KEK BATIK

Assalammualaikum sume..

hope tak lambat mrs.yanie nak wish selamat berpuasa pada semua.. moga tahun ini ramadhan penuh dengan nikmat dan moga segala amalan kita diterima oleh Allah S.W.T. Amin. kali ni ramadhan ke 2 mrs.yanie berpuasa bersama suami tercinta.. kiranya ramadhan ke 2 buat mrs.yanie sebagai seorang isteri amin.moga bkekalan hingga akhir hayat. keylah jom mrs.yanie hari ni buat kek batik..ehhehe xcted nak buat dah lama xbuat tau..jom share kan bersama dan cepat2 buat utk berbuka hari ni..yeahh…!!!

Ramuan nye:
– Milo 
(korang boleh guna kan serbu koko yang lain atau vico ke sedap gak)

– Susu pekat
 (mrs.yanie gunakan susu pekat sbb nak masukkan air..if korang xnak guna susu pekat gunakan susu cair pun ok ..tapi tak perlu tambh air dah)

– Biskut Marie
( asli lagi sedap dari yg coklat tau..)

– Air

– Planta
 ( atau sewaktu denganya..)
Cara-caranya mudah jew:
1) korang masukkan bahan – milo, susu, air dan planta. panas kan dengan api yang kecil. sampai lah milo dan planta sebati k.
2) patah-patahkan biskut marie dalam loyang atau pe2 bekas yang tahan panas tau..
3) Masukkan bahan yang dipanaskan dan gaul hingga semua sebati dan ditekan untuk dipejalkan.
4) Siap……… masukkan dalam peti air dan tunggu hingga sejuk..
nyum nyum leh lah berbuka dengan biskut yang simple dan mudah..
selamat mencuba…
See also  Resepi Daging 5 jenis Yang Mudah Untuk Disediakan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*