maaf sume..jom2 mrs.yanie sambung story pjalanan ke Sabah ye..ehhehe key lah dalam part 2 nie mrs.yanie nak story mgenai pjalanan kami stelah tiba kat Sabah bah.. ehheh kne btukar sket cara pcakapan nya bah.. dah chekin apartment kami terus kuar cari makan..hehe tapi susah gak cari makan kat sana.mayb kami tak tahu kot mane yg ok… coz banyak nmpk gerai cina jew..so dah dok pusing2 kami hold dulu time makan..kami terus cari jalan ke Muzium Sabah..ehhehe sbenarnya mrs.yanie bukan lah pgemar ke tempat2 yang bsejarah nie..but dah sampai jalan jew ler..ye tak..so dalam mcari jalan ke Muzium sesat lah lak sampai ke Perpustakaan Sabah…tapi tak masuk lah..just lalu je..benti bdekatan stu coz nak tnya jalan…hahaha… jalannya kurang signboard…sbenarnya dah dekat pun..tapi sbb tak mahir jadilah susah ..
tapi sbelum sampai kat Muzium Sabah tu kami jumpa Muzium kesenian Islam dlu..masuk je lah stu dlu dari cari2 tak kmana kan..seronok gak dapat melihat dan blajar mgenai kedatangan Islam ke Sabah maca mane…bayaran masuk murah jew…dalam rm2.00 je sorg kalu xtlupa lah..tapi tiket tu leh dgunakan untuk masuk ke Muzium Sabah…jimat2..ehhehe  tak lama pun kami kat Muzium Islam coz nak ke Muzium Sabah plak..masa itu emas….
sampai jeMuzium Sabah..aksi bgambar plak ehhe…best gak masuk Muzium Sabah ni..besar dan dapat gak lah tgk replika ikan paus..story2 tentang kaum yang ada di Sabah..kalu nak best kata pgawal Muzium Sabh tu bulan 6 kot..meriah lagi coz ada pameran dan event dari setiap suku kaum di Sabah bkampung di Muzium Sabah..tak yah korang nak ke rumah culture dah tau..semua leh dapat kat stu…jualan dari kampung2 dan demo…nasib kurang baik kami dtg bulan 4 hehehe…xpe janji kami sampai jugak bah…
tak banyak yang leh nak story tentang Muzium Sabah sbb lupa dah ehehe..so korang tengok gambar je lah ehhehe…

hanya dapat mgambil gambar sahaja..ehheh sbb kami xnak masuk…xlarat tgk buku dah ehhehe

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *