Hatyai, Thailand part 1 Pembelian tiket Keretapi KTMB

Assalammualaikum w.b.t
hye hye hye.. sawadikapp… kapkunkap..hihh tu ayat tambah sendiri k..alhamdulillah.. mrsyani and husbd selamat pergi dan kembali ke tanah air ku..wahh cam jauh je kan..oklah kali ni holiday ke luar negara tak jauh pun..target sbenarnya nak pi Vietnam tapi tak kesampaian jadi target berubah ke Thailand.. Hatyai !!! 
Kali ni perjalanan agak menarik dari yang lain kerana mrsyanie, suami and the geng menggunakan perkhidmatan yang agak extrem sket.. Keretapi KTMB menjadi pilihan pengangkutan travel kali ini.. best sangat..Tqvm KTMB memberikan perkhidmatan yang terbaik.. tiket korang boleh beli terus di kaunter KTMB atau boleh beli secara online. kami pilih untuk pergi terus ke kaunter untuk beli tiket.. ingat ye korang kena beli awal untuk mengelakkan kehabisan tiket tambahan plak hujung minggu memamg tiket cepat habis. Kami beli tak ada lah awal dan tak lah lewat sangat.. kami dapat tiket pergi koc tempat tido.memamg selasa lah..tido lena pun bole.. balik tu je kami terlewat beli, tapi dapat gak tiket just tempat duduk..no katil2 huhu.. yeahh tiket dah ada, jadi kena lah buat persediaan cek pasport and tukar duit hihi.. bab cter tukar duit ni..kat Tanjung Malim rate tukar adalah

  •  RM10.60 utk 1000 bath.

 kalu korang naik keretapi sampai area padang besar ada makcik yang keje cleaner kereapi tu buat gak pertukaran duit ni..money changer bergerak lah kiranya.. lagi murah

  • RM10.40 je dia ambil untuk 1000bath.

 kalu kat Thailand agak mahal, so korang leh tukar siap k..opss ada stau kedai makan Salma agak murah untuk tukar duit, RM10.57.

So pada yang nak pi Hatyai nanti pastikan tiket dan tukar duit dulu ok..nanti mrsyanie sambung mengenai perjalanan dan 1st day kat Hatyai, Thailand ye..dalam part 2.. nantikan InsyAllah.. 🙂
See also  Antara Perlis famous food menarik yang wajib dicuba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*