Assalammualaikum w.b.t

Minum Petang Bersama Churros Time | Pening kekdang itu pikir petang balik nak makan apa lah kan, sebelum makan malam. Yelah sementara tunggu masak, mesti anak-anak dan suami nak alas perut dulu. Cara mudah korang beli je dulu kuih kan tapi jemu dengan kuih biasa. Korang kena mencuba sesuatu yang baru iaitu Churros. Apa itu ?

1

Churros

Churros adalah makanan ringan yang sangat terkenal di Sepanyol, Portugal, dan Perancis yang diperbuat daripada adunan dasar choux dan dimasak dengan cara mengorengnya. Choux sendiri adalah merupakan adunan dasar untuk membuat kue sus yang terdiri dari mentega, air, tepung terigu dan telur.

Tetapi kini telah dimodenkan dengan dipelbagaikan cara untuk makannya. Maknanya bukan sahaja adunan kosong tetapi telah ditambah dengan pelbagai jenis perisa samada dari Churros, Topping dan Dip-cut nya. Disitulah keistimewaan Churros Time.

3
Churros Time
IMG20160422194030
Churros Time: pelbagai jenis perisa
IMG20160422194601
Churros Time
IMG20160422200432
Churros Time: Dip coklat dan cheese
IMG20160422200739
Churros Time: Antara jenis perisa

Churros Time

Memang menarik kerana Mrsyanie sebelum ini hanya tahu yang Churros dimakan dengan perisa coklat sahaja tetapi Churros Time telah membuat satu pembaharuan dengan pelbagai jenis perisa dip. Terdapat 5 pilihan perisa dips iaitu Chocolate, Chocolate Orange, Strawberries, Butterscotch dan Sweatened Creamer.

2
Churros Time

Rasanya memang sangat sedap dan sesuai untuk dijadikan sajian minum petang atau untuk bila-bila masa sahaja. Yelah selalu makan kuih karipap je kan dan goreng pisang, kita tukar pulak citarasa harian dengan Churros Time.

Kunjungi Outlet Churros Time di:

  • Teres Eko Niaga, UKM
  • Nasi Ulam 4, Sek 9 Bangi
  • Roti Canai D’Bukit, Bangi
  • Mekz Cafe, Bndar Seri Putra
  • Hadapan Giant Nilai

 

Untuk maklumat lanjut:

Alamat di Bangi: No19-G-1, Jalan Medan Pusat Bandar 4A,

Pusat bandar baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi,

Selangor, Malaysia.

No Telefon: 017-918 8685

Facebook: www.facebook.com/churrostime

Instagram: https://www.instagram.com/churrostime

 

 

Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang

You may also like

3 Comments

  1. Churros ni kalau x menjadi memang x sedao dilayan. Kena rasa rangup sweet dan lembut didalam.

    Biasa buat sendiri je. Tapi kalau balik Msia mesti beli di mossas. Teebaik. Nanti boleh tey churrostime ni plak. Ok x kena layan dgn tekak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *