Assalammualaikum w.b.t
 
Suntikan Mencairkan Lemak | Mesolipo | Premier Clinic | Sebelum Mrsyanie travel ke Vietnam sempat Mrsyanie ke Premier Clinic yang terletak di Taman Tun Dr Ismail bagi mendapatkan rawatan. Eh bukan rawatan sakit tau, alhamdulillah masih sihat lagi. hihi Rawatan untuk kurangkan berat badan dengan cara suntikan mencairkan lemak Mesolipo. Yelah dah tepu lemak-lemak dalam badan ni degil sangat.
Klinik Premier suntikan mencairkan lemak mesolipo
suntikan mencairkan lemak mesolipo

Premier Clinic

Premier Clinic merupakan Aesthetic clinic yang terletak di Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur yang menyediakan perkhidmatan non-surgical aesthetic procedures dan advanced laser treatments. Premier Clinic juga yakin bahawa setiap kecantikkan bermula dari kecantikan dalaman ke permukaan luar. Doktor yang terdapat di Premier Clinic adalah yang terlatih dan mempunyai kepakaran yang hebat dalam aesthetic clinic.

Antara doktor pakarnya iailah Dr. Kee Yong Seng, Dr. Chen Tai Ho, Dr. Aarthi Maria Francis dan juga Dr. Elaine Chong. Kalau korang nak tahu Mrsyanie dirawat dan diconsult oleh Dr. Elaine Chong, sangat lembut dan pertuturan bahasanya sangat teratur dan sejuk mendengar.

 
Ruangan menunggu klinik

Suntikan mencairkan lemak mesolipo

Pada mulanya Mrsyanie agak takut adakah rawatan suntikan mencairkan lemak Mesolipo yang diberikan lebih kepada pembedahan seperti buang lemak tu. Ternyata selepas mendapat penerangan terperinci oleh Dr Elaine Chong, ianya sangat berbeza dan ianya tidak merbahaya kan. MesoLipo Fat Melting Injection adalah satu rawatan mencairkan lemak secara injection yang tidak merbahaya. Teknik suntikan mencairkan lemak digunakan untuk mencairkan lemak dibahagian yang diingini.

MesoLipo Fat Melting Injection

Mrsyanie sharekan sedikit info bagi korang fahami apa itu MesoLipo Fat Melting Injection:
Most of us develop lumps and bumps of unsightly fat and/or cellulite in our lives. This fat is not easy to get rid of and requires a lot of commitment and discipline if using traditional methods. The MesoLipo fat melting injection using mesotherapy techniques specifically target localised fat and cellulite deposits. It is a less invasive alternative to liposuction and slowly dissolves the deposits with injections of substances that specially targets the fatty cells. After this, the body proceeds to naturally eliminate the residue over the next 3 to 4 weeks.
MesoLipo fat melting injection is an effective body contouring treatment that can be performed during brief visits to our clinic, after consultation by our doctors. Using injectable substances to target cellulite and localised fat deposits, fat reduction and weight loss can be accomplished without the need for extensive surgery. The injections consist of a natural soy bean lecithin and enzymes which are highly effective in dissolving small, stubborn fat deposits that resist diet and exercise.

WHY SHOULD YOU CHOOSE MESOLIPO?

  • No need for a general anaesthetic as the procedure is painless and does not cause discomfort
  • Short recovery period, allowing a swift return to work and normal activities
  • More affordable than other surgical alternatives
  • Contours body effectively, resulting in a more shapely figure
  • Improves appearance of skin and reduces cellulite
Over the past 10 years, doctors across the world have successfully used mesotherapy procedures on hundreds of thousands of patients. Some non-medical spas and practitioners with little experience have had difficulties with these injections; it is imperative that you seek treatment from a well-established medical clinic with a long track record to keep yourself safe and minimise the risk of any unwanted complications.
Within a safe, clinical setting, this method of weight loss is highly effective for eliminating localised fat deposits and results are likely to be visible after four or more treatment sessions. It is a quick procedure and any side effects experienced will be minor, such as swelling, bruising and soreness and these should subside naturally in a short period of time.
Sebelum Mrsyanie dibawa berjumpa dengan Doktor, Mrsyanie mulakan dengan timbang berat dan diambil beberapa maklumat. Selepas timbang, staff akan menerangkan apa yang dialami oleh badan dari segi berat, lemak, jantung dan sebagainya. Sangat bagus sebab kita boleh kesan lemak yang ada dalam badan dan beberapa maklumat kesihatan.
 
 
 
 
Teruja Mrsyanie nak buat suntikan mencairkan lemak Mesolipo tetapi nasib Mrsyanie sebab Mrsyanie sekarang tengah jalankan rawatan untuk mendapatkan zuriat jadi Dr. Elaine tidak syorkan Mrsyanie jalankan rawatan MesoLipo Fat Melting Injection. Tetapi jangan risau sebab di Premier Clinic juga menyediakan rawatan ubatan tradisional dalam rawatan penurunan berat badan. Lega sket rasa sebab dapat juga rawatan penurunan berat badan tetapi dengan cara tradisional. Ianya diberi nama Zenoctil dan Liposinol.
 
 
Zenoctil dan Liposinol merupakan ubatan bagi membantu dalam pengurangan berat badan secara normal. Kandungan bahan yang digunakan adalah dari bahan-bahan semulajadi tanpa bahan yang merbahayakan kesihatan badan. Ianya adlaha ubat tradisional. Ahamdulillah Mrsyanie start amalkan pengambilan hampir 2 minggu dan perubahannya Mrsyanie dah boleh pakai baju kurung yang ketat pada asalnya. Sekarang semakin longgar, best sangat. Walaupun agak perlahan penurunan berat badannya tetapi sangat berkesan bagi diri Mrsyanie. Ianya mengawal nafsu makan secara semulajadi.
 
Bersama Doktor Elaine Chong dan Kay
 

Premier Clinic 

Alamat: No.31 Jalan Wan Kadir 2, 
             Taman Tun Dr Ismail, 
              60000 WP Kuala Lumpur. 
 
Hubungi : +603 – 7732 5552 
                 +6012 -6625 552 (mobile) 
 
Waktu Beroperasi : Selasa – Sabtu, 10am – 7pm 
                                Ahad / Isnin / Cuti Umum Klinik Premier Tutup 
 
 
Email: contactus@premier-clinic.com 
               wikipedia.org/wiki/Mesotherapy
 
 
Till Next Entry ye!!!
Salam Sayang
 

You may also like

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *