belum pandai menghargai tandas awam. Jadi sama-sama kita jaga tandas awam kerana bukan hanya kita sahaja yang menggunakanya tetapi ramai pasti menggunakannya. Tanamkan sikap menjaga tandas, tidak perlu susah payah hanya basuh (jirus air) keliling mangkuk tandas dan pam kan sahaja. Mudahkan dan ia membawa seribu makna.

Tak sabar pulak nak ceritakan pulau seterusnya.

BACA: Part 6 – Pulau seterusnya  

Till Next Entry ye!!!

yanieyusuf.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*