Homemade Baked Macaroni & Cheese

Assalammualaikum w.b.t semua
Hari ni mrsyanie nak share kan resepi masak Homemade Baked Macaroni & Cheese.. nama resipi perggg gempak je..saja je letak nama dalam bahasa inglish ler..kasi mood west sket hihih..kali ni sesi memasak lak..ni tgh mood minat nak masak..so last week nye cuti masak je..ok lah jom layan resepi ni..
so kali ni mryani tak lah guna resepi sebenar masak macaroni yang ala2 creams sos tu..sbb mrlaling tak minat sangat yang agak cremy ni..so buat macaroni goreng cam biasa..gunakan sos spageti .. kalu nak korang leh wat ala2 bihun goreng.tp mengunakan macaroni je.
Bahan-bahan
2 biji bawang besar
7-8 ulas bawang putih
3 biji telur
500g macaroni 
Daging ayam kisar
lada hitam
Sos spageti Cendawan
Mentega
* korang rebus dulu macaroni tu ye. masuk lah sedikit minyak + garam.

1) korang tumiskan bawang besar, bawang putih. 
2) masukkan telur dan daging ayam kisar tu..
tumis lah hingga garing sket daging tu..
3)masukkan sos spageti..if korang nak pedas just campurkan ciliapi yang dah dikisar..bg pedas2 sket..
4) last skali masukkan macaroni yang dah rebus tu..jangan lupa tapis dlu ayaq nye ye..
goreng hingga masak..
masukkan dalam bekas pembakar..taburkan chese kat atas as topingnya..then bako..
suhu 180% dalam 10 minit atau less ikut keenakkan yang korang nak..hihih selamat mencuba!!!
See also  Resepi Butir Nangka Manisan Tradisional Kelantan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*